Skocz do zawartości

Niemieckie odznaki bojowe

R51

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 429
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Sloma, i po co pokazujesz takie fanty? Masz za swoje :)
W naszym kraju można pokazywać tylko strupieszałe KVM i połamane szturmy piechoty. Wszystko inne to kopie. I to paskudne :D Wybitni specjaliści w rodzaju kol. Stizek zawsze służą fachową radą, choc sami zapewne znaleźli w życiu max. WHW :)

Nie ma co się przejmować, trzeba robić swoje :) Z tamtego miejca jeszcze niejedno może wyjść :)
Napisano
Lipek-co do pierwszego się z Tobą zgodzę w 100%, znawcy ponad znawców ;] Mimo to odznaka Słomy to biedna słomiana lipa...niestety.

Pozdrawiam.
Napisano
Gdybym nie wiedział, w jakim miejscu i jakich okolicznosciach (oraz w jakim towarzystwie:)) wyszła ta odznaka, to nie upierałbym się przy swoim zdaniu nawet przez sekundę. Dodam, że nie jest to wykopek z ziemi.

Jeżeli to kopia, to okoliczności jej znalezienia są mocno sensacyjne :)
Napisano
ale kolego lipek nie rozumiem o co tobie chodzi? napisałem że po prostu jest to kopia dużo ludzi wystawia odznaczenia kopie wykopane przez siebie w terenie tzw podrzutki"i uświadomiłem kolegę słomę bo nie wiem jakie miał przekonanie co do oryginalności tego przedmiotu.Były już tematy na odkrywcy o pięknej odznace wykopanej własnoręcznie a okazło się że to kopia niespodzianka którą zostawił poprzednik. i uświadomiłem kolegę słomę bo nie wiem jakie miał przekonanie co do oryginalności tego przedmiotu.A co do znajdek zdziwił byś się whw to może tobie wychodziły.
Napisano
lipek no w jakim towarzystwie wyszła ta szturmówka chyba dzieci z przedszkola przecierz to lipa na 1000% i nie trzeba być tutaj jakimś wielkim fachowcem żeby takiego gniota rozpoznać sory jezeli kogoś uraziłem np. szczęśliwego znalazcę ale naprawdę troszkę powagi koledzy
Napisano
kolego olin z całym szacunkiem ale to twoje jest też lipa naprawdę co niektórzy trafiali smakowite kąski w Toruniu i okolicach ale teraz gniot za gniotem i wszstko z twierdzy Toruń czy wyście się zgadali z lipkiem i słomą:-)niech ktoś z poszukiwaczy w twierdzy ratuje honor bo to już jajca są:-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie