Skocz do zawartości

dęblin,kozienice,puszcza kozienicka

rutus1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
na tych terenach przeszły już tabuny ludzi, a jeszcze coś chyba wychodzi skoro ciągle kogoś tam widać. Jeśli się nie mylę to w tej okolicy był urząd pocztowy i cegielnia?
  • Odpowiedzi 173
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
wychodza jak zwykle kopiejki kopiejki i kopiejki..trochę groszy międzywojennych i czasem augustowskie grosiki...ale jest tego naprawdę coraz mniej...zabudowania cegielni są po dziś dzień, a o urzędzie pocztowym też słyszałem...scyzor piszesz się na świąteczny weekend w okolice Ryczywołu?
Napisano
z miłą chęcią ale ku..... mać niestety w 1 dzień idę na chrzciny, a w drugi jadę do rodziny. A gdzie wy tam działacie koło tego Ryczywołu? Jeśli drobnica to ja słabo sobie z tym radzę - wykrywacz salamandra
Napisano
gdzie działamy tego nie wiem bo szczerze mówiąc nigdy tam jeszcze nie byłem, generalnie to pola...ale to juz niemal przyczółek...więc być może miałbyś co robić...czyli z tego co mówisz zostaje ci sobota ^^ tez się wybieram ;p
Napisano
życie nie jest takie piękne jak się wydaje, żona prawdopodobnie idzie do roboty a ja siedzę z dzieciakiem. Chyba wyskoczę jutro (czwartek) na I wojnę. Myślałem ,że chłopaki z Augustowa przekopali cały zakątek, ale rok temu byłem z kumplem w jednym miejscu i fajne monetki mu wychodziły , więc może wyskoczę poszperać w tamtej okolicy.
Napisano
aaaa! Ryczywół? Toż to moje wspomnienia z dzieciństwa i wczesnej młodości :) W tygodniu poświątecznym, a możliwe że i w poświąteczny weekend tam się wybiorę. Jest jedno (niestety mocno zaśmiecone) miejsce, które chyba warto sprawdzić - kiedyś znaleźliśmy tam z kolegami schowane banknoty z czasów wojny. W każdym razie chętnie poszwendałbym się po starych kątach w zacnym towarzystwie :)
Napisano
Art jeśli to poświąteczny weekend to ja się pize jak najbardziej...ja wyskakuje jutro w niedziele i poniedziałęk mam nadzieję...ale gdzie to się okaże ... wesołych świąt panowie
Napisano
Ech, miałem obiecany urlop :/ Dzisiaj szczerze mówiąc raczej nie mam nastroju, po wczorajszych wydarzeniach. W kolejny weekend wybiorę się na 100%, po zlocie w Chrobrzu niestraszna mi żadna pogoda :)
Napisano
wracajac dzisiaj z terenów okolic Garbatki (marne efekty aczkolwiek jedna ciekawostka) zauważyłem, że nasze kochane Nowiny najechali koledzy ze Zwolenia ^^ było ich chyba czterech...teraz juz wiem czemu te Nowinki tak przekopane ^^aczkolwiek wczoraj na Nowinkach wyszedł medal rosyjski z okazji 100 lecia wojny 1812 - 1912"
pozdrawiam
  • 3 weeks later...
Napisano
panowie co robicie w weekened majowy? może wspólny wypad? proponuję 1 maj, może przyczółek? a w międzyczasie obejrzeć można przygotowania do inscenizacji w Paprotni.
Napisano
witam
kiedyś parę lat wstecz, wyciągnąłem 2 magi od naszego rkm-u, a znajomy trafił tam polski hełmik, to co mówi abcd może to i prawda była, ale ileś lat temu, choć na pewno przy odrobinie szczęścia można tam jeszcze coś wyjąć. Byłem tam później jeszcze kilkanaście razy, ale nic i nic a więc odpuściłem. Osobiście posiadany czas (niewielka ilość)wolę poświęcić na inne rejony bardziej dziewicze, które od czasu do czasu, da się jeszcze namierzyć. Tak z ciekawości się spytam abcd, o czymś konkretnym co tam wyszło może słyszałeś??, czy też sam może m.in. w tym uczestniczyłeś??, czy to tylko takie mało skonkretyzowane opowieści z piątej ręki?? osobiście z września na terenie przyczółka w tamtym sezonie wyciągnąłem ładny polski hełmik z zachowanym napisem w środku, a jeszcze sezon wcześniej polską blaszkę (cała i wybita), bardziej wstecz też coś się trafiało, ale nic z tego nie było wyjęte w rejonie Basinowa.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie