matchias Napisano 25 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2009 i jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 25 Lipiec 2009 Share Napisano 25 Lipiec 2009 fajnie wyglądazapodaj tez resztę .Skąd bierzesz szczegóły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 25 Lipiec 2009 Share Napisano 25 Lipiec 2009 proponuję dopracować szczegóły osi kół i osi wózka...fajny materiał do dalszych prac... jeśli mozna to poproszę o kontakt na priv po 28.07 (urlop:-)))... uważam że warto razem podyskutować nad szczegółami...PATRON -FWP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matchias Napisano 27 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2009 radett - dzięki, wszystkie szczegóły są ze zdjęć, trochę ich udało mi się juz zebrać po necie.PATRON - jak starczy mi czasu to ośki też poprawię, dziękiA tak wygląda złączone wszystko do kupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 MIODZIO :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 no i oczywiście należy poprawić koło napinające , dodając wzmocnienia na zewnętrznej stronie obręczy ....PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matchias Napisano 27 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2009 radett - cieszę się że się podobaPATRON - jakie wzmocnienia masz na myśli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 PATRON - FWP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matchias Napisano 27 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2009 Tylko że to nie jest Vickers, raczej 7TP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meserek Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Rzeczywiście koło napinające w Vickersie nie miało tych wzmocnień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 proszę cię .......PATRON FWP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matchias Napisano 27 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2009 A tabliczka od Vickersa co ma udowodnić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meserek Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Przejrzałem dokladnie wszystkie zdjęcia polskich Vickersów jakie się pojawiły na tym forum i gdzie indziej - w zasadzie nie widać na nich nigdzie tych wzmocnień, na żadnym z kół napinających. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 sorry...własnie się zorientowałem że pieprzę głupoty....chylę czoła ...była jeszcze wersja czwarta kół napinających i nie miała takich wzmocnień.PATRON - FWPzdjęcie tabliczki jest z tego samego czołgu co zdjęcie koła ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeszekS Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Witam !Pokazała się monografia Vickersa - tej serii co 7TP i samochody pancerne. Może się przyda.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 Problem jeno w osobie autora, która skutecznie zniechęca mnie do kupna... Czy ktoś z Was może się już zapoznał z tą ostatnią twórczością pana L. i mógłby podzielić się opinią czy w ogóle i co to jest warte?PzdrGrzesiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 I pewnie znowu sam tam moje zdjęcia ... blednie podpisane i użyte bez zgody. Ehhh, człowiek był młody, głupi i nie patrzył komu daje materiały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meserek Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 Książkę dziś zakupiłem, ale w zasadzie dla kilku zdjęć, których wcześniej nie znałem (tzn. nie widziałem ich tutaj na forum) plus kilka sylwetek bocznych i rzuty wersji jednowieżowej. Jest oczywiście historia użycia przed i w czasie wojny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 To do użycia zdjęć wymagana jest zgoda?Rozumiem, że masz na myśli zdjęcia wykonane przez Ciebie współcześnie, a nie odbitki archiwalne?PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matchias Napisano 29 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2009 PATRONIE muszę z przykrością wyznać, że tracisz w mych oczach wiarygodność, nie chodzi o to że sie pomyliłeś, bo każdy pomylić się może. Chodzi o to, że kit wciskasz. Tabliczka znamionowa rzeczywiście jest od vickersa, ale na pewno nie jest z tego samego czołgu co koło napinające, które pokazałeś wyżej, bo koło jest od T 26.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matchias Napisano 29 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2009 na tym zdjęciu dokładniej widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 jak już jesteśmy tak drobiazgowi , to :piąty w rzędzie na zewnątrz, podwozie Vickers + tabliczka , zabudowa i wieża t26, zbliżenia koła w takiej skali nie mam ( dałem takie samo) , ustawienie z sierpnia 2007, PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 Rozumiem, że masz na myśli zdjęcia wykonane przez Ciebie współcześnie, a nie odbitki archiwalne?"Krzysiu, nie zaczynaj znowu. Mam na myśli zdjęcia, które posiadam w negatywie, na kliszy oraz posiadam do nich dokument od autora, w którym przekazuje on prawa majątkowe (nie mylić z autorskimi)-------------------------------------Matchias - spokojnie. Gadacie o tym samym. W Paroli stoi kilkanaście czołgów na podwoziu Vickersa w najróżniejszych konfiguracjach. Pokazałeś T-26 stojący w hali głównej, a Patron koła od innego i tabliczkę od kolejnego czołgu.Jak ktoś chce zobaczyć kanibalizm" w czystej postaci, albo racjonaliztorstwo w czystej postaci to warto tam się wybrać. Tylko ten T-26 i Vickers stojący przed brama główną to czołgi bez przeróbek. Każdy inny posiada jakieś zapożyczenia z typów podobnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matchias Napisano 29 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2009 PATRON zupełnie nie rozumiem Twojej wypowiedzi.akagi_FWP właśnie o to mi chodzi, że PATRON pokazał koło i tabliczkę od różnych czołgów twierdząc że są z jednego.Po co? Skoro każdy rozumny człek może to sobie łatwo sprawdzić i błąd (kit) wytknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 Ale przecież potem napisał, cyt:sorry...własnie się zorientowałem że pieprzę głupoty....chylę czoła ...była jeszcze wersja czwarta kół napinających i nie miała takich wzmocnień." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.