ensiferum3 Napisano 19 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2009 Co to może być? Szukałem w necie i wpisywałem to wszystko ale nic nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamikadze Napisano 19 Lipiec 2009 Share Napisano 19 Lipiec 2009 Mapka jest trochę rozmazana.A czy mógłby Kolega sprecyzować dokładnie co Go interesuje?A na mapce to jest jakiś folwark z przylegającym do niego parkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 19 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2009 Lepszej nie znalazłem.Głównie chodzi mi o to co oznaczają napisy i skróty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 19 Lipiec 2009 Share Napisano 19 Lipiec 2009 Wyrazy po lewej to zapewne miejscowa nazwa potoczna miejsca. Widać folwark na dole, powyżej nazwa miejsca, nie moge się tylko doczytac skrótu po prawej-W.T.?Całość wygląda na jakis park-poprzecinany kanałami wodnymi. Może skrót oznacza coś związanego z wodą? Wasser Turm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamikadze Napisano 19 Lipiec 2009 Share Napisano 19 Lipiec 2009 Czy to jest z tych map , nie wiem jak to się nazywają w skali 1:25000 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 19 Lipiec 2009 Share Napisano 19 Lipiec 2009 Messtischblatter, choć Grossblattery, Einheitsblattery i Uebersichtskart'y miały prawie identyczne oznaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamikadze Napisano 19 Lipiec 2009 Share Napisano 19 Lipiec 2009 Dzięki Kolego Swiety82.To będzie ta pierwsza , którą wymieniłeś.Pisze jak byk.Mapka arkusz 2767.Mam właściwie ksero bo oryginał ma sąsiad.Zaczyna się pod Trzebnicą a kończy niestety pod Wrocławiem.Kolego ensiferum3 czy mógłbys jeżeli to mozliwe napisać co dokładnie pisze na tej mapce?Porównałbym z legendą na tej mojej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 20 Lipiec 2009 Share Napisano 20 Lipiec 2009 Skrót Gut." oznacza dwór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 20 Lipiec 2009 Share Napisano 20 Lipiec 2009 rozpiska skrotow - tlumaczenia we wlasnym zakresie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy Napisano 20 Lipiec 2009 Share Napisano 20 Lipiec 2009 Wszystkie oznaczenia map zarówno niemieckich, jak i polskich, rosyjskich, austriackich są tu:http://www.mapywig.org/m_documents/Mj.%20St.%20Gasiewicz%20-%20Znaki%20topograficzne%20map%20%281930%29.pdfplik ogólnodostępny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 20 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2009 Dziękuję za pomoc wychodzi na to że to był jakiś dwór z parkiem a wpisując nazwę wychodzi mi pewne nazwisko.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.