Hebda Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 zabi,największy rozmiar desantów to 31(długości wkładki 32cm)mam dużą stopę(47-49,zależy od numeracji) ale numer31 jest o około 1cm za duży dla mnie:)na allegro gość sprzedaje sporo rozmiarów:)link poszedł na priva
Martian Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 http://www.bates.pl/buty-taktyczne-wojskowe/kolekcja-meska/buty-taktyczne-bates-2405-m-6.htmlLeciutkie, mięciutkie, cieplutkie, wodoszczelne, wygodne łatwe do zakładania i utrzymania w czystości. Jedyny mankament cena, ale jako obuwie ochronne w firmie już kosztują prawie o połowę mniej - super;)!
samter Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 Ja również używam butów Bundeswehry, chodzę w tych samych na wykopki i normalnie, w cywilu" Buty są eleganckie, nie przemakają, noga się w nich nie poci (nawet gdy przebywam cały kilka godzin w ciepłym pomieszczeniu), nie obciera, wszystko tak jak powinno być, doradzam odpowiednio dobrać rozmiar butów. Mój egzemplarz ma trochę śliską podeszwę, zwłaszcza na mokrym drewnie (może inni również mają taki problem), na początku wydawały się trochę ciężkie, ale z czasem tego nie odczuwasz i chodzisz jak w normalnych. Z czystym sumieniem buty mogę polecić na wykopki.
ensiferum3 Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 Rabat - jungle boots zostały stworzone do podmokłego terenu .http://ngt.pl/154,u.s.-army-jungle-boots.html
KudłatyHD Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 Pół roku temu kupiłęm super buty taktyczne firmy StarForcehttp://www.allegro.pl/item892179470_buty_taktyczne_starforce_panzerguard_2_lata_gwar.htmlTydzień temu się rozpadły;( Nie mam paragonu z allegro więc pewnie nie uznają reklamacji.Polecam bundeswery są faktycznie nie do zdarcia nawet używane./
woytas Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 Kudlaty - ona maja wkladke matalowa w podeszwie - wiec ich waga chyba nie byla najmniejsza?
Hebda Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 Kudłaty..raz:w Azymucie mają strasznie zawyżone ceny(desanty za 199 kiedy można kupić za 110)dwa:z moich doświadczeń obsługa(pracownicy) do chrzanu,oni po prostu są ale nie pomogą w niczymtrzy:z reguły kiepski towarAle to są moje odczucia po kilku zakupach w Azymucie w sklepie w wawie..Lepszy jest demobil P.X koło Intraco,lepszy towar,ceny bardziej normale(ale stronkę w necie mają w budowie,więc nic na niej nie ma)ale sklep zajebioszczy,no i można się targować mimo metki z ceną:)Dlatego polecam pewne,trwałe i po przystępnej cenie desanty:)
OloOcki Napisano 21 Styczeń 2010 Napisano 21 Styczeń 2010 zabi ja dostałem ostatnio 47 buty WP. I śmigam! :) Pozdro!
Hebda Napisano 21 Styczeń 2010 Napisano 21 Styczeń 2010 w desantach nie liczy się numeracja tylko długośc plastikowej wkładki,jak pasuje to buty ok:)mi właśnie przysłali:)elegancja-francja:)
KudłatyHD Napisano 22 Styczeń 2010 Napisano 22 Styczeń 2010 Nie ma tam nic metalowego, miałem inny model widocznie bo były leciutkie jak piórko.teraz znów zakupiłem bundeswery i pewnie będą jak zwykle sto razy lepsze. są w dobrym stanie używki po 80 zł
Hebda Napisano 22 Styczeń 2010 Napisano 22 Styczeń 2010 no jako że przysłali nówkiwięc wklejam foto moich pierwszych desantów używanych niemal bez przerwy od 5lat w porównaniu do nówek jeszcze nie śmiganych:)różnice widać..:D
mendi Napisano 22 Styczeń 2010 Napisano 22 Styczeń 2010 wg mnie najbardziej wdzieczne buty, to buciki niemieckiej armii, cena ok 250zl, ale chyba warto, takie sobie sprawiam na przyszly sezon...pzdr.
Hebda Napisano 22 Styczeń 2010 Napisano 22 Styczeń 2010 oj woytasku..nic nie czuć bo te pierwsze tak dziurawe cze same oddychały":)ale były ze mną wszędzie:całe MRU,boryszyn,kilka miast,w tym wrocek,bunkry,podziemia,rzeki,lasy doły hej! :))5lat związku:D
lv426 Napisano 22 Styczeń 2010 Napisano 22 Styczeń 2010 Teraz przeceny i całkiem tanio można kupić niezłe buty np. takie dzisiaj widziałem za 99zł ale był tylko rozmiar 46.
tomek88l-ca Napisano 22 Styczeń 2010 Napisano 22 Styczeń 2010 ja kupiłem za 800zl letnio zimowe buciki i czuje w nich komfort
esterendensen Napisano 29 Styczeń 2010 Napisano 29 Styczeń 2010 Ja też polecam buty bundeswehry.Sam takie noszę na codzień.Najlepiej ten stary model na kauczukowej podeszwie.dobra jakość za rozsądną cenę.
OloOcki Napisano 30 Styczeń 2010 Napisano 30 Styczeń 2010 Hebda pastuj te nowe to tak szybko się nie zniszczą ;)
ErnestCz Napisano 30 Styczeń 2010 Napisano 30 Styczeń 2010 witam warto te buty?posiadaja wlokna thinsulate,mam takie rekawiczki i naprawde sa cieple http://www.allegro.pl/item892332456_buty_taktyczne_rozm_46.html zaleta jest to ze mieszkam jakies 40km i moglbym podjechac i obejrzec je (sorry za pisownie ale nie mam poskich znakow)
draven85 Napisano 30 Styczeń 2010 Napisano 30 Styczeń 2010 Polecam firmę Chiruca , buty trochę drogie ale myślę, że warte swojej ceny. pozdrawiam
Yankess(Deutch Krone) Napisano 30 Styczeń 2010 Napisano 30 Styczeń 2010 ja wszedlem w posiadanie butów armi polskiej wz. 928 MON- buty zimowe oraz wiosenno jesienne sa one na prawde znakomite, pierwszy raz jestem zadowolony z wyrobu armi.Do tego kurtka gore tex polska i heja w lasZdrów :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.