MacLean Napisano 19 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2009 http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Z-piachu-wydobywaja-nawet-druga-pensje,wid,11409610,wiadomosc.htmlDla jednych plaża to miejscu odpoczynku - dla innych prawdziwy skarbiec. Coraz więcej osób przemierza plażę z wykrywaczem metali w poszukiwaniu cennych przedmiotów - czytamy w Głosie Szczecińskim". Poszukiwacze najczęściej znajdują biżuterię, zegarki i sporo monet. Pojawiają się na plażach wczesnym popołudniem. Wśród poszukiwaczy skarbów są miejscowi, ale też wielu przyjezdnych. Jest ich coraz więcej. Niektórzy zapuszczają się z wykrywaczem na niemiecką plażę.Ludzie, którzy są zatrudnieni do sprzątania plaży, dorabiają na puszkach. Zbierają i sprzedają w skupie. Co bardziej obrotni mają z tego drugą pensję. Potrafią wyciągnąć od 1500 do nawet 2 tysięcy złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 19 Sierpień 2009 Share Napisano 19 Sierpień 2009 ,,Pojawiają się na plaży wczesnym popołudniem ''??? Chyba żeby pochwalić się sprzętem ,i ruchem konika szachowego pobrykać wśród opalających się plażowiczów .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 19 Sierpień 2009 Share Napisano 19 Sierpień 2009 Komu przeszkadza facet z wykrywką,który przy okazji, że na plaży,prócz dziesięciu"ZŁ.W monecie,opróżni piasek ze zbutelczonego szkła?!!pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muchomor Napisano 19 Sierpień 2009 Share Napisano 19 Sierpień 2009 Znalezione nie kradzione,pismaki chyba zazdroszczą,polecam poczytać komentarze,można zeszczać się w portki ze śmiechu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 19 Sierpień 2009 Share Napisano 19 Sierpień 2009 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 19 Sierpień 2009 Share Napisano 19 Sierpień 2009 Pojawiają się na plażach wczesnym popołudniem. - to mnie rozwaliło :DDDDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 19 Sierpień 2009 Share Napisano 19 Sierpień 2009 >>Ludzie, którzy są zatrudnieni do sprzątania plaży, dorabiają na puszkach. Zbierają i sprzedają w skupie. Co bardziej obrotni mają z tego drugą pensję. Potrafią wyciągnąć od 1500 do nawet 2 tysięcy złotych."<<I to też jest bzdura. Piramidalna. Na kilogram wchodzi ok. 50 puszek. (Prowadziłem jakiś czas skup złomu). Nie wiem ile płacą za kilogram teraz (3zł?). Każdy może policzyć ile puszek trzeba uzbierać, by mieć chociaż miesięcznie 1000zł. dodatkowo. Znów ktoś podpuścił gamonia z prasy i teraz się śmieje.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FilipFx2 Napisano 19 Sierpień 2009 Share Napisano 19 Sierpień 2009 to 1500 złociszy to z vatem czy bez? tak sie zastanawiam kto wymyśla tematy na te wszystkie artykuły chyba piaskowy dziadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 19 Sierpień 2009 Share Napisano 19 Sierpień 2009 Pozwolę sobie zacytować słowa kolegi Kokesha... ,i ruchem konika szachowego pobrykać wśród opalających się plażowiczów..."Pewnie że można, ale to trochę głupio, ludzie na plaży patrzą się na ciebie niczym na jakąś super laskę....Kultura tego wymaga że jak się biega slalomem między plażowiczami to trzeba to robić w słuchawkach na uchlach. Popiskiwanie, czy też popiardywanie wykrywki może (jest) wnerwiające dla ludzi odpoczywających" w tym zgiełku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 19 Sierpień 2009 Share Napisano 19 Sierpień 2009 Traper byłem w tym roku na wakacjach w Mielnie ,więc próbowałem sobie wyobrazić taką akcję ;jak to ,,wczesnym popołudniem ''pojawia się koleś z wykrywaczem i próbuje ryć pod moim kocykiem ,albo łapie dobry sygnał na złoty ząb teściowej:)Tam wczesnym popołudniem przecież nie widać nawet piachu.Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.O.P. Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 Tak się składa że byłem pare dni temu w Swinoujściu(niedaleko Szczecina)i widziałem kolesia jak wychodził z wykrywaczem z plaży wśród tłumów ludzi około 15:00 po południu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 Albo desperat, albo miał kaca giganta i zbierał na browara :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 pewnie cos wyrwac chcial na piszczalke... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 prawdę napisali można wyjść nawet 2-5 tyś dolców$$$$$$$ w miesiącu ale na florydzie,największą kasę trzepią okolice maiami,duża konkurencja latynosów,można dostać w łeb.nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.