nahm01 Napisano 4 Wrzesień 2009 Share Napisano 4 Wrzesień 2009 dzięki za wzmianke o raporcie NIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mab1978 Napisano 4 Wrzesień 2009 Share Napisano 4 Wrzesień 2009 i jeszcze jedno, Acer...2009-09-03 o 20:45:29 napisałeś: Kwestie ochrony konserwatorskiej w stosunku do niektórych miejsc czy stanowisk archeologicznych nie mają tu nic do znaczenia, bo zwyczajnie temat w praktyce nie dotyczy niszczenia akurat takich miejsc."Jak to mam rozumieć? Tak, że LP są w jakiś szczególny sposób zwonione z obowiązującego prawa? Bądź tak dobry i powiedz mi jak to możliwe? Kto podejmuje decyzje czy będzie niszczone stanowisko czy nie.Może będzie tak, ze stanowiska archeologiczne nie zostaną wyczyszczone z ozrywek"?Jest duże prawdopodobieństwo(graniczące z pewnością; to w końcu 30tyś ha), że w trakcie prac zostaną znalezione zabyki (nie chodzi mi o zardzewiałą drugowojenną padlinę) a być może nowe stanowiska.Kto będzie decydował co z tym zrobić i jak rozpoznać rzeczy interesujące od śmieci?Czy LP albo firmy zajmujące się tym projektem będą miały zgodę od WKZ i nadzór archeo?Mam nadzieję, że w sposób jednoznaczny rozwiejesz moje wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wykop Napisano 4 Wrzesień 2009 Share Napisano 4 Wrzesień 2009 LP to państwo w państwie" zbudowane na złodziejstwie przez PKWN w 1944r., a podnoszone przez leśników dobro ogólnonarodowe lasów" jest szmatą do zacierania złodziejstwa. cyt. 12 grudnia 1944 roku wydano dekret o upaństwowieniu lasów powyżej 25 ha. Oba dekrety i wydana potem ustawa o reformie rolnej, były niezgodne z obowiązującą wówczas konstytucją Rzeczypospolitej". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 4 Wrzesień 2009 Share Napisano 4 Wrzesień 2009 acer napisał: Kwestie ochrony konserwatorskiej w stosunku do niektórych miejsc czy stanowisk archeologicznych nie mają tu nic do znaczenia, bo zwyczajnie temat w praktyce nie dotyczy niszczenia akurat takich miejsc."w 100% się mylisz.w każdym przypadku obcowania" z przedmiotami zabytkowymi wymagana jest pisemna zgoda WKZ, nie ważne czy robi to poszukiwacz czy ALP.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draco Napisano 4 Wrzesień 2009 Share Napisano 4 Wrzesień 2009 Ależ bzdury piszecie! Aż skręca.Acer ma 100% racji. LP nie będą szukać skarbów, tylko niewybuchów, więc żadna zgoda na poszukiwania od konserwy nie są im potrzebne. Proste jak konstrukcja cepa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mab1978 Napisano 4 Wrzesień 2009 Share Napisano 4 Wrzesień 2009 Bzdury jak bzdury...Jeżeli kol. Draco uważasz, że na 30tyś ha nie będzie ani jednego znanego już stanowiska to gratuluję i zazdroszczę dobrego samopoczucia:)Pozdrawiam, mab1978. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draco Napisano 4 Wrzesień 2009 Share Napisano 4 Wrzesień 2009 Mab. A czy ja gdzieś takie napisałem? Proszę pokazać! Specjalnie dla Ciebie: LP nie muszą mieć pozwolenia, LP mają obowiązek (jak każdy inny podmiot) zgłosić znalezisko. I tyle w tym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mab1978 Napisano 4 Wrzesień 2009 Share Napisano 4 Wrzesień 2009 LP albo firmy, ktore będą wykonywały prace w miejscach gdzie są stanowiska archeo muszą mieć pozwolenie od WKZ.Na trzydziestu tysiącach hektarów takich miejsc będzie sporo.Tyle w temacie.Pozdrawiam, mab1978PS a czy druowojenne złomy i zardzewialce nie są przypadkiem zabytkami. Teoretycznie, zgodnie z obowiązującym prawem są... Moim zdaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 4 Wrzesień 2009 Share Napisano 4 Wrzesień 2009 Rozmowa z wami to jakby mówił dziad do obrazu a raczej maba a ten nic. Trudno, szkoda czasu na bzdury.To samo z archeo - temat dotyczy niewybuchów a nie archo, ale jeżeli ktoś nie nie wierzy, nie chce zrozumieć, wie lepiej to i tak nie uwierzy i nie zrozumie.Nie rozśmieszaj mnie raportami NIK. Takie to wielki uchybienia były, że LP były, są i będą.Nie masz argumentów. I nie napisałeś o innych raportach przedkładanych najwyższym organom Państwa, praktycznie zawsze przyjmowanym ? Naprawdę myślicie, że taka organizacja jak LP będzie się przejmowała waszymi popisami forumowymi ?? :)))Pozostałe teksty o LP, pomijam, warte kosza, nie komentarzy. Muszę cię też zmartwić mab, takich jak ja jest coraz więcej. Koledzy dzisiaj z ciekawości zajrzeli tu na forum i poczytali twoje wpisy i mieli ubaw po pachy, naprawdę :)) Padło, że jesteś cienki jak majonez :))Dalej bawcie się tu sami :))pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mab1978 Napisano 4 Wrzesień 2009 Share Napisano 4 Wrzesień 2009 Powtarzaj dalej jak mantrę swoją teorię o nieomylności LP i porządku jaki w nich panuje. Na zdrowie.Zadzwoń do pierwszego z brzegu konserwatora i zapytaj się co powie na informację o pojewieniu się ekipy rozminowującej na cmentarzysku albo grodzisku...Acer tylko nie wiem jaki...platanoides czy może campestre?Cieszę się, że dobrze się bawisz z kolegami czytając forum.Jak wszyscy wiemy śmiech to zdrowie! Ja się tylko martwie, że ten cienki majonez może Wam zaszkodzić... Zainwestujcie i kupcie coś lepszego... markowego:) bo nie sądze, że jesteście sami zrobić domowy:PNa szczęscie to nie mój cyrk i nie moje małpy, jak to sie mówi.Ja też Cię muszę zmartwić, takich jak Ty jest na tyle mało, że stanowicie nieszkodliwy aczkolwiek szczekliwy margines.LP są i będą, w tym jednym masz rację.Pozdrawiam i bez odbioru, mab1978. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maku 73 Napisano 4 Wrzesień 2009 Share Napisano 4 Wrzesień 2009 te acer wyluzuj, napisz coś w końcu na inną nutę bo zawsze jak Cię czytam to prznosisz pracę na hobby i zamiast bawić się uczestnictwem na tym forum to robisz na etacie tuby rzecznika prasowego Lasów Państwowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 4 Wrzesień 2009 Share Napisano 4 Wrzesień 2009 pocisków i bomb nie bezpiecznych dla życia,nie będzie w naszym kraju za około 500-1000 lat,jak same się rozłożą,nikt nie jest w stanie tego znętralizować, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 30 tys ha ????? hahahahah to sa dwa, no moze trzy sredniej wielkosci nadlesnictwa ..tez mi qrcze sukces .... podany areał swiadczyłby o tym ze jesli juz za cos sie naprawde wezma ( bo mam spore watpliwosci co do skutecznosci tego rozwiazania), to beda to stricte obszary popoligonowe i nic wiecej, a skoro dyskutujemy o kondycji LP, to drogi Acerku tak sie składa ze pracowałem w tej instytucji kilka ładnych lat i nigdzie nie spotkałem sie z takim złodziejstwem, nepotyzmem, przerostem biurokracji oraz pijanstwem niz tam i przyznaje, że był to skuteczny kubeł zimnej wody na głowe naiwnego, nafaszerowanego wiedza gówniarza, ale chwała Bogu mam to juz dawno za soba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.