ktos451 Napisano 12 Czerwiec 2013 Share Napisano 12 Czerwiec 2013 A ja sobie ostatnio próbowałem piw z za wschodniej granicy, i nie były najgorsze, a nawet dobre - jedno to było Lwowskie", a drugie Obolon" (lub podobnie - pisane oczywiście cyrylicą))- oba kupiłem w Tesco. innym moim odkryciem było też piwo Mocne polskie" w Żabce, w butelce 330 ml - naprawdę nie było złe.A tak to Lubuskie (Zwykłe i miodowe) , Kasztelan, Tyskie (gronie, czy klasyczne wszystko jedno - ważne żeby zimne :) lub ewentualnie Żywiec.Najgorsze piwo jakie piłem to był chyba Żywiec Porter, kosztował chyba z 8 zł i był po prostu niedobry (to nie jest tylko moja subiektywna opinia)może nieprzyzwyczajeni do Portera? A mocniejsze alkohole pijam okazyjnie - nie mam swoich typów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Czerwiec 2013 Share Napisano 12 Czerwiec 2013 Żywiecki Porter niedobry? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 12 Czerwiec 2013 Share Napisano 12 Czerwiec 2013 Lwowskie pijam i bardzo lubię. cena niecałych 4 złotych za dobre piwo nie jest chyba wygórowana. PS:W Auchanie we Wro mają naprawdę niezły wybór piw importowanych :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 12 Czerwiec 2013 Share Napisano 12 Czerwiec 2013 bjar_1 - znam parę osób co Portera nie cierpi a mi smakuje i to bardzo a najlepiej schłodzone... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Czerwiec 2013 Share Napisano 12 Czerwiec 2013 Ja też uwielbiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 12 Czerwiec 2013 Share Napisano 12 Czerwiec 2013 Chyba kupię jeszcze raz i jeszcze raz się zastanowię - ale patrzę po stronach, że teraz kosztuje niecałe 5 zł, a kilka miesięcy temu na prawdę dawałem ok.8 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Czerwiec 2013 Share Napisano 12 Czerwiec 2013 podzierżyli Cię mocno :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 13 Czerwiec 2013 Share Napisano 13 Czerwiec 2013 Wiele piw zza wschodniej granicy, a konkretnie z Litwy i Ukrainy, zostawia polskie wyroby daleko w pobitym polu...Ukraiński browar Obołoń - to masówka - ale piwa robi dobre, szczególnie Pszenicznyje i Biłe (to ostatnie to lekkie piwo pszeniczne z nutą kolendry - oryginalne i wybitnie dobrze gaszące pragnienie w upalne dni - moja fatamorgana na letnich wykopkach to kelner w białym kitlu niosący na tacy wysoką szklankę z bardzo zimnym Obołoniem Biłym :)))Porter lwowski też niezły, ale wolę rodzimy, spod Gdańska, jak pisałem wcześniej. I nie pić portera zimnego! Czerwone wino też chłodzicie do kilku stopni C.? Jeśli ie wchodzi" w temp. kilkunastu st., to znaczy że ciulowo smakuje i trzeba go stłamsić temperaturą.Browary litewskie - multum świetnych piw, często niekonwencjonalnych. W większości wyroby niefiltrowane i łatwo psujące się, stąd mam obawy o kupno z półek sklepowych. Uwielbiam piwo wileńskie - Vilniaus Alus - Kvietinis (Pszeniczne), które ze stylem pszenicznym-bawarskim ma niewiele wspólnego, jest za to oryginalne i unikatowe. W jednym sklepie w Gdańsku można kupić je rozlewane z kega do PETa :)))M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 13 Czerwiec 2013 Share Napisano 13 Czerwiec 2013 Mam w lodówce miejsce gdzie piwko trzyma temperaturę 8-10 stopni. I dla mnie taka temperatura Portera jest najlepsza. Po prostu nie lubię kaczej zupy prosto z szafki w upalne dni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanW Napisano 13 Czerwiec 2013 Share Napisano 13 Czerwiec 2013 Na upalne dni [ i nie tylko] proponuję mix Gniewosz korzenne" i Odrzut z exportu" czyli ciemne i jasne 0,33l .Browar Czarnów Pyyyycha ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Czerwiec 2013 Share Napisano 13 Czerwiec 2013 Czarnków ;) Ale faktycznie mniam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 13 Czerwiec 2013 Share Napisano 13 Czerwiec 2013 Odrzut miałem parę razy okazję spróbować - dla mnie bomba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 13 Czerwiec 2013 Share Napisano 13 Czerwiec 2013 Piłem raz, ale naprawdę dobry :) U mnie niestety niedostępny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 13 Czerwiec 2013 Share Napisano 13 Czerwiec 2013 A z ciemnych smakuje mi też Edelweiss, Paulaner też do wypicia, ale mam wrażenie że się popsuł(albo kupowany w Niemczech jest lepszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 15 Czerwiec 2013 Share Napisano 15 Czerwiec 2013 Dzisiaj zdenerwowałem żonę... Poprosiłem żeby z racji tego, iż jedzie z małym do teściów, zahaczyła o mój ulubiony sklep z piwem i kupiła mi 2 portery Warmińskie ;) Dzwoni do mnie zdenerwowana i mówi że faceta powaliło i chce za dwa piwa prawie 15 złotych :DMusiałem jej wyjaśnić że taka jest cena... Kupiła ale będzie strzelać chyba focha.... Mogłem sam jechać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atylla Napisano 17 Lipiec 2013 Share Napisano 17 Lipiec 2013 wiśniówka , mój zapas na chłodne dni :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 17 Sierpień 2013 Share Napisano 17 Sierpień 2013 Dawniej gdy mogłem spożywać alkohol to lubiłem: Żywiec w butelce, Advocat, Sheridan Coffee Layered Liqueur i Finlandia Black Currant - eh takie częściowo babskie zabawki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.