Slajmi130 Napisano 17 Listopad 2009 Autor Share Napisano 17 Listopad 2009 90-letni nazista stanie przed niemieckim sądemNiemiecka prokuratura postawiła zarzut morderstwa 58 Żydów 90-letniemu byłemu członkowi SS - informuje BBC.Do morderstw doszło pod koniec wojny w austriackiej wiosce Deutsch Schuetzen. Szczątki zastrzelonych w lesie Żydów znaleziono dopiero w 1995 roku. Nie podano żadnych danych oskarżonego, wiadomo tylko, że jest emerytem z Duisburga".90-latek jest też oskarżony o to, że zastrzelił Żyda, który nie był w stanie dalej iść podczas forsownego marszu.Prokuratura wszczęła śledztwo, gdy została powiadomiona przez studenta z austriackiego uniwersytetu, który badał sprawę masakry.Sąd ma dwa tygodnie na decyzję, czy przedstawione dowody są wystarczające do procesu. Zarzuty niosą ze sobą potencjalnie karę dożywocia.Ciekawe ile będzie trwało jego dożywocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 17 Listopad 2009 Share Napisano 17 Listopad 2009 myślę że nie długo,ale sprawiedliwości stanie się zadość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 18 Listopad 2009 Share Napisano 18 Listopad 2009 Cóz-w dniu kiedy go zlakalizowano-rozesmial sie rubasznie,a potem z nutka ironi zapytal- Panowie nie za wczesnie?"pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yans17 Napisano 18 Listopad 2009 Share Napisano 18 Listopad 2009 Lepiej później niż wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 18 Listopad 2009 Share Napisano 18 Listopad 2009 W tym wieku to juz jest- Wcale.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danteXXI Napisano 18 Listopad 2009 Share Napisano 18 Listopad 2009 http://wiadomosci.onet.pl/2080306,12,student_przypadkiem_zdemaskowal_ss-mana,item.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 18 Listopad 2009 Share Napisano 18 Listopad 2009 Ostatnimi czasy szczególnie w mediach jest używane abstrakcyjne i bałwańskie określenie nazista,winna być mowa o niemieckich i austryjackich hitlerowcach,włoskich faszystach czy hiszpańskich frankistach,względnie czeskich,polskich lub ukraińskich albo rosyjskich kolaborantach itp.wtedy wszystko byłoby jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yans17 Napisano 18 Listopad 2009 Share Napisano 18 Listopad 2009 Zbrodniarz i tyle. Moim zdaniem, jeżeli jest winien, to nie ważne czy ma lat 40, 60 czy 90 - jeżeli żyje - to bez względu na wiek powinien zostać pociągnięty do odpowiedzialności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coriolan Napisano 18 Listopad 2009 Share Napisano 18 Listopad 2009 Informacja o rewizji w jego mieszkaniu pochodzi grudnia ub.roku. http://www.focus.de/politik/deutschland/duisburg-durchsuchung-bei-ex-ss-mann_aid_356586.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
H2HSnake Napisano 18 Listopad 2009 Share Napisano 18 Listopad 2009 O patrzcie jak to tam sprawnie działa.Student doniósł i ss mana aresztowano. To może by tak wypożyczyć takiego studenta z Austrii żeby wskazał na byłych Banderowców i członków SS Galizien :D od razu by wszystko ruszyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrykheya26 Napisano 18 Listopad 2009 Share Napisano 18 Listopad 2009 W tym wieku gościowi chyba i tak wszystko jedno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 18 Listopad 2009 Share Napisano 18 Listopad 2009 H2H- ale to nie zadziała :-( Myślisz, że austriacki student może cokolwiek na Ukrainie czy w Kanadzie? A w mobilizację i ukraińskiego studenta, i ukraińskich sądów wierzyć nie należy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 18 Listopad 2009 Autor Share Napisano 18 Listopad 2009 Zapewne jeszcze wielu takich jak on lub jemu podobnych siedzi gdzieś w całych niemczech. Przecież wielu ich było, niektórzy nie zyją niektórzy żyją i nie chca o tym pamiętac jak to było w tamtym czasie i co robili . Często zasłaniaja się brakiem pamięci lub innymi historyjkami, które kiedys wymyślili np ja woziłem zupę na kolei" a po tylu latach i minionych pokoleniach zostało to pewnikiem. Ogladałem kiedys jakiś film dokumentalny o niemieckich emerytach, którzy byli w Argentynie czy gdzieś w Ameryce Północnej, niektórzy żyli tam cały czas inni przeprowadzili się zaraz po wojnie a jeszcze inni pojechali tam spędzać ostatnie chwile swego życia w raju. Rozmawiali tam autorzy programu z nimi bo wielu z nich pamiętało wojnę. Szczególnie zabolało mnie gdy dopadli takiego jednego dziadka, pokazywali mu zdjęcia z obozów koncentracyjnych, zdjecia żołnierzy nieieckich z wisielcami badź inne tego typu sytuacje , a on wszystkiego się wypierał: to niemożliwe to nie niemcy to sfingowane, to niemożliwe to fotomontaż itd. Nie dało się dziadowi przetłumaczyć ze jak to przecież w tamtym okresie był w niemczech i nic a nic nie widział, wiedział, że historia i cały swiat o tym mówi. Tak sie wsciekłem że wyłączyłem tv. Demencja, głupota, zawziętość jak to nazwać nie wiem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 18 Listopad 2009 Share Napisano 18 Listopad 2009 sto lat, sto lat..... :D pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 19 Listopad 2009 Share Napisano 19 Listopad 2009 http://wiadomosci.onet.pl/1585156,2678,1,zbrodniarz_z_domu_spokojnej_starosci,kioskart.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.