Hansdekawka Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 Wiadomość ze zdjęciami ukazała sie przed 21 minutami na fotum Motoclub.deA więc ŚWIEŹONKA.
Hansdekawka Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 W tym wątku inny koleś napisał,że tak znaleźli Opla Plimpię.Poprosiłem o zdjęcia. Oto jest.
Hansdekawka Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 Miało być Opla Olimpię nie Plimpię".
Hansdekawka Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 Link : http://210277.homepagemodules.de/t537017f11722381-Neulich-im-Wald--.htmlniestety dla zalogowanych.Ale jaki to problem sie zalogować???A sie opłaca, bo nawet bez znajomości mowy naszych odwiecznych przyjaciół, mozna se fajne zdjątka pooglądać,a jest ich tam mnogość.
Hansdekawka Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 A kolega serdeczny mój Wolfgang, z Motoclubu, Śrubą zwany, też se kiedyś wykopał motorek.Wyremontował tylko mechanikę, jak to teraz w modzie jest i oto efekt na obrazku.
Hansdekawka Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 Kolejny koleś pisze,że se z ogródka w okolicach Goerlitz PAK`a wywlekli :))Tego kolesia tez znam, spytam sie przy okazji co sie z tym PAK`iem stało?
kowal890 Napisano 2 Październik 2009 Napisano 2 Październik 2009 Witam kolegów pasjonatów starych motocykli - chciałbym wam opowiedzieć historię którą słyszałem wielo krotnie od mojego dziadka który był pracownikiem pewnego niemieckiego dziedzica na terenach obecnie polskich : był to rok 1945 kiedy to wielkimi krokami do owego dworu zbliżała sie armia naszego przyjaciela ze wschodu dziedzic przy pomocy mojego dziadka zakopał zakonserwowany i zabezpieczony w domowy sposób motocykl (marki dziadek nie pamietał) w parku przy tym dwoże. Dwór został po wojnie rozkradziony a potem rozebrany przez mieszkańców pobliskiej miejscowości. Znam mniej więcej miejsceprawdopodobnego zakopania i tu pytanie do was jak można to sprawdzić i ewentualnie uwonić to co zostało z motocykla z ziemi.
Klemens Forel Napisano 5 Październik 2009 Autor Napisano 5 Październik 2009 Śliczny materiał wyjściowy chyba z jakiejś komórki....
Enes Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 Śliczny to on jest, ale z ceną facet przeholował 35000. Za takie pieniądze to można ks750 do remontu kupić. Pozdrawiam
Hansdekawka Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 I to bardzo zdrowego KS`a do remontu.
sten Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 Witam,hansdekawka to jest ten PAK,zabrali go ludzie z muzeum w Dreznie.
Hansdekawka Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 Nie wiedziałem który to PAK,ale widzę,że ŚWIAT JEST MAŁY.Globalna wioska, a więc wszyscy jesteśmy wieśniakami.
Klemens Forel Napisano 6 Październik 2009 Autor Napisano 6 Październik 2009 Moze nie do końca w temacie ale NIESAMOWITE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!kURDE JESZCZE W SZOKU JESTEM JAK TO OBEJRZAŁEM .Polak potrafi: http://www.youtube.com/watch?v=x6H85GhCetw&feature=related
Klemens Forel Napisano 6 Październik 2009 Autor Napisano 6 Październik 2009 Moze nie do końca w temacie ale NIESAMOWITE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!kURDE JESZCZE W SZOKU JESTEM JAK TO OBEJRZAŁEM .Polak potrafi: http://www.youtube.com/watch?v=x6H85GhCetw&feature=related
Klemens Forel Napisano 6 Październik 2009 Autor Napisano 6 Październik 2009 Tylko do końca obejrzyjcie.Pozdro
primer Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 W dodatku na LPG i szuka sponsora hehehe kosmita jakiś...
Catadero Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 Czech też. Motocykl z silnikiem TATRA V12 !C.
Catadero Napisano 9 Październik 2009 Napisano 9 Październik 2009 Wracając do tematu. Przypadkiem w szpargałach trafiłem na fotkę podwozia motocykla Indian. Kupiłem go jeszcze w czasach szkolnych, ponieważ...miał zamontowany silnik i skrzynię biegów HD WLA. A ja właśnie z wuelką" zaczynałem.Przód, jak widać na ćwierćeliptycznym resorze (przy okazji-w Dzienniku Bałtyckim był kilka miesięcy temu artykuł o Indianach i z radością powitałem zwrot esor ćwierćepileptyczny" zamieszczony tamże) a tył na suwakach-oryginał! Przedni błotnik o łącznej długości przekraczającej połowę obwodu koła. Przypuszczalnie był w oryginale silnik 1000 SV, a całość to wersja dla MP lub zwykłej policji.C.
Klemens Forel Napisano 10 Październik 2009 Autor Napisano 10 Październik 2009 Takie siedzisko produkcji Motosprzęt Ostrów Wielkopolski" czy takie siedzenia montowane były w setkach" kto był ich odbiorcą ?
HD1940 Napisano 11 Październik 2009 Napisano 11 Październik 2009 Jest to wyrób powojenny przeznaczony do wszelkich motocykli, w których dało się zamocować takie siodełko, np. SHL M04 (fabrycznie była to solówka), wszelkiej maści setki" jak i wiele innych jednośladów. Na pewno nie można takiego siodełka przypisać do jednej marki.
Hansdekawka Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 @Catadero ,była to rama od Indiana 1200 produkowanego w latach II wojny światowej. Motocykl ten w większości trafiał do wojska.
Catadero Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 Tyle, że w którymś z numerów Svet Motoru" na ostatniej stronie było zdjęcie takiego modelu przedstawionego jako 1000 (z białymi błotnikami), dla MP. Ale spierał się nie będę, bo jeśli chodzi o Indiany, to chyba nie znam nikogo lepszego.C.
Hansdekawka Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 Krzysiu,1000-ce przestali produkować około połowy lat 30-tych (roku konkretnego nie pamiętam w tym momencie).Błotasy, oblachowanie posdstawy mocowania lampy, kierownica itd świadczą o tym,że to motocykl z lat 40-tych a wtedy Indian produkował 1340, 1200, 750, 500 i czwórkę, nie licząc anglików z napisem Indian na zbiorniku, ale to po wojnie.
Enes Napisano 13 Październik 2009 Napisano 13 Październik 2009 http://www.leboncoin.fr/vi/71839154.htm?ca=22_s bardzo ładny okaz.Pozdrawiam
Catadero Napisano 13 Październik 2009 Napisano 13 Październik 2009 Dzięki. Teraz wiem, czego nie mam...ale wtedy miałem końskie okulary" na HD.C.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.