krecik wz. 65 Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 Bardziej na bierząco..." ? Czyli jak ? Bo do reszty zdurniałem (ponoć są dowody że mądry nigdy nie byłem) :)Jeśli jesteś a bieżąco" to wiesz chyba co gnojki robią z wiatrówkami (broń pneumatyczna) A co gdyby taki osioł miał ostrą" ???Ja również moge być za tym , by u WAS , w Kanadzie każdy obywatel miał prawo mieć czołg i wyrzutnie rakiet na podwórku...a co mi tam - nie mój cyrk , nie moje małpy...Demokrecja jest , nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 Gdyby jakiś osioł wymachiwał bronią ostrą na tarasie i straszył ludzi to by szybko, ostatecznie i skutecznie zajęli by się nim kominiarze". I gwarantuje ci ,ze by nie znalazł by się szybko naśladowca. Bo nic nie działa trzeźwiąco nawet na największego głupka tak jak troska o własny tyłek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cairo1 Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 Kolego krecik, kolega czyta co pisze? jesli tak to znaczy ze kolega pisze to co mysli, ale nie mnie oceniac tego myslenia, tu specjalisty potrzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 Kolego Herrmateuss - szybko , ostatecznie i skutecznie" to taki czubek mógłby wykończyć kilka niewinnych osób - przed przyjazdem kominiarzy" ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 Kolego krecik, kolega czyta co pisze? jesli tak to znaczy ze kolega pisze to co mysli" Dokładnie tak ! A kolega pisze bezmyślnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cairo1 Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 NO to pogdybajmy, a jakby mieli uzi? a jakby mieli rgp? a jakby.., moze tu chodzi o cos innego? panstwo sobie nie radzi z problemami? najlepiej zakazac , jak to powiedzial Kononowicz zeby niczego niebylo", po co masz odpowiadac za to co ewentualnie zrobisz? my ci zakazemy robic cokolwiek, spij spokojnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 Kol. Krecik. niektórych czubków przed popełnieniem zbrodni lub skrajnej głupoty hamuje wizja ogni piekielnych które nie są w żadem sposób potwierdzone ani pewne. Za to AT przy takich numerach jest pewne jak w banku i konsekwencje są najbardziej realne i nieprzyjemne. Do tego pisałem wyraźnie ze jestem za ostrymi kryteriami ale uczciwymi i jednoznacznymi bo teraz mamy do czynienia z policyjną patologią która rodzi zwykłą korupcje sprzyjająca dostawaniu legalnie broni dla kapusiów (niekoniecznie z czystymi łapkami) lub osób posiadających wystarczająco dużo wpływów lub gotówy by sobie <tu magiczne słowo> załatwić. Na Litwie broni pod dostatkiem a strzelanin jakoś nie ma ludzie podobni do nas wódki pija tle samo co my lub więcej, ani bogatsi ani biedniejsi ale podejście do człowieka i jego inteligencji jakoś maja normalniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 No nie Cairo...nie upraszczaj ! Jak już wspomniałeś mieszkasz w Kanadzie...Nie próbuj więc wszystkiego zapakować w ramy obowiązujące w Twoim kraju ! Nie wiem jak długo tam jesteś - ale mam wrażenie że wystarczająco długo by oderwać się od naszych realiów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cairo1 Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 Jak wspomnialem , kilka miesiecy temu bylo bardziej niz goraco na ten temat ,nie chce sie powtarzac, wspomne tylko ze dawno , dawno temu ,kiedy jescze istnialy zabory , ludzie mogli posiadac bron palna, cofnelismy sie do ktorego wieku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 Kol. Herrmateuss - nie odmawiam Ci Twoich racji...tyle tylko że jest to niebezpieczna operacja - na żywym organiźmie przeprowadzana...A jeśli końcowa diagnoza zabrzmi : dobrze żarło i zdechło" ?Co wtedy ? Gdyby nie to , że kilka niewinnych osób może pójść pod łopate" wszystko byłoby oki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 Błagam Cairo - litości !!!Jeszcze dawniej ludzie pożerali się wzajemnie...To są Twoje argumenty" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 Jak trupowi przeszczepi się serce od innego trupa to i tak będzie to trup. Czy bezpieczniejsza jest niemiecka autostrada z zalecaną prędkością 140 czy polska droga z ograniczeniem do 40 km/h. Nie jesteśmy naprawdę złym i głupim narodem za jaki nas i wmawiają POLITYCY. Mój pradziadek miał FN-kę i byl wystarczająco mądry by ja mieć po wojnie stał sie na tyle głupi ,że obronić go mogło tylko MO której przedstawicielom ( a potem ich potomkom bo to rodzinna firma)przed wojna nikt by pozwolenie nie wydał. Dziwnym trafem dziadka okradli dopiero po wojnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 Najbezpieczniejsza jest cieplarnia ale istnieje zjawisko śmierci cieplarnianej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cairo1 Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 Tak jak zaznaczylem kilka godzin temu ide sie upic, co byc moze mnie zblizy do toku rozumowania tych co sa na nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 To już temat na inny wątek drogi kolego...Wracając do meritum - to wszystko nie jest takie proste...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 Błąd kol. Cairo...jak się upijesz - będziesz jeszcze bardziej na TAK... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 19.30 to najwyższy czas na jakiegoś grilka Cairo... :)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cairo1 Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 Ok, ostatni wpis, powiedz mi, czy ty bezpiecznie przejdziesz o 2 w nocy przez miasto u siebie, czy ja u mnie?, gwarantuje ze u mnie nikt cie nie zaczepi, a jak ty pisales, te malolaty, wiatrowki.... , u ciebie zakaz, u mnie mozna miec.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 To chyba nie zależy drogi kolego od noszonego pod płaszczem arsenału" - a od świadomości ludzi...Tam nie dostaniesz po łbie bo jakiemuś żulowi zabrakło papierosów czy nie starczyło na browara...Dlatego pisałem - inny świat , zupełnie inne realia...Przykre , ale prawdziweU nas już prawie świta a u kolegi dopiero wieczorek...he heMiłej imprezki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cairo1 Napisano 11 Lipiec 2009 Share Napisano 11 Lipiec 2009 A mnie sie wydaje ze od swiadomosci ludzi zalezy...........myle sie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 11 Lipiec 2009 Share Napisano 11 Lipiec 2009 Panowie - dyskusja zbacza na bardzo niebezpieczne tory...Proponuje przybic sobie piatke i wrocic do tematu bo ladujemy w dolku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruner0 Napisano 11 Lipiec 2009 Share Napisano 11 Lipiec 2009 Aby ludzie byli świadomi to do szkół powinien wrócić przedmiot przysposobienie obronne ",ale nie 3klasie gimnazjum czy liceum tylko od przedszkola to może by coś dało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruner0 Napisano 11 Lipiec 2009 Share Napisano 11 Lipiec 2009 Korekta Aby ludzie byli świadomi to do szkół powinien wrócić przedmiot przysposobienie obronne ",ale nie w 3 klasie gimnazjum czy liceum tylko od przedszkola to może by coś dało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 11 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2009 Jeżeli władza" nie ufa społeczeństwu to niech nie liczy na to, że społeczeństwo będzie jej ufać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 11 Lipiec 2009 Share Napisano 11 Lipiec 2009 Skutki łatwego dostępu do broni, najlepiej obrazują kolejne strzelaniny w szkołach czy przedszkolach USA i Europy Zachodniej. Świr z nożem czy siekiera może zranić/zabić stosunkowo dużo mniej osób niż taki sam świr z bronią palną. Poza tym ranga obrażeń - kto widział, ten ma pojecie czym rożni się rana tłuczon/kłuta/cieta od rany postrzałowej.Dzisiaj każdy psychol ,kibol ,czy łobuz z pod ciemnej gwiazdy ,jeśli chce mieć klamkę ,to ją ma."Kokesh, kolejna miejska legenda. Tak się składa, że w Polsce dostępność broni w środowisku przestępczym jest stosunkowo niewielka. Fakt, najlepiej zorganizowane grupy maja jakiś dostęp ale przeciętny rozbojarz czy kibol, może o niej tylko pomarzyć albo pogadać o niej z kolega przy piwie-tak aby wszyscy dookoła słyszeli. Mała dostępność broni w obrocie legalnym, skutkuje jeszcze mniejsza dostępnością w środowisku przestępczym.Inną sporawą jest to, że widzę, jak obecnie z bronią obchodzą się legalni posiadacze. Przyjeżdża pan biznesmen" na strzelnicę i uważa, że razem z kupnem broni pozjadał wszystkie rozumy. Nie potrafi zachować zasad bezpieczeństwa, olewa polecenia instruktorów, nie zna się na broni, która użytkuje. O myśliwych już w ogóle nie wspomnę, bo to osobna bajka. Gdyby to ode mnie zależało, to z miejsca zabierałbym różnym debilom pozwolenia-na gorąco, jeszcze tam na strzelnicy. Przeraża mnie fakt, że takich specjalistów" z bronią palną może nam w kraju przybyć. Kto nie ma z tym styczności, ten nigdy tego nie zrozumie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.