scyzor76 Napisano 28 Marzec 2010 Napisano 28 Marzec 2010 na tych terenach przeszły już tabuny ludzi, a jeszcze coś chyba wychodzi skoro ciągle kogoś tam widać. Jeśli się nie mylę to w tej okolicy był urząd pocztowy i cegielnia?
Patryk7k5 Napisano 28 Marzec 2010 Napisano 28 Marzec 2010 wychodza jak zwykle kopiejki kopiejki i kopiejki..trochę groszy międzywojennych i czasem augustowskie grosiki...ale jest tego naprawdę coraz mniej...zabudowania cegielni są po dziś dzień, a o urzędzie pocztowym też słyszałem...scyzor piszesz się na świąteczny weekend w okolice Ryczywołu?
scyzor76 Napisano 30 Marzec 2010 Napisano 30 Marzec 2010 z miłą chęcią ale ku..... mać niestety w 1 dzień idę na chrzciny, a w drugi jadę do rodziny. A gdzie wy tam działacie koło tego Ryczywołu? Jeśli drobnica to ja słabo sobie z tym radzę - wykrywacz salamandra
Patryk7k5 Napisano 30 Marzec 2010 Napisano 30 Marzec 2010 gdzie działamy tego nie wiem bo szczerze mówiąc nigdy tam jeszcze nie byłem, generalnie to pola...ale to juz niemal przyczółek...więc być może miałbyś co robić...czyli z tego co mówisz zostaje ci sobota ^^ tez się wybieram ;p
scyzor76 Napisano 31 Marzec 2010 Napisano 31 Marzec 2010 życie nie jest takie piękne jak się wydaje, żona prawdopodobnie idzie do roboty a ja siedzę z dzieciakiem. Chyba wyskoczę jutro (czwartek) na I wojnę. Myślałem ,że chłopaki z Augustowa przekopali cały zakątek, ale rok temu byłem z kumplem w jednym miejscu i fajne monetki mu wychodziły , więc może wyskoczę poszperać w tamtej okolicy.
ArtVee Napisano 1 Kwiecień 2010 Napisano 1 Kwiecień 2010 aaaa! Ryczywół? Toż to moje wspomnienia z dzieciństwa i wczesnej młodości :) W tygodniu poświątecznym, a możliwe że i w poświąteczny weekend tam się wybiorę. Jest jedno (niestety mocno zaśmiecone) miejsce, które chyba warto sprawdzić - kiedyś znaleźliśmy tam z kolegami schowane banknoty z czasów wojny. W każdym razie chętnie poszwendałbym się po starych kątach w zacnym towarzystwie :)
scyzor76 Napisano 1 Kwiecień 2010 Napisano 1 Kwiecień 2010 wynik dzisiejszego wypadu: ammo i łuski pierwszo i drugo wojenne(62 szt)podkowa i sytrzemię, a także różnego śmiecia po trochu.
Patryk7k5 Napisano 2 Kwiecień 2010 Napisano 2 Kwiecień 2010 Art jeśli to poświąteczny weekend to ja się pize jak najbardziej...ja wyskakuje jutro w niedziele i poniedziałęk mam nadzieję...ale gdzie to się okaże ... wesołych świąt panowie
EAGLE11 Napisano 2 Kwiecień 2010 Napisano 2 Kwiecień 2010 Panowie ja też jestem z tych okolic, a dokładniej z Pionek. Można by się gdzieś wybić po świętach np.w sobotę...Pozdrawiam
scyzor76 Napisano 2 Kwiecień 2010 Napisano 2 Kwiecień 2010 a o której jutro wyskakujesz? ja mam czas od 5 rano do 11, na pewno wyskoczę w tych godzinach
Patryk7k5 Napisano 2 Kwiecień 2010 Napisano 2 Kwiecień 2010 ja to tak w okolicy 12-13tej i do oporu...
scyzor76 Napisano 2 Kwiecień 2010 Napisano 2 Kwiecień 2010 to w takim wypadku ja jem obiad i lecę dzisiaj
scyzor76 Napisano 2 Kwiecień 2010 Napisano 2 Kwiecień 2010 dzisiaj parę łusek, podkowa do buta, monetka 5 gr z 1949r, i ładny guzik carski
ArtVee Napisano 11 Kwiecień 2010 Napisano 11 Kwiecień 2010 Ech, miałem obiecany urlop :/ Dzisiaj szczerze mówiąc raczej nie mam nastroju, po wczorajszych wydarzeniach. W kolejny weekend wybiorę się na 100%, po zlocie w Chrobrzu niestraszna mi żadna pogoda :)
Patryk7k5 Napisano 11 Kwiecień 2010 Napisano 11 Kwiecień 2010 wracajac dzisiaj z terenów okolic Garbatki (marne efekty aczkolwiek jedna ciekawostka) zauważyłem, że nasze kochane Nowiny najechali koledzy ze Zwolenia ^^ było ich chyba czterech...teraz juz wiem czemu te Nowinki tak przekopane ^^aczkolwiek wczoraj na Nowinkach wyszedł medal rosyjski z okazji 100 lecia wojny 1812 - 1912"pozdrawiam
EAGLE11 Napisano 27 Kwiecień 2010 Napisano 27 Kwiecień 2010 Witam!Kto dziś buszował we wsi Januszno k.Pionek, jakaś ekipa z poloneza była widziana ;) ?
scyzor76 Napisano 27 Kwiecień 2010 Napisano 27 Kwiecień 2010 panowie co robicie w weekened majowy? może wspólny wypad? proponuję 1 maj, może przyczółek? a w międzyczasie obejrzeć można przygotowania do inscenizacji w Paprotni.
Thomson. Napisano 27 Kwiecień 2010 Napisano 27 Kwiecień 2010 1 maja w godzinach rannych będzie mnie można spotkać w okolicach Basinowa. Jak ktos chetny pokopać to daj znać.
scyzor76 Napisano 28 Kwiecień 2010 Napisano 28 Kwiecień 2010 ciekawie napisane, - godziny ranne koło Basinowa, trochę rozległy teren. Jakby co to pisz scyzor76@vp.pl
abcd Napisano 28 Kwiecień 2010 Napisano 28 Kwiecień 2010 Czy trafialiście koło Basinowa jakieś klamoty z Września 39 po Armii Prusy ?,kiedyś ta okolica z nich słynęła.
knup Napisano 28 Kwiecień 2010 Napisano 28 Kwiecień 2010 witamkiedyś parę lat wstecz, wyciągnąłem 2 magi od naszego rkm-u, a znajomy trafił tam polski hełmik, to co mówi abcd może to i prawda była, ale ileś lat temu, choć na pewno przy odrobinie szczęścia można tam jeszcze coś wyjąć. Byłem tam później jeszcze kilkanaście razy, ale nic i nic a więc odpuściłem. Osobiście posiadany czas (niewielka ilość)wolę poświęcić na inne rejony bardziej dziewicze, które od czasu do czasu, da się jeszcze namierzyć. Tak z ciekawości się spytam abcd, o czymś konkretnym co tam wyszło może słyszałeś??, czy też sam może m.in. w tym uczestniczyłeś??, czy to tylko takie mało skonkretyzowane opowieści z piątej ręki?? osobiście z września na terenie przyczółka w tamtym sezonie wyciągnąłem ładny polski hełmik z zachowanym napisem w środku, a jeszcze sezon wcześniej polską blaszkę (cała i wybita), bardziej wstecz też coś się trafiało, ale nic z tego nie było wyjęte w rejonie Basinowa. Pozdrawiam
Patryk7k5 Napisano 30 Kwiecień 2010 Napisano 30 Kwiecień 2010 scyzor ja bym chetnie pojechał...daj znać co jak i kiedy
scyzor76 Napisano 30 Kwiecień 2010 Napisano 30 Kwiecień 2010 gdzieś na przyczółek, jakby co to dzwoń 500 109 767
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.