Skocz do zawartości

Ważne !!! Akcja BORATYNKA DLA MINISTRA MERTY"

Khorne

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam szanowne grono... mam pytanie w sprawie w/w akcji... na naszym terenie gdzie działam boratynki slabo się trafiają, czy wiec zamiast boratynek mogą to być kopiejki? na naszym terenie targa się tego do groma i jeszcze troszkę...
  • Odpowiedzi 131
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Panowie akcja to zbieranie monet(boratynek), a już robi się z tego jarmark jedni łuski, inni pociski za chwilę blaszki, kapselki i polmosy zrobi się zaraz wielki bajzel i złomowisko, a z akcji zostanie wielka d...
Weźcie wyluzujcie i czytajcie ze zrozumieniem...

pozdrawiam!
Napisano
Panowie i Panie.
Przecież nie chodzi tutaj o wysłanie wagonu złomy każdego pochodzenia pod ministerstwo. Nie dyskutujemy tu o odłamkach, niewybuchach czy niewypałach, ale o zabytku jakim jest boratynka oraz inne monety. Zbędne jest więc proponowanie moim zdaniem łusek od czegokolwiek, bo podpada to pod ustawę (chyba, że każdy będzie je wiercił itd itd). Przedmiot, który został ustalony i zaakceptowany przez większość jak sądzę, to właśnie moneta jaką jest boratynka, fenyś", kopiejka, grosz, etc etc.
Kwestia pozostaje tylko taka- czy do monetki robimy notatki z oznaczeniem znalezienia - moim zdaniem należałoby.
Napisano
Owszem, ale skoro nic nie będziemy robili w tej sprawie to jakie są szansę, że sami od siebie zmienią ustawę-od tak sobie? Albo wymyślić lepsze rozwiązanie albo próbować z tym co mamy. pozdro
Napisano
Można by wysyłać anonimowo? czy tak? zgłoszenie anonimowe też się liczy. Tak jak dzwonisz na policję, że coś tam coś tam nie ujawniasz się ale powiadomienie jest sprawdzane, tak i tutaj... wysyłamy listami priorytetowymi dojść dojdą zamieszania narobią, a chyba o to chodzi aby był rozgłos?
Można by zrobić tak, że wszyscy wysyłamy listy w jeden lub dwa dni wtedy, setki listów w ciągu kilku dni zrobią im niezłe zamieszanie... bo coś widzę, że ze zbieraniem rejonowym i taczką kiepsko idzie.

pozdro!
Napisano
PG wiem, że nie jestem ale nie musisz się przedstawiać jeżeli dokonujesz zgłoszenia o to mi chodziło, co do zwykłego listu tutaj akurat nie było by problemu...

zapraszam do dyskusji!

pozdro!
Napisano
Panowie jak narazie nikt nie podał realnych argumentów, w jaki sposób ta akcja jest w stanie wpłynąć na jakiekolwiek nastawienie sfer wyższych" do poszukiwaczy.
Napisano
Pozwole zacytowac osobe ktorej wypowiedz mi sie spodobala:
kopijnik2 (9945 / 370)
2009-10-30 12:26:42

...a ja proponuję - by PRZED - prawnik się ustosunkował, do pomysłu..."

Potem po pozytywnej weryfikacji i logicznym planie dalszego dzialania proponowalbym zwerbowanie osoby/instytucji medialnej np(TU PRZYKLAD) Jurek Owsiak czy ktos podobny z duza sila medialnego przebicia.
Wowczas to ma sens a tak to burza w szklance wody
Pozdrawiam Vorax
Napisano
8total4 napisał:

a ja bym zadał pytanie co w.g. Was zmieni ta akcja ?"

Zmieni to że ci którzy mają zezwolenia w przyszłości będą mieli kłopoty by je uzyskać.
Napisano
niekoniecznie musi od razu cos zmienić
ale co szkodzi spróbować
ile jest ludzi którzy posiadają zezwolenia a ile którzy sie ukrywają

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie