Skocz do zawartości

Temp.Pocisku

mihura

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Oglądając ostatnio film w któtym trup słał się gęsto i często.
Zwróciłem uwagę na scenę w której nieszczęśnik został trafiony a z rany ulotnił się dymek?!

Zastanowiło mnie jaką temperature musi posiadać wystrzelony pocisk,żeby w ciele zaszedł taki proces?
I jakie muszą by ku temu warunki?
Czy zależy od odległosci do celu itp.
pzdr.
Napisano
może to wina efektów specjalnych, jak mu wybucha ten woreczek imitujący krew i mięso, przecież tam jest mała eksplozja wiec może stąd ten dym?

PZDR
Napisano
Szkoda woytas,że mnie tak słabo oceniasz?!
Masz szóstkę z przodu,a młodzierz czyta i zastanawia się,czy nabijać licznik,skoro przy takiej liczbie nic inteligętnego nie można napisać.
Pytanie w poście jest jasne jak.......
pzdr.
Napisano
A ja mam taką teorię, mianowicie wystrzelony pocisk jest bardzo rozgrzany, zakładając ze ktoś strzela w słoneczną pogodę pocisk podczas lotu tak szybko nie ostygnie i jak trafi na ciało to następuje efekt plucia na rozgrzaną blachę:P
pzdr.
Napisano
Wystrzelony pocisk rozgrzewa się od wybuchającego prochu i tarcia o ściany przewodu lufy, a siła tarcia powietrza utrzymuje jego temperaturę.Nie wiem jaką temperaturę ma wystrzelony pocisk, ale na pewno wystarczającą żeby wywołać parowanie z rany(dymek).Nieszczęśnik mógłbyć również trafiony pociskiem smugowym.Po co więc te gadki o miotaczach protonów, czy drużynie A.
Napisano
dymi to spluwa ale nie czlowiek z niej trafiony co do fosforow to niewidzialem goscia co by takim dostal wredne pociski skorodowany po przelamaniu zapalil mi sie w lapach piechota chyba takich nie uzywala chodzi mi II wojne lotnictwo tak a obecnie chyba zydzi to stosuja bo bialy fosfor nie podlega pod konwencje

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie