Skocz do zawartości

Co to za samolot 2 ?

jack61

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ale jaja to chyba faktycznie jest MiG... ale skąd? ale jak? myślałem że Niemcy raczej nie używali sowieckiego sprzętu latającego (nie spełniał norm bezpieczeństwa :D ) jak dla mnie unikat...
Napisano
Sorry panowie, ale to francuski Dewoitine 520. Niemcy używali ich do szkolenia.
Napisano
i do tego były to całkiem udane samoloty, jeszcze się przyjrzę dokładniej bo jest lekko zdezelowany ale mi też wyglada na D 520
pozdr
Napisano
mówi się trudno... a już węszyłem sensację :P jeśli chodzi o to drugie zdjęcie wraku to z tego ujęcia ciężko stwierdzić czy to ten sam samolot - ale drzewa mnie przekonały :D pozdrawiam
Q
Napisano
Ależ mi brachu zabiłeś klina. Wrak nieźle sponiewierany, jedynie goleń wraz z kołem może być pomocna do identyfikacji. Morane 406 to nie będzie, przez chwile wmówiłem sobie Curtissa 75, ale chyba jednak nie. Dość ciekawy jest numer widoczny prawdopodobnie na kadłubie. Żabojady w tym miejscu umieszczali zwykle kokardę. Grzebię dalej w zasobach.Pozdrowienia.
Napisano
Stawiam na Blocha 152. Zwróćcie uwagę na długie lufy działek wystajace ze skrzydeł, rozkład kamuflażu i kształt kadłuba leżącego w tle. I ten nieszczęsny numer... Francuzi i owszem, malowali kokardę na kadłubie, a na Blochu za kokardą bywały numerki i to całkiem sporych rozmiarów.
Napisano
A moim zdaniem własnie to jest Curtis H-75. Wydaje mi się, że w tym wraku podwozie chowało się do tyłu.
Napisano
W zasadzie moze to byc cokolwiek;o)
Lufu dzialek wskazuja na Bloch'a.Zas co do numerow za kadlubowa kokarda, wskazuja one, ze samolot latal w barwach Armee de l'Air de l'Armistice, mowiac krotko : lotnictwa Vichy.
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
Kształt skrzydeł kojarzy mi się z H75. W dodatku, patrzę na rysunek w TBiU - i ma on taki sam element idący od osi koła, pod kątem do goleni (nie wiem, co to jest). Tylko kokardy ma nieco dalej na końcach skrzydeł, niż w TBiU.
  • 8 months later...
Napisano
Ładny, nie? I z tej strony z krzyżami wygląda na pierwszy rzut oka jak Fw-198.

A teraz: co to jest? Być może w Rosji wg opisu (mam pewną koncepcję):
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=15504&item=6129891353&rd=1
Napisano
Też tak sądziłem. Z tym, że zdaje się mieli ich ylko" 2917. Ale to zawsze ciekawe zobaczyć nieradziecki sprzęt w radzieckich barwach (może dlatego, że kiedyś raczej nie afiszowano się w ogóle z posiadaniem takowego wśród masy Pe-2 i Iłów).
Napisano
Informacje na teraz! Redaktora Jacewicza nie ma w kraju. Współpracownica stwierdziła,że wg. Jej wiedzy nikt tak naprawdę nie -prowadzi" sprawy Generała. Telefonów jest tysiące. Red. Wróblewski ma być osiągalny po 15-tej.
Napiszę jaki będzie efekt rozmowy (jeśli będzie )
Pozdrawiam wszystkich normalnych!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie