ammuratow Napisano 13 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2010 Uwaga!!!Powrócili setny raz! Kamanda tankistów i sobaka.W niedzielę rano(10.01) powrócili Pancerni.Gdyby nie Oni (i Hans Kloss) tej wojny nigdy bysmy nie wygrali. Śmieję się, ale zawsze chetnie oglądam ten serial (powrót do dzieciństwa?). Niektóre kawałki znam na pamięć. Mój ulubiony to:Czereśniak z Tomusiem kupują chleb.- Pochwalony. Chleb jest?-Nie maTu Czereśniak kładzie na ladzie banknot-Pan da bochenek- Rano byłDokłada następny- Może być półKolejny banknot- CałySprzedawca daje chleb a Czereśniak zabiera szybko kasę i zostawia jeden banknocik.- Mało! - mówi sklepikarz pukając znacząco w ladę bagnetem (nota bene niemieckim)- Tyle się należy - odpowiada Czereśniak i wraz z Tomusiem wychodza.Cudo!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 13 Styczeń 2010 Share Napisano 13 Styczeń 2010 http://www.youtube.com/watch?v=-VskE3dSH80&feature=related:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 13 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2010 Taaa...To już chyba klasyka.Wielkie dzięki za filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 13 Styczeń 2010 Share Napisano 13 Styczeń 2010 Czereśniak taki odważny w sklepie, bo Tomuś ma stena pod kożuchem:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 13 Styczeń 2010 Share Napisano 13 Styczeń 2010 Tomus rozepnij kapote... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 13 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2010 - Krój dobry, tylko kolor paskudny - powiedział Czereśniak zakładając niemiecki mundur :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czabak1 Napisano 13 Styczeń 2010 Share Napisano 13 Styczeń 2010 Ja razwiedczik , ja razwiedczik , ja razwiedczik czik czik czik , podśpiewywał kumpel strojąc wykrywkę do gruntu . Wymiękłem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 14 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2010 A starszyna Czernousow toże razwiedczik. Aha! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik1 Napisano 14 Styczeń 2010 Share Napisano 14 Styczeń 2010 obejrzałem film i...poleciałem po ogóra kiszonego :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 14 Styczeń 2010 Share Napisano 14 Styczeń 2010 Ja ostatnio szopenfeldziarzy mecze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 14 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2010 A wiecie, że siekiera którą Niemcy ukradli Czereśniakowi znaczna Była". Tomuś coś tam na szlaku bojowym wytargał, ale czy to była ta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 14 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2010 Na mnie duże wrażenie zrobiły efekty dźwiękowe związane z konsumpcją ogóra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 14 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2010 Szopenfeldziarze tzn. Vabank?Ucho od śledzia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 14 Styczeń 2010 Share Napisano 14 Styczeń 2010 To była inna siekiera,znalezna miała bicia na obuchu i była bez trzonka,Czereśniakowska orginalna miała trzonek i punce miała bite na ostrzu.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 15 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2010 No, ale krowa to już na 100 procent Czereśniaka była. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 15 Styczeń 2010 Share Napisano 15 Styczeń 2010 Niestety nie,oryginalna krowa Czereśniakowska miała pełne dwa rogi i załatwiała się na wardo".Pozyskana w forcie posiadała dwa pełne rogi i dawała....mleka Szarikowi.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 16 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2010 Tak sobie myślę jakie to przewagi w boju miała nasza dzielna załoga. Wyszło mi, że:1.zestrzelili samolot2.wygrali bitwę pod studziankami3.prawie wyzwolili Warszawę4.zdobyli słynny bunkier B5.pozbawili hitlerowców broni masowego rażenia6.uratowali Kugla(Kugela?)i jego róże7.zdobyli Berlin i całą drezynę wiktuałówAha, i nawiązali kontakt(chociaż krótki) z J-23Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paracel Napisano 21 Luty 2010 Share Napisano 21 Luty 2010 trochę ciekawostek z planu filmowegohttp://ww6.tvp.pl/20727,20100209959448.strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 22 Luty 2010 Share Napisano 22 Luty 2010 Nie ruszaj mojej młodości,jak Ci się nie podoba nie oglądaj,swoją drogą Przymanowski miał talent,Studzianki ,super mapa,Tygrysy,pantery to było to.Czy tak było naprawdę ,może tak może nie fakt jest, nasi dali szwabom bobu i tego nic nie zmieni.Aha Pola Raksa to był nasz ideał urody.Co macie teraz ehh,Wybaczcie upływ czasu.Hi Hi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 22 Luty 2010 Autor Share Napisano 22 Luty 2010 To także moja młodość i nigdy nie ośmieliłbym śmiać się z Załogi.Mimo słusznego wieku:) w każdą niedzielę nie dosypiam tylko po to, aby obejrzeć kolejny odcinek.Nie wiem czy tylko wydaje mi się, ale odnoszę wrażenie,że druga seria Pancernych była kręcona na większym luzie niż pierwsza.Nie jest taka sierozna.A tak w ogóle Lidka rules!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy Napisano 22 Luty 2010 Share Napisano 22 Luty 2010 Natchniona dziełem pani dała ogłoszenie, że szuka kandydata na męża - dojrzałego jak Olgierd, przystojnego jak Janek, silnego jak Gustlik, szarmanckiego jak Grigorij, wiernego jak Szarik, na co w odpowiedzi zgłosił się jakiś kobold jak z piekła rodem i stwierdził, że nie jest dojrzały jak Olgierd, przystojny jak Janek, silny jak Gustlik, szarmancki jak Grigorij i wierny jak Szarki, ale za to lufę ma jak RUDY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 22 Luty 2010 Autor Share Napisano 22 Luty 2010 Ale przed czy po amputacji" za pomocą brzeszczota? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy Napisano 22 Luty 2010 Share Napisano 22 Luty 2010 w sumie po amputacji rozpieprzyli skład amunicji, to chyba wsio ryba....? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 22 Luty 2010 Autor Share Napisano 22 Luty 2010 No, fakt.Wprawdzie rozrzut nieco większy, ale nie czepiajmy się detali:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Luty 2010 Share Napisano 22 Luty 2010 a ja was zaraz w krupnik strzele :))))Kolejny watek o pancerniakach :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.