Skocz do zawartości

Bez wykrywaczy i innych wynalazków

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.Kiepski ze mnie pisarz,ale spróbuje opisać moje znaleziska i miejsca moich wykopów.
Cytadela poznańska druga połowa lat 80-tych:nie użyłem nawet łopatki haha znaleźliśmy z kumplami pięknie zachowaną łódź składaną stała sobie pomiędzy bunkrami i wiedzieli o niej wszyscy oprócz pracowników muzeum,ale powiadomiliśmy ich o naszym znalezisku, można ją podziwiać.
Cytadela poznańska początek lat 90-tych:w leju po bombie szczątki ludzkie to był jakiś niemiaszek i oczywiście również zostały powiadomione władze cytadeli,ale nie uwierzyli no cóż.Od tego znaleziska naszą ekipę chwyciło to ,,coś,,a teraz największe można powiedzieć skarb to 293 sztuki pocisków moździeżowych w stanie doskonałym tylko skrzydełka były lekko pordzewiałe i po tym jak były zabezpieczone sądzę,że to był jakiś magazyn amunicji na zapalniku były ponakręcane,,naparstki,,moje podejrzenia potwierdził fachowiec od poszukiwań i rekonstruktor stuga4(mam niewielki wkład w odbudowę tego sprzęciku).To miejsce jest pewno znane naszym poznańskim poszukiwaczom, tam naprawdę nie potrzeba wykrywaczy metali zresztą obowiązuje zakaz wstępu do tego lasu.Znam jeszcze kilka ciekawych miejsc,ale to zachowam dla siebie jak się dorobię wykrywacza metali, to sobie skoczę w te punkty pozdrawiam

Czy ktoś mi wierzy czy nie mam to w h...... myślałem,że to strona dla pasjonatów ale kapke się pomyliłem,Ja wiem,że kogoś to boli bo chodzi od 10 lat z ajzolem i łokmenem na uszach a znalazł only guzik.Opisałem tylko to co znalazłem kiedy byłem szczeniakiem i nie jedno się zwiedziło i nie jedną dziurę wykopało a o lesie w okolicy Kicina był artykuł tutaj.Więcej nie piszę lata mi to pozdrawiam serdecznie i miłego kopanka

Oj widze ze jeszcze tu moderatora nie bylo:/ Mam nadzieje ze tu wstapi, wyczysci i ukaze kartka:
-Wolf 25
-Prezes14
-Skok
-Thomson.
-lina_90
Bo zasmiecaja forum i do tego pisza totalne ze tak sie wyraze suchary".
stefan76 - spoko, nie przejmuj sie tymi błaznami, to forum jest otwarte na kazdego poszukiwacza. Ja tez czasami chodze po cytadeli, ale fanty kipskie: 2 łuski, kawalek luski od flaka 20mm, czesc pocisku, 2 pfeningi z '42 i jakas sprzaczke.

Pozdrawiam!

Saper do listy dopisz jeszcze swój zdublowany post, później zaś poszukaj błazna w łazience nad umywalką.

Stefan76 nie przejmuj się :-) Wklej jakieś fotki fantów. Na forum jest dużo ludzi którzy różne rzeczy wypisują, a jak przychodzi co do czego to nie potrafią ich niczym poprzeć.
Pozdrawiam kolegę

Ludzie widzę nie uczą się. Kolegę Trumna" też wyśmiali na początku-potem jakoś miny zrzedły... tak to już jest jak przybywa cwaniaków w sieci... szkoda tylko że w naszym środowisku. Wstyd panowie... a może raczej dzieci???

Stefan mów więcej, nie wszyscy tutaj mają po 15 lat...

kolego Saper93 mam to w pompce co piszą za stary jestem a tak na marginesie to nie chodzę z wykrywaczem bo go nie posiadam.Kilka mieszków temu poznałem gości od stuga4 tego co go wyciągnęli z Grzegorzewa i mnie napadło, więc się podzieliłem moimi odkryciami a wiadomo ,że wszystkie wielkie odkrycia są dziełem przypadku a jeśli masz ochotę to dam ci parę namiarów gdzie szukać.Jest w Poznaniu miejsce gdzie zawitał sam Napoleonek POZDRAWIAM

DO kolegi Skok nie wkleję fotek bo w tamtych czasach jedynymi sprzętami do robienia zdjęć była smiena,jubitel i parę innych radzieckich wynalazków a dostęp do wykrywaczy metali miało jedynie wojsko. Kiedyś się po prostu słuchało i szło kopać i albo się trafiło albo nie.POZDRAWIAM

W takim razie spróbuj zainwestować chociażby w takiego smętka HS3 za 600-650 zł i do boju. Tereny podejrzewam znasz całkiem niezłe i długo na efekty czekać nie będzie trzeba.

Rozumiem, że kiedyś nie było takiego dostępu do aparatów, ale jeśli chodzi o odkrywcę czy inne fora internetowe to dobrze jest poprzeć swoją opowieść fotkami. Jako, że autorzy postów są dla większości użytkowników anonimowi, przez forum przewija się kupa przechwałek i opowieści z krypty" (znakomitym przykładem jest np. post Motocykl BMW wraz z niespodzianka") Musisz liczyć się z taką reakcją zwłaszcza, że jesteś nową osobą na forum.

Swiety - post kolegi Latająca Trumna widziałem i jest na co popatrzeć. Przypomnij sobie jednak ilość postów w której ktoś pokazywał coś co nie było jego własnością. Musisz przyznać, że znalezisko Latającego Trumny było raczej ciężkie do zaakceptowania jako prawdziwe i własne. Jedna jaskółka wiosny nie czyni.

Pozdrawiam kolegów

Wpisz sobie na Youtube Jestem Hardcorem" to zrozumiesz o co chodziło :-) Komentarz uważam az trafny. Nic nie mam do Stefana osobiście. Nie znam go. Nie da się jednak ukryć, że wpadł na forum walnął bez składny i trudny do przeczytania post o swoich odkryciach. Post nie poparty najmniejszym namacalnym dowodem. Ludzi zareagowali jak było widać przed kastracją wątku. Jak mieli inaczej zareagować? Jutro założę nowe konto, napisze, że znalazłem zaginioną arkę, pojadą ze mną jak szofer z Dajaną i co? Będziesz mnie bronił? Bo ja bym siebie nie bronił. :-)

Więcej luzu koledzy :-) Kolega Stefan zapowiada się na wartościowego użytkownika forum. Czekam na fotki znalezisk po zakupie sprzętu.

Pozdrawiam serdecznie i bez urazy :-)

Na forum zabrania się :Zamieszczania wypowiedzi/materiałów powszechnie uważanych za wulgarne lub obraźliwe.Mój post usuneli jak zwróciłem saperowi uwagę z tymi błaznami, a jego pozostał stefan76 - spoko, nie przejmuj sie tymi błaznami"czyżby jakieś względy ?

Witam wszystkich kurde ale burze wywołałem nie to było moim zamysłem.Pisałem,że pisarz ze mnie kiepski,tą łódź to okoliczne dzieciaki traktowały jako piaskownice stała sobie między bunkrami,ale kiedyś nam odbiło i poszliśmy opowiedzieć do muzeum nie wiedzieliśmy,że jest cokolwiek warta(chodzi o wartość historyczną).Na drugi dzień poszliśmy w to miejsce i znikła

Witam. Pragnę publicznie przeprosić kolegę Stefana za to że spamowałem w jego temacie ale chcę też podkreślić, że POD ŻADNYM pozorem nie chciałem go urazić ani obrazić. tekst,,jesteś hardcorem miał być w znaczeniu pozytywnym - czyli ,,nieźle Ci idzie" (zwłaszcza że szukał bez wykrywki) Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów.

Witam, mogę potwierdzić to co piszę @stefan76.
W latach 8o-90 i wcześniej w okolicach Cytadeli szukało się skarbów bez wykrywki.
Byłem przy znalezieniu lufy od karabina", skarbu" monet pruskich i innych materiałów ozrywkowych".
Monety wyszły w jednym miejscu, mieliśmy pełne kieszenie,
Były tylko 10 i 5 fenigów, i resztki drewna.
Z tego skarbu zostało mi 5 szt. na foto.
Nie polecam Cytadeli jako miejsca na wykopki, policja, S.Miejska, ochroniarze z muzeum, pracownicy ieleni Miejskiej" i wielu spacerowiczów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie