Skocz do zawartości
  • 0

Dwa POLSKIE orzełki

Szwecja

Pytanie

Napisano

Pierwszy, Zrobiony ze srebrnego metalu ( nikiel lub srebro ) dosyć gruba blacha. Nie znalazłem na nim żadnych sygnatur. Najprawdopodobniej odcięty od tarczy amazonek lub czegoś innego.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pierwszy, Zrobiony ze srebrnego metalu ( nikiel lub srebro ) dosyć gruba blacha. Nie znalazłem na nim żadnych sygnatur. Najprawdopodobniej odcięty od tarczy amazonek lub czegoś innego.

Napisano
stock84 napisałeś ze to jest taki orzełek jak na zdjęciu. Ale ten z foto jest mosiężny a mój jest z innego metalu.

Na pewno są oryginalne? Nie jest to współczesna kopia ? Kupione z niepewnego źródła.
Napisano

Prawdopodobnie produkują je z różnych stopów metali więc pewnie jest też jakaś odmiana wykonana z białego jak twój.Niesądze by to była kopia czy podróbka, ze względów oczywistych...

Napisano
Wiele falsyfikatów (szczególnie niemczyzny) jest poddanych działaniu kwasu, by uzyskały dziurawą" fakturę imitujacą działanie kwasów w warunkach przebywania w ziemi- taką jak ten orzełek. Jednakowoż z reguły sa równomiernie zżarte, ten zaś ma nierównomiernie rozmieszczone ogniska korozji więc raczej jego wygląd obecny można zrzucić na karb nieudolnej konserwacji, nie zaś podrabiania...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie