Skocz do zawartości

kupimy ustawę.o kolekcjonerstwie.

stg1971

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
na razie jest spoko ,teraz nikt nic nie kupi bo jest reklamacja z ust.o hazardzie,okradli za dużo i premier się denerwuje,jak ucichnie ,musimy poczekać,
Napisano
Ciekawa propozycja. Dam 1000 zeta !

Nazwijmy ten projekt np. V RP (Rzeczpspolita Poszukiwaczy)

Sklad rządu i nietylko dziwne przypadlości :

- Stg1971 : trybunal (re)konstytucyjny" (rada mędrców)
- Gniewkos (CBA-CBŚ)
- Mihura (BBWR)
- Arturborat (jedno jedyne wlasciwe" sankcjonowane (hobby)
- Zancus (inicjatywa prywatna-tzw. adylarz")
- Kurkow (ORMO-i tego typu organizacje)
- 41pp : ministerstwo informacji
- Acer : ministerstwo propagandy (i wszelkie konstrukcje etonowe")
- Balans : za (FR) a nawet przeciw (USA)"
- Gruby Rycho : IPN i okolice
- AKMS : MON (kalachy czy patryjoty?)
- Coriolan: Instytut Wschodni
- Bocian/Woytas/Pomsee/Yeti : NIK
- R51 : (CIA/FBI/GRU/FSB) bardzo Was lubię, ale nie za to mi placą)
- Huk100 : (expert niezależny-zależy gdzie lezy, ale klamry wszystkie moje są)
- Bjar_1 : weteran bez prawa do emerytury (a kto będzie kopal ?)
- Pyra75 : rocznik mlody, a idealy te same...
- Grove3 : agencja pogrzebowa (bez kremacji-blachy nasze-ciala oddamy)
- Kopijnik2 : Samoobrona i okolice"
- wszyscy których pominąlem: poslowie na sejm V kadencji...

Pozdr.

Kindzal : zarząd III a nawet IV RP na emigracji...
Napisano
Panwie, właśnie to jest idealny moment na wrażanie niezadowolenia, czym większe grupy ludzi zaczną naciskać tym większą siłę perswazji będzie miał zwykły człowiek który nie posiada chęci wygórowanej władzy i gigantycznych zysków tylko doprowadzenia swojego bytu do normalności. Dzisiejsza manifestacja zakładów Cegielskiego powinna być dla nas przykładem jak w naszym państwie traktuje się człowieka. Wiele już było pomysłów na tym forum jak zmienić prawo lecz jakoś kończyło się zawsze na bezsensownej gadaninie która w nie przyniosła żadnego rozdźwięku a mowa o jakichkolwiek zmianach. Ten wątek moim zdaniem również mija się z celem bo i tak nikt nie zareaguje.

Pozdrawiam: rudy992
Napisano
Rudy 992!!!Twoje slowa podsumowały ten watek!Dodam jeszcze:Nie dajmy się zwariować,tylko róbmy swoje,bo NIC nie jesteśmy w stanie w tym KRAJU wykombinować.Ale poczucie humoru trza mieć i szanować je u innych,bo inaczej tylko zgrzytanie uzębieniem pozostaje.Stg-na najbliższe wybory się wyrobisz ze statutem?
Napisano
Popieram wniosek Kolegów, by pogadać z Mirem, Zbychem i Grzesiem, na 90% da się to załatwić. Donek jak zwykle nic nie będzie wiedział (no bo który premier coś wie na temat swoich zaufanych ministrów) a Julcia Pitera (to ta od walki z korupcją, jeśli już nie pamiętacie) zajmuje się akurat czymś innym, na przykład bada, ile kasy wydaje biuro Prezydenta na alkohol. Chcieliście drugiej Irlandii, to ją macie, Panowie Europejczycy. Ale skoro już jesteśmy w trzecim świecie, to nie krępujmy się załatwiać spraw po murzyńsku- idźmy do Mira i jego Kolegów (chwała nam i naszym kolegom, ch..om precz") i niech nam wystawi tę ustawę w zamian za kopertę. Oczywiście nie musimy osobiście wręczać mu tej koperty, może to zrobić za nas jakiś libański handlarz albo katarski inwestor".
Pozdrav.
Napisano
rewelacja rząd utworzony w 24 godziny,ministrowie na miejscu,widzę że można kupić nawet sejm,każdy po 1000 złotych i jest 37 milionów razy 1000 zł,co tu więcej pisać budżet bez podatków przez 2 lata,żarty żartami ,ale coś trzeba zrobić,bo nas zjedzą.wierzę że w następnym starciu do parlamentu wstawimy choć jednego przedstawiciela.uważam że warto!!!!
Napisano
Obliczając że zapisanych nas jest ok.30000 + odkrywców działających w ciszy i cieniu dla św.spokoju na moje oko ok.10000 pomnożyć to razy 3 bo każdy z nas jest człowiekiem czynu i skromnie może namówić do poparcia przy głosowaniu przynajmniej 3 osoby z rodziny ,znajomych a nawet sąsiadów dodać ludi rozsadku to
Napisano
Sowa, jak to się może opłacić potencjalnemu politykowi, że się zainteresuje aszymi problemami"? Osobiście śmiem wątpić, że komukolwiek może się to opłacić prócz nas.
Napisano
Gdyby w mojej gminie pojawił się gość, który byłby zainteresowany poparciem tej sprawy, a przy okazji nie byłby oszołomem, to myślę, że odwiesiłbym na haczyk moje dotychczasowe sympatie polityczne i go poparł. Co do drugiej części Twojej tezy, to oczywiście się z nią nie zgadzam, opłacić się może bardzo wielu podmiotom, a w perspektywie makro społeczeństwu w całości.
Napisano
Również uważam, że wielu osobom może się to opłacić, jednak biorąc pod uwagę pana Zenka, który jest posłem, myślę, że raczej niewiele go to będzie interesowało i osobiście na tym nic nie zyska, prócz szacunku z naszej strony.
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam Kolegów,
Przeczytawszy powyższe posty o zakupie ustawy" proponuję zastanowić się najpierw nad treścią w/w ustawy.
Zakładam, że jest Nas sporo i każdy ma inną opinię o obecnym stanie prawny, zgodnie z porzekadłem gdzie Polaków dwóch, tam opinie trzy".
Po zebraniu jakiś konkretnych założeń zmian można podejść poważnie do sprawy i zastosować przywilej obywatelski jakim jest Obywatelska inicjatywa ustawodawcza".
Cytując portal konstytucja.wieszjak.pl":
Demokracja bezpośrednia pozwala nam – obywatelom polskim sprawować władzę w państwie. Jednym z przejawów sprawowania władzy przez naród, jest obywatelska inicjatywa ustawodawcza...
Czyli po przygotowaniu projektu ustawy i zebraniu odpowiedniej liczby osób można coś zmienić.
A wygląda to mniej więcej tak :
1) Tworzymy Komitet Inicjatywy Ustawodawczej" - może utworzyć grupa co najmniej 15 obywateli polskich z prawem do wybierania do Sejmu
Komitet Inicjatywy Ustawodawczej wykonuje czynności związane z: przygotowaniem projektu ustawy, rozpowszechnianiem projektu ustawy, zbieraniem podpisów obywateli pod projektem ustawy.
2)Komitet posiada osobowość prawną, z chwilą przyjęcia przez Marszałka Sejmu zawiadomienia o utworzeniu komitetu z podpisem 1000 osób.
3)Pod projektem ustawy pochodzącej z inicjatywy obywatelskiej musi się podpisać 100 000 obywateli, którzy mają prawo wybierania do Sejmu. Projekt ustawy musi być wyłożony do wglądu w miejscu zbierania podpisów
4) Pierwsze czytanie obywatelskiego projektu ustawy przeprowadza się w terminie 3 miesięcy od daty wniesienia projektu ustawy do Marszałka Sejmu.(po zebraniu podpisów)
W pracach nad projektem ustawy Komitetu Inicjatywy Ustawodawczej reprezentuje przedstawiciel lub osoba uprawniona do jego zastępstwa. Przedstawiciel ma prawo brać udział w pracach Sejmu i Senatu nad projektem ustawy.
Mam nadzieje że znajdzie przynajmniej te 15 osób do stworzenia Komitetu.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie