Lipek Napisano 23 Styczeń 2012 Napisano 23 Styczeń 2012 Sloma, i po co pokazujesz takie fanty? Masz za swoje :)W naszym kraju można pokazywać tylko strupieszałe KVM i połamane szturmy piechoty. Wszystko inne to kopie. I to paskudne :D Wybitni specjaliści w rodzaju kol. Stizek zawsze służą fachową radą, choc sami zapewne znaleźli w życiu max. WHW :)Nie ma co się przejmować, trzeba robić swoje :) Z tamtego miejca jeszcze niejedno może wyjść :)
3245 Napisano 23 Styczeń 2012 Napisano 23 Styczeń 2012 Lipek-co do pierwszego się z Tobą zgodzę w 100%, znawcy ponad znawców ;] Mimo to odznaka Słomy to biedna słomiana lipa...niestety. Pozdrawiam.
Lipek Napisano 24 Styczeń 2012 Napisano 24 Styczeń 2012 Gdybym nie wiedział, w jakim miejscu i jakich okolicznosciach (oraz w jakim towarzystwie:)) wyszła ta odznaka, to nie upierałbym się przy swoim zdaniu nawet przez sekundę. Dodam, że nie jest to wykopek z ziemi.Jeżeli to kopia, to okoliczności jej znalezienia są mocno sensacyjne :)
Stizek Napisano 24 Styczeń 2012 Napisano 24 Styczeń 2012 ale kolego lipek nie rozumiem o co tobie chodzi? napisałem że po prostu jest to kopia dużo ludzi wystawia odznaczenia kopie wykopane przez siebie w terenie tzw podrzutki"i uświadomiłem kolegę słomę bo nie wiem jakie miał przekonanie co do oryginalności tego przedmiotu.Były już tematy na odkrywcy o pięknej odznace wykopanej własnoręcznie a okazło się że to kopia niespodzianka którą zostawił poprzednik. i uświadomiłem kolegę słomę bo nie wiem jakie miał przekonanie co do oryginalności tego przedmiotu.A co do znajdek zdziwił byś się whw to może tobie wychodziły.
HASAG40 Napisano 24 Styczeń 2012 Napisano 24 Styczeń 2012 lipek no w jakim towarzystwie wyszła ta szturmówka chyba dzieci z przedszkola przecierz to lipa na 1000% i nie trzeba być tutaj jakimś wielkim fachowcem żeby takiego gniota rozpoznać sory jezeli kogoś uraziłem np. szczęśliwego znalazcę ale naprawdę troszkę powagi koledzy
tyfus Napisano 24 Styczeń 2012 Napisano 24 Styczeń 2012 zakrzyczycie czy zadziobiecie kolegę Lipek ?ileż można o tym samym ... ??
Lipek Napisano 25 Styczeń 2012 Napisano 25 Styczeń 2012 Ok, każdy może mieć swoje zdanie w temacie. Kończymy OT, bo R51 przyjdzie i puści serie z MG :)
olin Napisano 25 Styczeń 2012 Napisano 25 Styczeń 2012 To i ja coś dodam. Z lotniska toruńskiego. Pozdrawiam olin
HASAG40 Napisano 25 Styczeń 2012 Napisano 25 Styczeń 2012 kolego olin z całym szacunkiem ale to twoje jest też lipa naprawdę co niektórzy trafiali smakowite kąski w Toruniu i okolicach ale teraz gniot za gniotem i wszstko z twierdzy Toruń czy wyście się zgadali z lipkiem i słomą:-)niech ktoś z poszukiwaczy w twierdzy ratuje honor bo to już jajca są:-)
seba2954 Napisano 25 Styczeń 2012 Napisano 25 Styczeń 2012 Czarna za rany. Może nie jest to żaden unikat ale jak na razie moja jedyna niemiecka odznaka, więc cieszy.pozdro
HASAG40 Napisano 25 Styczeń 2012 Napisano 25 Styczeń 2012 to i ja cosik dodam dla rozlużnienia atmosfery szturm piechoty srebrny niesygnowana
HASAG40 Napisano 25 Styczeń 2012 Napisano 25 Styczeń 2012 i jeszcze dodam złota za rany też niesygnowana wersja cynkowa
HASAG40 Napisano 25 Styczeń 2012 Napisano 25 Styczeń 2012 dla odmiany szturm piechoty wersja brązowa JFS niestety ktoś w epoce jej odrąbał głowę i została dopasowana z innego ruposza"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.