manian Napisano 27 Listopad 2009 Autor Napisano 27 Listopad 2009 Nie spotkałem się wcześniej z tym zdjęciem. Podpisane było: podwozie Pantery z rzeki Pilicy. Wiecie może kiedy było zrobione ? Faktycznie u nas ? Co się stało dalej z tym podwoziem ?Pzdr
akagi_FWP Napisano 27 Listopad 2009 Napisano 27 Listopad 2009 Czołgu nie kojarzę, ale ta rzeka wygląda znajomo, tylko ona nie płynie w Polsce. Ale niech się lepsi fachowcy od niemieckiej pancerki wypowiedzą. Draco?
pni Napisano 27 Listopad 2009 Napisano 27 Listopad 2009 Stawy rybne koło pilicy, o ile dobrze pamiętam.
vaz Napisano 27 Listopad 2009 Napisano 27 Listopad 2009 Wanna Pantery została wydobyta w latach 90-tych ze stawu rybnego w Wólce Gostomskiej nad Pilicą.Była (jest?) przechowywana w MWP w Warszawie na Forcie Czerniakowskim .
Radek.s Napisano 27 Listopad 2009 Napisano 27 Listopad 2009 I sprawa się wyjasniła jednak nie wyjechała w kontenerze za granice moze kiedys ktos zabierze się za odbudowe wieża jest jak widac wanna też tylko brakuje zapaleńca ktoremu sie bedzie chciało zebrac fundusze i poprzepychać z biurokratami.
draco Napisano 27 Listopad 2009 Napisano 27 Listopad 2009 Tylko, że to nie jest Pantera z Woli Gostomskiej. Proszę porównać zdjęcia. :]Gdzieś kiedyś ktoś pisał, że to Francja.
vaz Napisano 27 Listopad 2009 Napisano 27 Listopad 2009 Masz rację , ta z Wólki Gostomskiej jest bardziej okrojona" i chyba nie ma gąsienic . Widziałem ją kilka lat temu wystawioną przed wejściem do MWP .
akagi_FWP Napisano 27 Listopad 2009 Napisano 27 Listopad 2009 Dlatego napisałem, że czołgu nie kojarzę, ale kojarzę rzekę. Z Ukrainy. A kojarzę dlatego, że widziałem zdjęcia wyciąganej III z takiej samej rzeki. Ale się nie będę upierał, bo nic na poparcie tego nie mam.
balans Napisano 28 Listopad 2009 Napisano 28 Listopad 2009 Z tego co wiem to zdjęcie zostało zrobione we Francji.Pozostaje poszukać na ich stronach, bo powinno tam być.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.