ratkier Posted November 22, 2009 Author Share Posted November 22, 2009 Na początek chciałbym się serdecznie przywitać. Jestem tutaj nowy, mieszkam na Pomorzu a konkretniej w Tczewie. Żyłkę poszukiwacza odkryłem kilka lat temu gdy moja mama znalazła na łące kilka starych monet, które niestety wypadły jej z kieszeni. Wtedy jeszcze nie było mnie stać na wykrywacz lecz obecnie (gdy pracuję) chciałbym kupić odpowiedni sprzęt dla mnie. Na zakup mogę przeznaczyć 1 tys zł. Po przeczytaniu forum doszedłem do wniosku, że wybiorę Garrett ACE 250 lub Teknetics Delta 4000. Oba obecnie mieszczą się w przyjętej przeze mnie kwocie. Jeśli chodzi o ACE 250 to jest o nim bardzo dużo informacji i testów czego niestety nie można powiedzieć o Teknetics Delta 4000. Z wyglądu bardziej mi odpowiada Delta 4000. Sprzęt jest mi potrzebny do wyszukiwania drobnicy, monet. Nie biorę pod uwagę sprzętu używanego. Proszę Was o poradę, który z tych wykrywaczy będzie odpowiedni dla mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anRO Posted November 23, 2009 Share Posted November 23, 2009 Do tysiąca zł najlepszy wybór to Delta 4000.To najnowsza konstrukcja,a ACE ma już pare lat.Z tym sprzetem jest jak z komórkami.Co nowsza konstrukcja to nowa technologia nowe możliwości i lepsze parametry.Takie jest moje zdanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
armand Posted November 23, 2009 Share Posted November 23, 2009 No i przede wszystkim Delta nie jest żółta :), to bardzo ładny wykrywacz, kolorem dopasowany do polskiego ustawodawstwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brzęczyszczykiewicz Posted November 23, 2009 Share Posted November 23, 2009 ACE to sprzęt plażowy i jako taki kolorek ma akuratny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Camiusss Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 Miałem ACE 250 szkoda gadać,sprzęt bardzo mocno przereklamowany.Lepiej kup coś z Tesoro zobaczysz,że nie pożałujesz :)Tesoro Vaquero chodziłem po Rutusie Proximie i jeszcze sporo monetek po nim wykopałem :)Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfus Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 a to ciekawe co koledzy piszą :)bez wątpienia są lepsze wykrywacze od ACE, trochę głębsze lub bardziej uniwersalne, ale ACE nie jest taki złyzresztą jak zauważyłem, wielu kolegów z ODK ma ACE i jakoś nie narzeka na niego.mocno przereklamowany ? na plażę ? hmmmprzez kogo przereklamowany ? na Forum wiele pisano o ACE - a jego skuteczność jest wprost proporcjonalna do umiejętności szukającego. Jeżeli dobrze nie opanujesz sprzętu, to nic ciekawego nie znajdziesz i nie dotyczy to tylko ACE, ale również innych sprzętów.Garrett nie jest złą propozycją, mógłby mieć większy zasięg - to prawda.Pozostałe rzeczy, typu kolor - to rzecz marginalna - można zrobić pokrowiec i już nie będzie zwracał uwagi w terenie :)był kiedyś temat na Forum - tuning ACE, czy coś w tym stylua ile sprzętów, tyle opinii - bo każda pliszka swój ogonek chwali" - jak mówi stare przysłowie pszczół :)na forum jest kilka wątków ze znaleziskami wyciągniętymi ACEhttp://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=616834#618511więc chyba nie tylko na plażę ;)-pozdro-Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 12:32 24-11-2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomala_kikol Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 Święta racja kolego tyfus;) Kanarek 4 Ever:D Pozdrowionka dla wszystkich kopaczy:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
ratkier Posted November 24, 2009 Author Share Posted November 24, 2009 Dziękuję za zainteresowanie tematem. Prawdę mówiąc to raczej skłaniam się ku Delta 4000 między innymi z powodu jego wyglądu. Jeśli ktoś z kolegów posiada instrukcję w języku polskim do Delty 4000 to bardzo bym prosił o udostępnienie. Chodzi mi jedynie o zapoznanie się z obsługą tego wykrywacza. Nigdzie w necie nie znalazłem polskojęzycznych testów Delty, czy w ogóle ktoś takowe widział?W ACE 250 irytuje mnie jego kolor i ogólnie wygląd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ratkier Posted December 3, 2009 Author Share Posted December 3, 2009 Kupiłem Teknetics Delta 4000. Sprzęcik zachwycił mnie swym wyglądem i jakością wykonania, zobaczymy czy będzie tak z ilością fantów. Dziękuję za zainteresowanie tematem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzieci3 Posted December 3, 2009 Share Posted December 3, 2009 Mnie również irytował,dokupiłem do zestawu 3 spraye czarny,zielony i brąz-temat załatwiłem.Ale w końcu ile tego żółtego koloru?Tyle co kot napłakał".Mało tego kol.który go kupił odemnie pytał czy kamuflarz" jest oryginalny.Pzdr.P.S.Płytkich dołków życzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
starter Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 Pytanko do kolegi Ratkier.Jak się sprawuje teknetics bo chciał bym kupić ale mało jest o nim w sieci.za odpowiedz z góry dziękuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
01dalton Posted March 25, 2010 Share Posted March 25, 2010 panowie i co ... ,jak spisuje sie ten Teknetics Delta 4000 w terenie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
przempior Posted March 25, 2010 Share Posted March 25, 2010 w weekend będę testował swojego nowego Delta 4000 i w tedy dam znać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cpt.Nemo Posted March 26, 2010 Share Posted March 26, 2010 Jakos klient zap[przestal o nim pisac :)Coz zrobic, tak czasem bywa jak sie chce nowe wzorce wprowadzac :)Ja sie uczylem na ACE i jakos nie uwazam tego okresu za stracony, malo tego - juz pierwsze wyjscie przynioslo jakies fanty mimo zerowego mojego doswiadczenia i tego ze byla to pierwsza wykrywka i ze bylem sam.Na poczatek nie musialem sie uczyc dzwiekow, ustawien, wsluchiwac w swiergot itp. itd. Ustawilem Jewelry i samo poszlo :)Potem juz tylko doskonalenie, ale na sam poczatek nie zniechecil :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfiasty Posted March 28, 2010 Share Posted March 28, 2010 Witam Moze ktos napisze opinie o Teknetics Delta 4000 Prosze o porownanie z ace 250 lub fischer f2 z Delta 4000Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaaktus Posted April 25, 2010 Share Posted April 25, 2010 Witam nie znam ACE ale wstępnie mogę dać porównanie do Delty chwilę chodziłem po polu z kolegą który zebrał 5 monet w tym dwa denarki i jakąś grubszą ja 13 boratynek ilościowo ja lepiej jakościowo on :). Wagowo nie ma co porównywać delta bije wszystkie wykrywacze, jak wziąłem do ręki ACE to jak by ktoś do Delty saperkę dorzucił. Polecam Delte w tej cenie jest OK. zresztą to już inna klasa bo ma wyświetlacz numeryczny do F2 nie porównam bo nie widziałem go Link to comment Share on other sites More sharing options...
cobrasaper Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 witam ja mam takie pytanie bo na allegro pisze że Teknetics Delta 4000 jest uniwersalny .chciałbym pokopac drobnice i cos z militarki ale jak jest na prawde z tym wykrywaczem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krank Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=674728#1104984 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eastlegion Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 Deltą raczej militarki nie pokopiesz. Jest to sprzęt zdecydowanie na drobnicę, z pinpointem jako trybem statycznym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
armand Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 Eastlegion, wątpię, czy Ty miałeś ten wykrywacz w ręce? Nie masz nawet pojęcia, jakie ma tryby pracy.Co sądzisz o A1 i A2 w kontekście militarki? Czym różnią się te tryby teoretycznie i praktycznie?I trzy razy się zastanów w przyszłości, jak kiedyś na forum napiszesz aczej" :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eastlegion Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 armand - tak się składa, ze używam go od 3 tygodni (Proxima w serwisie) i miałem okazję poznać go w miarę dokładnie. Używam głównie trybu d przy dyskryminacji od 40, czułość zazwyczaj 10 - 11. Uważam, że nie jest on stworzony do militarki. Tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eastlegion Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 Poza tym detektor ten ma pewną dziwną przypadłość. Mianowicie gdy ściszy się głośnik poniżej połowy skali, to wysoki dźwięk sygnalizujący znalezienie monety, jest ledwie słyszalny. Dlatego słuchawki są nieodzowne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cobrasaper Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 widzę że zdania są podzielone ale i tak mam zamiar ją kupićpozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
armand Posted August 24, 2010 Share Posted August 24, 2010 O przypadłości doskonale wiem, nawet chwalą się" nią w instrukcji. Ale przyjrzyj się A1 i A2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.