Skocz do zawartości

Polski Vickers Mk. E Typ B

matchias

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 146
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
proponuję dopracować szczegóły osi kół i osi wózka...fajny materiał do dalszych prac... jeśli mozna to poproszę o kontakt na priv po 28.07 (urlop:-)))... uważam że warto razem podyskutować nad szczegółami...

PATRON -FWP

sorry...własnie się zorientowałem że pieprzę głupoty....chylę czoła ...była jeszcze wersja czwarta kół napinających i nie miała takich wzmocnień.

PATRON - FWP

zdjęcie tabliczki jest z tego samego czołgu co zdjęcie koła ...

Problem jeno w osobie autora, która skutecznie zniechęca mnie do kupna... Czy ktoś z Was może się już zapoznał z tą ostatnią twórczością pana L. i mógłby podzielić się opinią czy w ogóle i co to jest warte?

Pzdr

Grzesiu

Książkę dziś zakupiłem, ale w zasadzie dla kilku zdjęć, których wcześniej nie znałem (tzn. nie widziałem ich tutaj na forum) plus kilka sylwetek bocznych i rzuty wersji jednowieżowej. Jest oczywiście historia użycia przed i w czasie wojny.

PATRONIE muszę z przykrością wyznać, że tracisz w mych oczach wiarygodność, nie chodzi o to że sie pomyliłeś, bo każdy pomylić się może. Chodzi o to, że kit wciskasz. Tabliczka znamionowa rzeczywiście jest od vickersa, ale na pewno nie jest z tego samego czołgu co koło napinające, które pokazałeś wyżej, bo koło jest od T 26.

Pozdrawiam.

jak już jesteśmy tak drobiazgowi , to :
piąty w rzędzie na zewnątrz, podwozie Vickers + tabliczka , zabudowa i wieża t26, zbliżenia koła w takiej skali nie mam ( dałem takie samo) , ustawienie z sierpnia 2007,

PATRON

Rozumiem, że masz na myśli zdjęcia wykonane przez Ciebie współcześnie, a nie odbitki archiwalne?"

Krzysiu, nie zaczynaj znowu. Mam na myśli zdjęcia, które posiadam w negatywie, na kliszy oraz posiadam do nich dokument od autora, w którym przekazuje on prawa majątkowe (nie mylić z autorskimi)

-------------------------------------

Matchias - spokojnie. Gadacie o tym samym. W Paroli stoi kilkanaście czołgów na podwoziu Vickersa w najróżniejszych konfiguracjach. Pokazałeś T-26 stojący w hali głównej, a Patron koła od innego i tabliczkę od kolejnego czołgu.
Jak ktoś chce zobaczyć kanibalizm" w czystej postaci, albo racjonaliztorstwo w czystej postaci to warto tam się wybrać.
Tylko ten T-26 i Vickers stojący przed brama główną to czołgi bez przeróbek. Każdy inny posiada jakieś zapożyczenia z typów podobnych.

PATRON zupełnie nie rozumiem Twojej wypowiedzi.
akagi_FWP właśnie o to mi chodzi, że PATRON pokazał koło i tabliczkę od różnych czołgów twierdząc że są z jednego.
Po co? Skoro każdy rozumny człek może to sobie łatwo sprawdzić i błąd (kit) wytknąć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie