sid30 Napisano 12 Styczeń 2010 Autor Napisano 12 Styczeń 2010 witam mam takie pytanko ;) czy ma ktoś jaki pomysł na wykrywke w granicach 2500 do 3000 zł. ?? dobry na militarke i kolorek z przechyłem na militarke ??biegam czytam oglądam i tylko mnie głowa robolała :))) odpadają smętki, midasy, proximy było by miło gdyby był głęboki jak smętek, ale miał opcje jak w dominatorze czyli przełącznik statyk-dynamik i w obsłudze prosty jak konstrukcja gwoździa :))) jest taka wykrywka w tym przedziale cenowym ??? pozdreawiam
sid30 Napisano 12 Styczeń 2010 Autor Napisano 12 Styczeń 2010 myślałem nad nim :) kolega z którym biegam po lasach posługuje się od ponad roku x-terką 70 :) nawet fany sprzęcik tylko ze dynamik i nie mam porównania co do głębokości bo on ma tylko cewkę na drobnice ja natomiast posługuję się od dawna smętkiem z cewką jedynie słuszną czyli czterdziestką :))
krank Napisano 12 Styczeń 2010 Napisano 12 Styczeń 2010 Polecam garretta 2500gti,naprawdę fajny sprzęcik
samgnus Napisano 12 Styczeń 2010 Napisano 12 Styczeń 2010 Biorąc pod uwagę wymagania Kolegi,to chyba faktycznie trzeba sięgnąć po Pudziana...sorry Dominatora :))
samgnus Napisano 12 Styczeń 2010 Napisano 12 Styczeń 2010 A tak na poważnie...trudna sprawa...znam osoby które przesiadły się ze Smętka na Sovereign i X-70(tu już zależy,czy ktoś woli gałki,czy wyświetlacz,bo oba banalnie proste w obsłudze)...Garret 2500 ma teraz dobrą cenę bo stał się nieco wiekowy,ale to na pewno nadal dobry i przy tym ciężki niestety sprzęt :)) Dominatora nie znam...ludzie na pewno nim kopią,ale chyba wolą się nie wychylać,bo klimat na forach taki sobie dla producenta (ja bardzo dawno temu miałem wyrób tej firmy...stare dzieje,ale mile wspominam tamtą wykrywkę...była płyciutka,ale fartowna w terenie,a przy tym sprzedałem ją 2 razy drożej w stosunku do ceny zakupu)...Wybrać niestety musisz sam...Pozdrawiam !
samgnus Napisano 12 Styczeń 2010 Napisano 12 Styczeń 2010 Miał być prosty jak cyt.konstrukcja gwożdzia...
pako151515 Napisano 12 Styczeń 2010 Napisano 12 Styczeń 2010 Witam kolegę! Widzę, że forumowicze zdążyli namieszać w głowie. Coś kolega powiada na militarke i z kolorek hm..albo jakiegoś White'sa lub stajnia Minelabów. Jednak ostateczna decyzja należy do ciebie. Weź sobie to do serca co wymieniłem. Ja kłade na doświadczenie i efekty. Pozdrawiam
Brzęczyszczykiewicz Napisano 12 Styczeń 2010 Napisano 12 Styczeń 2010 Dośc specyficzne wymagania. Wykrywacze z wyższej półki mają sporo regulatorów. Bo gdyby ich nie miały byłyby niewiele lepsze od sprzętu z niższej półki, bo dopiero kontrola nad sprzętem umożliwia dobre osiągi. A kontrola jest niezbędna, jeśli sprzęt jest skomplikowany w budowie. Nie da się bić rekordów prędkości wozem drabiniastym.Swoją droga wymarzony klient :) Za cenę elektropneumatycznego wiertarkomłotka chce koniecznie kupić młotek budowlany 2kg z drewnianą rączką, a tu się okazuje że nikt nie wpadł na pomysł żeby coś takiego w tej cenie oferować :)))Masz już jeden młotek, po co ci drugi?
samgnus Napisano 12 Styczeń 2010 Napisano 12 Styczeń 2010 :))) w sumie trafna uwaga...:)))i do tego śmieszna...:)))
samgnus Napisano 12 Styczeń 2010 Napisano 12 Styczeń 2010 A Kol.pako...dużo jedynek i piątek niedawno zestawiał Proximę z F-5 i niby o coś pytał,ale w sumie miał przygotowane swoje odpowiedzi :)),a teraz stawia na doświadczenie i efekty...Efekty to suma doświadczeń,szczęcia no i sprzętu...a ten najlepiej jak jest najlepszy z możliwych i też jest wynikiem doświadczeń :)) ...
Vorax Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 Sid za 2500zl kupisz juz 2500gti z mala cewka.Taki zestaw jest idealny i na kolor i na militarke.Dorzucisz 850 zl i masz twoboxa z takim zasiegiem na militarke ze wszystkie inne sprzety zostaja daleko w tyle.Co do tego ze gti jest ciezki to jest to moze wazne dla osob z problemami zdrowotnymi lub dla kobiet,normalny facet nie ma z tym problemu. Pozdrawiam Vorax
k-szela Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 DFX - zanim się połapiesz inni wykopią Ci wszystko:D, wiem co mówię ..., kup lepiej minelaba sov. GT , raz ustawiasz i do dzieła, ja miałem i teraz też jestem przed kupnem nowej wykrywki myślę nadal nad minelabem sovereign GT oraz nad MXT 300 , coś z tych dwóch.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 Whites DFX jest nieudaną próbą rywalizacji z Minelabem na polu wykrywaczy wieloczęstotliwościowych. Do XLT dorobiono nową analogówkę (w tej samej technologii lat 80-tych) z nierezonansową cewką, układ analizuje na raz lub jedna z dwóch częstotliwości 3kHz i 15kHz. Okazało sie że zalet nie ma, za to są wady. Zwiększoną jednoznaczność sygnału okupiono spadkiem zasięgu (szczególnie w kanale statycznym) oraz niedopuszczalnie dużym opóźnieniem sygnału audio. Częstotliwość 3kHz jest całkowicie nieużytkowa jak równiez tryby mieszane. Dodatkowo popełniono błędy w oprogramowaniu wykresu VDI, na którym widać dopiero naprawdę silne sygnały. Generalnie porażka, ale firma i userzy robią dobra minę, czego przejawem może być strona użytkowników zatytułowana ... najlepszego na świecie detektora Whitesa DFX". Śmiech i parodia. To jeszcze jeden przykład na to, jak tzw opinia" ma się do faktów :)))Jedynie co faktycznie jest lepsze niż w XLT, to szybsza obsługa wyświetlacza i menu. Wszystko pozostałe jest co najwyżej nie gorsze.Zaznaczam - mam obydwa te wykrywacze w domu, na własność, i nie mam żadnego powodu któregoś z nich faworyzować. Najpierw miałem XLT, a DFX-a kupiłem z czystej ciekawości, na zasadzie a może jednak". Ale nie było żadnego jednak" :)
Brzęczyszczykiewicz Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 Minelaby wieloczęstotliwościowe charakteryzyują się tym (oprócz wagi na cewce), że żelastwo skutecznie maskuje kolor. Jest to koszt ostrej dyskryminacji. Natomiast o MXT wiele dobrego słyszałem, ale nie mogę potwierdzić.
sid30 Napisano 13 Styczeń 2010 Autor Napisano 13 Styczeń 2010 brzęczyszczykiewicz normalnie z przyjemnością się ciebie czyta :)) jesteś jednak konkretnym facetem :)))jeśli był byś jeszcze tak miły i powiedział coś na temat sovereign GT i MXT 300 to bym był szczęśliwy :)i obiecuje ze więcej tyłka zawracał nie będę, usiądę i będę dumał co tu wybrać a pojęcia nie mam nadal co :))))
Brzęczyszczykiewicz Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 GT z obserwacji - ciężki jak cholera, bardzo dobra czułość, namierzanie takie sobie (cewka DD), ale maskowanie do d..y. Na zaśmieconym terenie nie poszalejesz. Tam gdzie rzadkie ciekawe kolory poszalejesz. Tylko ta waga...MXT - kompilacja z opinii i innych źródeł - czuły analogowiec z 15kHz napędzającymi nierezonansową cewkę. Trochę z 6000, trochę z XLT. Uchodzi za udany i bardzo dobry, szczególnie na drobny kolor.Pytaj na Thesaurusie, tam jest zagłębie wiedzy o sprzętach z wyższej półki a i spytać jest kogo. Ja żadnego z tych na własność nigdy nie miałem a ilość kontaktów nie pozwala mi na opiniowanie.A moja rada: nie spiesz się z ostateczną decyzją. Do prawdziwego sezonu jeszcze daleko.
melich Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 Brzęczyszczykiewicz wreszcie naprawdę miło się Ciebie czyta, hmm wyjaśnij mi dlaczego Klucznik i inni których nicków w tej chwili nie pamiętam tak chwalą sobie w GT możliwość wyłuskania małej monetki wręcz ze złomowiska. Interesuje mnie to bo mam zamiar go kupić. Jutro zacytuję jak będę miał więcej czasu.Pozdrawiam
festung. Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 Brzęczyszczykiewicz z DFX masz 100% rację.
VanWorden Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 sid30 - faktycznie X70 to dynamik, ale radzę poczytać więcej bo ten sprzęt ma świetny tryb Prospecting", który daje Ci pół-statyka. Jeśli chodzi o inne sprzęty na militarkę/kolor to w pierwszej kolejności polecałbym XLT a potem MXT.PozdrawiamVW
egon10 Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 VW Tobie placa za promocje whitesow?Pozdrawiam egon
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.