panzerkris Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2009 W sobote pojechaliśmy z Marciewem i jego kolegą Robertem pod Magnuszew. Niestety oprócz dobrego grzybobrania nic ciekawego nie trafiliśmy. Wracając zajechaliśmy na pola pod Konstancin Jez. Chłopaki sie rozbiegli. Ja poszedłem na pobliską miedze. Po paru minutach szukania z mojej wykrywki odezwał sie piękny dzwiek. Po odgarnieniu warstwy ziemi ukazały sie guziorki. Dopiero po paru minutach widziałm ogrom znaleziska. Wsumie było tego ok 200szt. Polskie, Angielskie, Amerykańskie, Pruskie, Carskie i inne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2009 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2009 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2009 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2009 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2009 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2009 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2009 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2009 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2009 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2009 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2009 13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2009 14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2009 15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2009 16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2009 17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2009 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr777 Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 piękne trafienie! gratulacje!fajna kolekcja z tego będzie.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 zazdroszcze adrenalinki przy trafieniu i przeglądaniu jakie to guziory :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 Ładnie - ktoś musiał kiedyś kolekcjonować. Ostatnio miałem podobne trafienie, tyle że na stryszku. W metalowej puszce schowanych było kilkadziesiąt różnych guzików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 fajne trafienie ! :)podeślij na priv fotki ciekawszych jeżeli możesz..amerykanskie,angielskie, polskie z orzełkami, zwykle prusaki i carskie mnie nie interesują..gratulacje!!pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2009 Dzieki. Z tego co wiem to koledzy trafiali tam na poletkach guziki, no ale nie tyle z jednego miejsca. Mnie też sie wydaje że to z jakieś kolekcji. Moze podczas wojny trafiły do ziemi. Pewnie były trzymane w jakims pudełeczku. Niemiec myślał ze monety, a po otwarciu okazały sie guziorami. Szalony ss-man ze złosci wysypał je na miedze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 mogla tam być szarparnia mundurów, lub zakład zajmujący się czymś podobnym, ewentualnie jakieś wysypisko z koszarów/poligonu.pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 Bardzo duża różnorodność - na bank jest to czyjaś dawna kolekcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 Czy gdzies w pobliżu nie znajdowal się jakis obóz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.