Skocz do zawartości
  • 0

Odznaka ikilka innych rzeczy do ID?

grinch20

Pytanie

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1. sztuka okopowa wykonana z guzika pruskiego płaszczowego
2. jestem trochę zaskoczony, bo posiadam takiego smoka spod W-wy i nie wiedziałem, że to godło oddziałów czołgów
3. odznaczenie austriackie związane z koniami, prawdopodobnie tak jak mówi macius2
Napisano
8total4 poczułem się inaczej niczym założyłem wątek sprawdzałem czy mogę go tak nazwać w wyszukiwarce i jest dużo takich wątków i tym się kierowałem a tu odrazu zablokowany wątek ze czytać nie umiem itp więc proszę mnie rozumieć pozdrawiam a co do tej 3 to jest blaszka z wyraznym kształtem jakiegoś smoka miedziana i cieniutka
Napisano

Nie mam pojęcia co to jest - rozmiarem przypomina nakładkę do klamry i jest to wypukłe.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 02:18 11-06-2009

Napisano
grinch2: moderator też czasem jest człowiekiem (tak tak, to prawda..) i nie wszystko jest w stanie uchwycić..
Nikt nie starał się przyłożyć" akurat Tobie, bo tak wyszło, tylko trzymajmy się zasad.

co do id - daj lepsze fotki i kilka ujec przedm. nr. 1, posiada on pruskiego orła - cesarskiego, wprowadzonego po 1871r.

przedmiot nr 2. to ozdobna nakładka na munsztuk, ozdoba uprzęży lub siodła końskiego.. ciekawy motyw.. natrzyj oliwką i blysnij fleszem, uzyskasz wiecej szczegółów. rewers tez sie przyda na foto.

przedmiot nr 3. to jakis stopiony metal, ciezko powiedziec czy byl czymś, czy jest to tylko odrzut z wytopu.

na przyszłość życzę więcej cierpliwości i pozdrawiam!

ps. nie chcialo mi się czekać do rana ;)

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 02:23 11-06-2009

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie