Skocz do zawartości

kolekcja-sąd-wyrok.

stg1971

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
std byl juz w 93 roku sadzony,wiec to jest proste,niby wyrok wymazano a ja wam powiem ze takie cos jak wymazanie wyroku nie istnieje,mozesz sobie pisac nawet do strasburga,walcz do konca o uniewinnienie i nie zgadzaj sie na zadna slaba kare jak zawiasy,do konca zycia bedziesz zalowal,moze ty nie bo to twoja 3 sprawa wiec i tak masz przesrane ale mowie o innych,tych molodszych ktorych tu probuja zeslac na zla droge,pamietajcie ,jak cie zlapia za rekemow ze to nie twoja reka,unikac takiego syfu jak ma stg71:(
  • Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
moja sprawa to przysłowiowe g....zobaczymy jak potoczy się afera hazardowa ,ale chcą głowę ukręcić całej sprawie,no więc mamy w naszym kraju porządek.śmiech !!!.a my jak te barany,żadnego oporu,głupoty nam rząd wciska,komentarz zbędny.hulski mam 40 dychy na karku,jak myślisz pozostało jeszcze 20 i koniec,do psiarni nie wstąpię,posłem nie będę,nawet nie zamierzam mam pewne zasady,widzę że wypowiadają się osoby nie znające temat,szukają prowokacji.może to policja.najlepiej to siedzieć w naszym kraju i robić biznes,być egoistą ,patrzeć aby żyło się lepiej mnie.generalnie ja nie mam prawa narzekać,nie szukam tu pomocy finansowej ani wsparcia,podzieliłem się moimi poglądami i zadałem pytanie co dalej?uważam że lepiej zacząć normalnie żyć,odpuśćić sobie patriotyzm bo to jest g....raz się żyje.generalnie przyjmuję wyrok sądu okręgowego ,jest sprawiedliwy,ale żądam sprawiedliwego wyroku dla np.polityków którzy naruszyli prawo,ale jak to jest w przysłowiu co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie.
Napisano
Stg, a kontaktowałeś się z Narodową Federacją Strzelecką na Śniadeckich w Bydgoszczy?? Może warto, wyciągali już ludzi.
Napisano
wiem że jest gościu co faktycznie pomógł,stwierdziłem że mój problem jest banałem,skoda głowy zawracać,ludzie całe potężne kolekcje tracą i tu należało by się skupić.oj nie jestem przestępcą,nie robię nikomu krzywdy ,ale jak widzę policję to mnie na wymioty bierze ,ciekawe spostrzeżenie jak niewielka garstka policjantów może zepsuć opinię całemu środowisku policji,nie popieram ich żądań,strajków,mają pracować,i emerytury jak górnicy po 25 latach.jak coś nie pasuje to przeciesz nikt nikogo nie zmusza.
Napisano
Dokladnie Robercie jak piszesz co mozna wojewodzie to nie tobie...".
Jako przyklad sprawa Millera - pistolet taurus kalibru 6,35 mm, który Miller dostał w prezencie w 1995 r. od ówczesnego szefa MSW, Andrzeja Milczanowskiego. W programie telewizyjnym Miller sam przyznał się, że niemal przez dwa lata posiadał broń bez zezwolenia. Śledztwo prowadzono „w sprawie”, a nie przeciwko komuś. Umorzono je 10 dni później, 18 kwietnia 1997 roku (za Jaskierni), choć za posiadanie broni palnej bez zezwolenia grozi od roku do 10 lat więzienia. Prokurator Kuciński uzasadniając tę decyzję stwierdził wówczas, że „ministra spraw wewnętrznych nie można traktować jak zwykłego Jasia Kowalskiego”.

I wszystko na temat !
Napisano
Polskie prawo jest głównie stworzone dla polityków a nie dla zwykłych ludzi...*Ono ma za zadanie skazywć a nie pomagać,tym bardziej jeżeli chodzi o błache sprawy ,które oczywiście nabierają charakter poważnych przestępstw. No cóż miejmy nadzieję ,że ci zwykli ludzie nie zapomną tych wszystkich tzw.wałków na naszej scenie politycznej ,które uchodziły dziadom płazem i na każdym kroku będą te osoby odsuwać z list lub ankiet wyborczych. Pozdrawiam
Napisano
stg1971 masz pecha to że masz wyrok, w zawiasach to pół biedy dla ciebie, ale najgorsze to to że masz wpisane na stałe w papiery że byłeś karany, a ten wyrok jest z Kodeksu karnego i nie ulega kasacji jak niektórzy tu bzdety piszą. Teraz wszędzie gdzie będziesz się starać o pracę a będzie wymagane w pracy zaświadczenie o niekaralności to masz po ptokach, czyli przes..ne" i to jest najgorsze. A człowiek sam nie wie kiedy nagle trafia się robota gdzie takie zaświadczenie jest podstawą zatrudnienia i nie tylko zatrudnienia a wykonywania niektórych profesji. Jak człowiek ma 65 lat to może mieć to w d... ale jak ktoś ma 20 parę lub 40 parę lat to okazuje się że nie jest wesoło . dlatego trzeba niestety przez nasze piekiełko sądownicze tak długo się turlać aż się wygra sprawę, inaczej kiedyś będziesz sobie w brodę pluł.
Napisano
no niewiem miałem wyrok za pobicie zawiasy kuratora i po 2 latach od zkończenia wyroku jak potrzebowałem zaświadczenie o niekaralności to dostałem bez problemu
Napisano
Sam obawiam się zawiasów, konsultowałem się z prawnikiem i tez usłyszałem że po zakończeniu wyroku składa sie wniosek, jest pół roku tak zwanej próby i mozna śmaiło mowic że było się nie karanym
Napisano
@ tendrzak masz pecha to że masz wyrok, w zawiasach to pół biedy dla ciebie, ale najgorsze to to że masz wpisane na stałe w papiery że byłeś karany, a ten wyrok jest z Kodeksu karnego i nie ulega kasacji jak niektórzy tu bzdety piszą"

Tendrzak, sam nie pisz bzdur,jesli nie rozumiesz podstawowych pojęć. Kasacja to rodzaj odwołania od wyroku drugiej instancji do Sądu Najwyższego. Kolejne rozpatrzenie sprawy po prostu. Wyrok może być zmniejszony lub osoba uznana za niewinną. Stg,jak już wspomniał, dał sobie spokój z wnoszeniem kasacji, bo gra niewarta świeczki. I moim zdaniem ma rację.

A wymazanie - to automatyczne uznanie prawomocnego wyroku za niebyły w pół roku po okresie zawieszenia. Czyli po 30 miesiącach stg będzie miał czyste papiery, z punktu widzenia prawa będzie niekarany.
http://www.prawo.avx.pl/...tm#W_jaki_sposób_załatwić_wymazanie_wyroku_karnego_w_zawieszeniu_z_rejestru_karnego

K..,jak często na tym forum się zdarza, 10 razy trzeba to samo powtarzać, żeby niektórzy zakumali... W przedszkolu jest chyba niższy poziom wtórnego analfabetyzmu...
Artur
Napisano
samo zycie ..tez tydzien temu miałem rozprawe...za kilka łusek od mausera i jednego manlichera dostalem 1000 zl grzywny chociaz wszystkie były puste biegły stwierdzil ze były pełne ...w raporcie który mi przesłali napisane było 6 sztuk amunicji mauser 7 62 i jedna Lebel 8 .... co to za idiota byl...to nie był lebel tylko mannlicher z 1915 roku Berndorfer Mettalwarenfabrik Berndorf... no i zaufaj policji skoro maja biegłych którzy nie rozrózniaja mannlichera od lebela i do tego wypisuja takie pierdoly...
Napisano
To jest tak samo,jak złapią młodego chłopaka ze skrętem w łapie,robią mu bałagan w papierach i mają za bandytę,narkomana lub dee-lera .Identyczna sytuacja jest tutaj łapią z kilkoma łuskami a plama w papierach jakbyś posiadał arsenał w domu...Kulawe to prawo i błędy w konstytucji ...
Napisano
spotkałem się z wymiarem sprawiedliwości ,dostałem ciekawą lekcję,wyciągam wnioski,choroba na kolekcjonowanie nadal jest,syna wychowuję w wierze patriotycznej,mam twarde zasady,w sądzie w prokuraturze,policji spotkałem wiele osób nie godnych piastowania swych stanowisk,wiele można by tu pisać,oszczędzę czasz.co ciekawe duże grono osób z naszego środowiska ma ,albo będzie miało podobne problemy,myślę że setki,ustawa hamuje rozwój środowisk patriotyczno -kolekcjonerskich.na szkodę naszego kraju i to jest najgorsze,świadomość nasza jest słaba,ulegamy magi dziennikarskiej ,kłamstwu i głupocie,ostatnio nawet gen.w.jaruzelskiego uznano za bohatera narodowego i wybawcę.świat przewrócił się do góry nogami.najlepszy obecnie jest ateizm polityczny,czy jakieś środowisko lub partia polityczna robi coś aby żyło nam się lepiej ,nie sądzę.jest nas seki tysięcy ,tak dużo ,a jesteśmy w cieniu,kiedy ta noc się skończy????
Napisano
czytam,i oczom nie mogę uwierzyć czy wszyscy tu zebrani to przestępcy,P.P.R. czeka polska partia recydywy.a może P.P.R.M.polska partia recydywy militarnej.
Napisano
To musi byc mentalnosc moze nie generacji w sensie wieku a generacji Polski komunistycznej. To donosicielstwo, bezdusznosc policji, prokuratury czy sadownictwa. Zero myslenia czy warto wydawac pieniadze podatnika na szukanie dziury w calym. Dotyczy to nie tylko kolekcjonerow, tak samo jest w sprawach rodzinnych az po podatkowe.
Dlatego powtorze jeszcze raz: wejscie do Unii jest dla Polski blogoslawienstwem- otwarcie granic i emigracja zarobkowa dla mlodych ktorzy po jakims czasie wracaja. I chca normalnosci z ktora spotkali sie na zachodzie.
Swobody poszukiwan i finansowej sprawiedliwosci przy przekazywaniu wartosciowych znalezisk jak na wyspach.
Normalnosci w sprawie broni i amunicji jak w USA.
Mieszkam w stanie Illinois, jednym z jedynie trzech gdzie nie posiadanie ale noszenie broni przy sobie jest wciaz nielegalne. Ale system dziala w strone obywatela: kilka lat temu mieszkaniec Florydy zostal zatrzymany za przekroczenie przepisow i szukajac jakiegos swistka pokazal pistolet w schowku. Zostal aresztowany, osadzony. Walczyl o swoje i po kilku latach wygral w sadzie najwyzszym: od niedawna schowek w podlokietniku czy ten u pasazera jest w swietle prawa legalnym sejfem" na bron. Oczywiscie dla osob majacych zezwolenie na bron. A te otrzymac to krociutka aplikacja, zdjecie i kilka dolarow oplaty. Policja stanowa sprawdza karalnosc i baze osob leczonych psychicznie. I tyle, za tydzien czy dwa zezwolenie przychodzi poczta.
To jest normalne zycie.
Ide na pchli targ i ktos sprzedaje bron mysliwska czy krotka. Lezy na stole, moge wziasc w reke, sprawdzic. I kupic. Ide na pokazy lotnicze i rekonstrukcje- kolekcje unikatow wystawione na pokaz, praktycznie wszedzie mozna sie tym pobawic.
W sklepach sportowych stoiska z bronia mysliwska i amunicja.
Mam w domu bron. Lezy sobie odpowiednio zapakowana w futeraly. Inne starocie, wybrakowane ale szkoda wyrzucic, stoja sobie we warsztacie w piwnicy. Amunicje to wlasciwie mozna znalezc tu i owdzie. Dziwne ze jeszcze nikogo nie zastrzelilem majac taki swobodny dostep do broni.
Ba, dwadziescia lat temu znalazlem idealnie zachowany sztucer w piwnicy remontowanego budynku w Chicago i... policja pozwolila mi go sobie zabrac na wlasnosc.
Majestat prawa w Polsce traci wizerunek i szacunek u ludzi w tempie chyba wiekszym od kosciola wstrzasanego wciaz nowymi rewelacjami ohydnego zachowania sie jego przedstawicieli na calym swiecie.
Napisano
to kolego kuczman wracaj do eurokolchozu, po co siedzisz w ameryce, tutaj tak wspaniale.? Ciebie tu socjalistyczna euro-ojczyzna pobłogosławi, a towarzysze z partii wyciągną do ciebie przyjazną dłoń.
Napisano
forum powinno wzbogacić się o dopisek forum recydywistów,czytaj miłośników historii którzy pragną aby uratować ten skrawek dawnych lat w postaci broni czy amunicji. pozdrawiam wszystkich kolegów miłośników recydywistów ;p
Napisano
kolego kuczman - oszczedz uczestnikom forum tych mrozacych krew w zylach opisow swoich smiercionosnych arsenalow - w kraju nad Wisla od dzisiecioleci wladza skutecznie wpaja (nieodpowiedzialnym ma sie rozumiec) obywatelom ze takie zachowanie/prawo jest niewlasciwe - przywdziej zatem pokutne ubranie wez bicz do reki i razem z kolega osman12 ( jak najbardziej odpowiedzialnym) przylacz sie do pokutnego orszaku obywateli RP zachwyconych wspanialym prawem skazujacym w/w obywateli za posiadanie kilku lusek
Napisano
Ludziska, czy Wy nie macie wyobraźni?

W tym kraju jakakolwiek ulga jesli chodzi o ustawe o broni" czy części deko, zostałaby szybko wykorzystana w celach przęstępczych( bandyci i politycy).

Dodając polską fantazje, wolę żeby było tak jak jest niż bać się wyjść na ulice i przypadkiem szturchnąć jakiegoś kolekcjonera".
Napisano
racja kol karpik - srodowisko poszukiwaczy-kolekcjonerow to prawdziwa kopalnia potencjalnych przestepcow,a juz spotkac na ulicy takiego typa jak np.kol przekopywacz" z arsenalem lusek w kieszeni...strach pomyslec
Napisano
Oglądałem Zabawy z bronią ".Świetna sprawa np. zakładam sobie konto w banku i dostaję od nich karabin.Ale żyjąc tu i teraz można sobie tylko pomarzyć.Mam nadzieję , że takie marzenia nie są ścigane przez nasze prawo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie