KudłatyHD Napisano 7 Styczeń 2010 Napisano 7 Styczeń 2010 Hej piszę odnośnie DKW widziałem tą fotke z rok temu można wiedzieć co się z nią stało?
sowkaa Napisano 7 Styczeń 2010 Napisano 7 Styczeń 2010 witam.jakieś 10 lat temu również brodziłem w wodzie i moim zdaniem każdy ciek wodny,bród,jest wart uwagi.pozdrawiam.
herman1984 Napisano 7 Styczeń 2010 Napisano 7 Styczeń 2010 Sowkaa jeśli to nie tajemnica,to coś tam wygrzebał?:)Pozdro
major02 Napisano 7 Styczeń 2010 Napisano 7 Styczeń 2010 pewnie bryłkę złota:) pzdr. dla tych zapaleńców;)
sowkaa Napisano 7 Styczeń 2010 Napisano 7 Styczeń 2010 same pierdoły co prawda.guziki,kilka monet tyle że ładne stany(pratycznie brak patyny),warunki bez tlenowe?np.bortynka wyglądała po wyjęciu jak złota.zdjęć fantów nie zamieszcze bo ich nie posiadam.wybaczcie.
samter Napisano 7 Styczeń 2010 Napisano 7 Styczeń 2010 Z mosiądzem tak jest, czasem jak wyciągałem łuski z wody/mułu to wyglądały jak z fabryki, ale niektóre były prawie całkowicie zjedzone, choć miały złoty kolor. Zauważyłem, że jeśli takiego fanta nie zabezpieczysz, to kilka dni i mosiądz dość mocno ściemnieje.
marecki1977 Napisano 7 Styczeń 2010 Autor Napisano 7 Styczeń 2010 Co do D K W to nie mogłes widziec fotki rok tem raczej 7-8 miesiecy temu ,a co sie z nia stało,ktos pewnie ją składa. :)
marecki1977 Napisano 7 Styczeń 2010 Autor Napisano 7 Styczeń 2010 Odpowiedz na pytanie herer1.Nie kopalem jeszcze w stumieniu jedynie rzeki ,wykrywacz nie zda egzaminu bo jest mnóstwo złomu,wszedzie dzwoni.W miescie wszędzie jest pełno metalu róznego rodzaju złomu .
goldfinger Napisano 7 Styczeń 2010 Napisano 7 Styczeń 2010 witam,zapoznać się z twoim patentem na podbierak. Też od czasu do czasu zajmuję się eksploracją rzek tyle, że stosuje magnes neodymowy, ale po tym co zobaczyłem w twoim poście chciałbym spróbować nowej metody na starych miejscówkach;)
goldfinger Napisano 7 Styczeń 2010 Napisano 7 Styczeń 2010 tu krótka antologia moich magnesowych fantówhttp://odkrywca-online.com/forum_pics/picsforum22/dsc06964.jpghttp://odkrywca-online.com/forum_pics/picsforum19/bagnety_2.jpghttp://odkrywca-online.com/forum_pics/picsforum20/odkr7gasienica.jpghttp://odkrywca-online.com/forum_pics/picsforum20/odkr3.jpg
goldfinger Napisano 7 Styczeń 2010 Napisano 7 Styczeń 2010 sorry, ale post wyżej uciekło mi jedno słowo
herman1984 Napisano 7 Styczeń 2010 Napisano 7 Styczeń 2010 Goldfinger z jakim magnesem pracujesz?chodzi mi o wymiar.Pozdro
goldfinger Napisano 7 Styczeń 2010 Napisano 7 Styczeń 2010 reguły savoir-vivre nakazują mi odpowiedzieć mi na zadanie pytania, a zatem herman używam dwóch scalonych magnesów 45x25, herer-bagnety wyłowione zostały w pobliżu byłej przeprawy promowej.pozdro.
lina_90 Napisano 7 Styczeń 2010 Napisano 7 Styczeń 2010 Kolego goldfinder, zawsze zastanawiała mnie technika takich poszukiwań neodymem. Po prostu rzucasz magnes do wody i wyciągasz czy też stosujesz jakąś tyczkę by ten magnes wbić głębiej w muł?
pmf1 Napisano 7 Styczeń 2010 Napisano 7 Styczeń 2010 piękne fanty, mógłbyś dać fotkę tej boratynki jak złotej"? Interesuje mnie jak takie fanty wyłażą z wody - stan. Staram się na temat: jak dobierasz cieki, przecież one są wiele razy pogłębiane, czyszczone, odmulane itp
stg1971 Napisano 7 Styczeń 2010 Napisano 7 Styczeń 2010 oławka i sama rzeczka w mieście jest specificzna.kamienie i gruz towar zostaje wypłukany.z dna rzeki.
Wyro Napisano 8 Styczeń 2010 Napisano 8 Styczeń 2010 Nigdy nie próbowałem. Może zakupie OP1 do rzeki:) U mnie taka mała tylko płynie i chyba nie powinno być głębiej jak do kolan, tak? Ja się pracuje z tym sitem? Piasek mokry przelatuje? to małe przedmioty wypadają chyba, nie?
marecki1977 Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Napisano 10 Styczeń 2010 Witam wsztstkich ponownie,jesli chodzi i sita to ja używam koszy z plastikowych takich aby przy sitowani nie przedostały sie monetki i inne drobne rzeczy.Reguła jest jedna ,kopac blisko mostów, kładek tam gdzie były lub są blisko domostwa,ulice ,drogi.Napewno cos z fancikó sie znajdzie.Oczywiscie szpadel,wodery lub op1.Dobrze miec ze 2 sita wtedy szybciej idzie kopanie .Ja kopie do dna czyli do do piasku ,fanty sa na róznych głebokosciach, 2 rękojesci widoczne na zdjeciach były na wierzchu,pod kamienie 2 obok siebie .Jedne z leprzych fantów które wyszly to ryngraf ss/sa pierwszy wzór.szabla polska w stanie wrecz idealnym to szczał kolegi kordzik sa i ss(kolega stg1971 trafił).Skrzynia a w srodku z szabla pruska , 2 płaskorzezby XIX wieczne( odkupiło muzeum rzezby we wrocławiu) oraz ogromny kafel pałacowy piecowy.bardzo duzo wyszło bagnetów z piłą w sumie to wiekszosc byłą z piłą,no i rózne domowe przedmioty z tamtych czasów.Hełmy trafiały sie dosyc czesto,dobrze zakonserwowany fasunek .Niesty nie posiadam zdjęc wiekszosci rzeczy.Jesli macie jakies pytania prosze na gg(8968062) bo na meila przychodzi mi duzo poczty i nie jestem w stanie na szystkie odpisac.Zapraszam do wrocławia w okresie letnim na przeczesanie rzeki która ma w sobie jeszcze wiele fantów.pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.