szczurek_1979 Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 witam szanowne grono... mam pytanie w sprawie w/w akcji... na naszym terenie gdzie działam boratynki slabo się trafiają, czy wiec zamiast boratynek mogą to być kopiejki? na naszym terenie targa się tego do groma i jeszcze troszkę...
Hebda Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 proponuje łuski od ppszy,przynajmniej byłby sens brać je z dołka..:)
Gniewkos Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 Panowie akcja to zbieranie monet(boratynek), a już robi się z tego jarmark jedni łuski, inni pociski za chwilę blaszki, kapselki i polmosy zrobi się zaraz wielki bajzel i złomowisko, a z akcji zostanie wielka d...Weźcie wyluzujcie i czytajcie ze zrozumieniem...pozdrawiam!
mjut Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 Panowie i Panie.Przecież nie chodzi tutaj o wysłanie wagonu złomy każdego pochodzenia pod ministerstwo. Nie dyskutujemy tu o odłamkach, niewybuchach czy niewypałach, ale o zabytku jakim jest boratynka oraz inne monety. Zbędne jest więc proponowanie moim zdaniem łusek od czegokolwiek, bo podpada to pod ustawę (chyba, że każdy będzie je wiercił itd itd). Przedmiot, który został ustalony i zaakceptowany przez większość jak sądzę, to właśnie moneta jaką jest boratynka, fenyś", kopiejka, grosz, etc etc. Kwestia pozostaje tylko taka- czy do monetki robimy notatki z oznaczeniem znalezienia - moim zdaniem należałoby.
8total4 Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 a ja bym zadał pytanie co w.g. Was zmieni ta akcja ?
zbyniek Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 Owszem, ale skoro nic nie będziemy robili w tej sprawie to jakie są szansę, że sami od siebie zmienią ustawę-od tak sobie? Albo wymyślić lepsze rozwiązanie albo próbować z tym co mamy. pozdro
8total4 Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 ja pytałem co ma zmienic..bo chyba nie ustawę o ochronie zabytków ?
Gniewkos Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 Można by wysyłać anonimowo? czy tak? zgłoszenie anonimowe też się liczy. Tak jak dzwonisz na policję, że coś tam coś tam nie ujawniasz się ale powiadomienie jest sprawdzane, tak i tutaj... wysyłamy listami priorytetowymi dojść dojdą zamieszania narobią, a chyba o to chodzi aby był rozgłos?Można by zrobić tak, że wszyscy wysyłamy listy w jeden lub dwa dni wtedy, setki listów w ciągu kilku dni zrobią im niezłe zamieszanie... bo coś widzę, że ze zbieraniem rejonowym i taczką kiepsko idzie.pozdro!
8total4 Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 i co w.g. Ciebie kol. Gniewkos da zgłoszenie anonimowe? ktoś uzna że do kancelarii przysłano śmieci.
PG Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 Gniewkos, jesteś pewien że dzwoniąc na policję jesteś anonimowy...? :)
8total4 Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 w.g. mnie pomysł jest zbyt mało przemyślany.
Gniewkos Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 A sam już nie wiem, wydaje mi się, że ta akcja zaczyna schodzić gdzieś już do dołka...ps. siedzę na czacie pozdro!
Gniewkos Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 PG wiem, że nie jestem ale nie musisz się przedstawiać jeżeli dokonujesz zgłoszenia o to mi chodziło, co do zwykłego listu tutaj akurat nie było by problemu...zapraszam do dyskusji!pozdro!
8total4 Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 Panowie jak narazie nikt nie podał realnych argumentów, w jaki sposób ta akcja jest w stanie wpłynąć na jakiekolwiek nastawienie sfer wyższych" do poszukiwaczy.
Cowboys From Hell Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 Można zrobić akcje z monetami, a jak to nic nie wniesie to wysłać im wszystkie łuski,destrukty, itp.Przynajmniej jak to nic nie da to będą mieli niezłe zamieszanie(jak przez tydzień będą dochodziły im śmieci)
Vorax Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 Pozwole zacytowac osobe ktorej wypowiedz mi sie spodobala: kopijnik2 (9945 / 370) 2009-10-30 12:26:42...a ja proponuję - by PRZED - prawnik się ustosunkował, do pomysłu..." Potem po pozytywnej weryfikacji i logicznym planie dalszego dzialania proponowalbym zwerbowanie osoby/instytucji medialnej np(TU PRZYKLAD) Jurek Owsiak czy ktos podobny z duza sila medialnego przebicia.Wowczas to ma sens a tak to burza w szklance wody Pozdrawiam Vorax
Gniewkos Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 Racja przydało by się duże nazwisko!pozdro!
KDB Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 A u nas boratynki nie rosną...To może poślę z kilo pfenoli"?
8total4 Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 a Pan Minister zapyta jak macie pfenole, to gdzie są Marki ?" :)
PG Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 KBD, Gniewkos ci da... gdzieś się wypowiada że 2 ma :)
Vorax Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 Duze nazwisko" jako efekt koncowy...pierw trzeba zasluzyc...
SSMH Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 8total4 napisał: a ja bym zadał pytanie co w.g. Was zmieni ta akcja ?"Zmieni to że ci którzy mają zezwolenia w przyszłości będą mieli kłopoty by je uzyskać.
talgo Napisano 31 Październik 2009 Napisano 31 Październik 2009 niekoniecznie musi od razu cos zmienić ale co szkodzi spróbowaćile jest ludzi którzy posiadają zezwolenia a ile którzy sie ukrywają
mihura Napisano 31 Październik 2009 Napisano 31 Październik 2009 A ilu jest takich,co posiadają i w dodatku się ukrywają.A ilu jest takich,co się ukrywają i nic nie posiadają;)pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.