Gniewkos Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 Trzeba brać czynny udział więc mogę prowadzić zbiórkę w Wielkopolsce, jeżeli chcecie, lub jej części. Widział bym to tak,że przesyłacie do mnie boratynki w zwykłych listach (nie poleconych bo zapcham pocztę) do jakiegoś terminu, a ja wysyłam zbiorczą paczkę do wawy, do któregoś z głównych organizatorów. No chyba,że jest ktoś kto pojedzie do wawy osobiście to lepiej niech on zbiera.pozdrawiam!
Stedke-Haemorrhage Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 ja moge wyslac kilka fenisiow przypadkowo znalezionych.Tylko do kogo?Pozdro
obert8 Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 ja moge dac monetki z lat70 nie podlegaja ustawie
spid3r Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 a nie lepiej jak każdy samodzielnie wyśle po jednej takie boratynie pocztą ?
woytas Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 Bardziej medialna bedzia akcja z oficjalnym przekazaniem taczki z zawartoscia...Ale doosylaie na wlasna reke tylko w umowionym terminie tez nie jest zle
woytas Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 a po za tym gdyby kto nie mial co zrobic z 5 kilogramami boratynek to moze je w moim imieniu dolaczyc jako wsad do taczuszki :)
zbyniek Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 Więc gdzie, kiedy i do kogo wysyłamy monetki?
Gniewkos Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 z wysyłaniem do jednej osoby to dobry pomysł, tylko czy aby ta osoba nie będzie musiała wziąć urlopu aby odbierać i otwierać te wszystkie listy? bo pewnie jak to wszystko ruszy to się tego nazbiera, dla tego mi się wydaje że lepiej akcję zregionalizować, a następnie wysłać wszystko do głównych organizatorów, którzy przekażą monetki tak jak jest to wstępnie zaplanowaneno ale to jest tylko moje zdaniepozdro
Khorne Napisano 28 Październik 2009 Autor Napisano 28 Październik 2009 z forum PSFDJ:Problemem technicznym jest zbiórka monet.Z przyczyn oczywistych trudno podac adres na jaki mozna by wysyłać monety.Niech więc zadziała poczta pantoflowa.Statystycznie w kazdym środowisku poszukiwawczym w Polsce jest ktos kto zna kogoś, a ten z kolei zna nastepnego, który to z kolei wkońcu zna któregos z wymienionych delegatów terenowych.W takim razie chętni na delegatów terenowych niech się zadeklaruja na forum.W jakis sposób do nich dotrzecie a jeżeli nie to po wyznaczonym terminie wyslecie to pocztą na adres Generalnego Konserwatora Zabytków.Panowie ze służb mundurowych proszeni są o nie przeszkadzanie w tej akcji obywatelskiej."
milo_Krosno Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 Witam wszystkich!Zajefajny pomysł! Gratuluje!
Marko_Polo Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 Ludziska nie zapominajcie gdzie pomysł nabrał mocy:Cytuję wypowiedź kolegi Cirka:Pomysł jest idealny i wywodzi się z POMORSKIEGO FORUM EKSPLORACYJNEGO . Potrzeba nam zdecydowania w działaniu, a nie płaczu i lamentu - co to będzie. Każdy kto może dołożyć cegiełkę, niech dokłada. Handel monetami w Polsce nie jest zabroniony i taka akcja to żadne łamanie prawa.Więc nie róbmy z siebie bohaterów i na trzeźwo przemyślmy co taka akcja może nam zaoferować. I w jaki sposób może nam zaszkodzić. W obecnej sytuacji to drugie jest wielce prawdopodobne.Zastanówmy się, czy potrzebujemy rozgłosu, czy zmiany prawa. Najlepiej jakby połączyć te dwie sprawy w jedną, co wg mnie na obecną chwilę jest MARZENIEM ściętej głowy.Ekipa z Pomorskiego Forum Eksploracyjnego - jako inicjator pomysłu, łączy się z każdym kto kocha nasze hobby.Mam nadzieję, że wspólnymi siłami zrobimy coś DOBREGO dla siebie i tego cholernego ..... tutaj się pohamuję, bo jeszcze ktoś mnie oskarży za obrazę Państwa OczkoPozdrowienia z fotela PFE. Cirek
Peter Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 Jak już uzbieracie tą taczkę boratynek, to przed wręczeniem niech ktoś na wierzchu zrobi kupę, w moim imieniu.
FalkenBurg Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 Witam jestem Z Zachodniopomorskiego mogę zająć się zbiórka monet i ich przechowaniem jestem obecnie na stażu nie uczę się i mam dużo wolnego czasu do poczty mam niecałe 200 m . Poza tym zimową porą nie jeżdżę na wykopki ;p Po nadejściu terminu kończącego zbiórkę mógł bym przekazać monety do osoby która dalej by zadziałała już w Stolicy z tymi moniakami. Chęć wyrażenia współpracy zemną proszę napisać w tym temacie.
zbyniek Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 Z Pomorskiego, ja bym mógł być takim pocztolotem:)
Marko_Polo Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 Każdy kto nie ma nic do powiedzenia, ma odemnie browara i niech się nie udziela. Na PFE zbierają już monety. Przydały by się KONKRETNE terminy co damy radę zebrać ile się da. Do tego jet potrzebna AKTYWNA strona www - która już zaczyna oddychać i mam nadzieję że ruszy lada monent. Ludziska weźcie się ten jeden raz w kupę i pokażmy na co nas stać! No to już!
stg1971 Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 piękna akcja popieram ,a może by połączyć zbiórkę monet i pocisków 9 mm,w ogólną narodową petycją ,o ustąpieniu rządu pana tuska,mam dość pajaców w naszym kraju,miało być lepiej,a jest znacznie gorzej,bo boratynek jak na lekarstwo.
tadeklobo Napisano 29 Październik 2009 Napisano 29 Październik 2009 Drodzy poszukiwacze już jest strona, która będzie aktualizowana i na niej znajdą się lokalni koordynatorzy zbiórki monet, którym należy przekazywać skarb z poszczególnych rejonów, miast i miasteczek. Więc obserwujcie stronę na pewno będą się pojawiały nowe informacje na temat akcji a boratynki już można zbierać w poszczególnych rejonach a następnie przekażemy je po ustaleniu koordynatorom.Akcja jest prowadzona na wszystkich forach poszukiwawczych więc tylko strona internetowa może ujednolicić i skoordynować naszą akcję.http://www.monetadlaministra.pl/
mihura Napisano 29 Październik 2009 Napisano 29 Październik 2009 Co ty z tymi pociskami 9mm.stg?pzdr.
tadeklobo Napisano 29 Październik 2009 Napisano 29 Październik 2009 łuski kategorycznie odpadają - jeszcze zaczną sprawdzać czy sprawne. Pozostajemy przy ustaleniach, że ma to byc boratynka ewentualnie jak coś się będzie zmieniać to beda informacje na stronie internetowej.
AoT_Hunter_PL Napisano 29 Październik 2009 Napisano 29 Październik 2009 Witam pomysł bardzo ciekawy trzymam kciuki za pełną mobilizację.Mam takie pytanie co sądzicie o sporządzeniu dodatkowej listy na stronie, aby każdy kto wysłał 1 boratynkę (lub nie ma a chcę wesprzeć resztę) po zalogowaniu (lub nie) wpisał się na listę deklaracyjną imię, nazwisko (lub bezpieczniej raczej .. jakiś login..nick..przezwisko). Powstała by długa lista do wydrukowania, można by było ją dołączyć do pisemka w celu ukazania jak liczna jest nasza społeczność??
mjut Napisano 29 Październik 2009 Napisano 29 Październik 2009 Powitał! Dla mnie bomba. Parę monetek oddam na cel. Ludziska z Twierdzy również pomogą.Jeśli ktoś z kujawsko-pomorskiego potrzebny do zbierania mogę się pisać. Na poczcie prawie codziennie, więc no problemo.von mjutStowarzyszenie Twierdza Chełmno
ulriś_von_der_śmigło Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 WitamFDJ wspomniał na stronie PS, że 'listy i konferencje trafiły w próżnie' - o co kaman?Panimaju że były organizowane konferencje z udziałem poszukiwaczy i archeo, natomiast o co chodzi z tymi listami? Kto, co, jak, do kogo ...? Jakie akcje były już prowadzone 'na skalę ogólnopolską' przed akcją 'zetka'?Pozdrawiam
zbyniek Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 Najważniejsze, że już coś ruszyło :)
heniek1978 Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 Panowie ja proponuję żebyśmy jednak nazbierali łusek od pepeszy bo jakby nie patrzec mamy ich mnóstwo w naszych lasach
kopijnik2 Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 ...a ja proponuję - by PRZED - prawnik się ustosunkował, do pomysłu...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.