Skocz do zawartości

Akcja w Świdnicy na militaria.Są zatrzymani

vojtaz2

Rekomendowane odpowiedzi

kolega lefa to przepraszam każdemu w życiorys będzie zaglądał??
są ludzie, którzy byli nękani, często o głupoty i drobnostki.. a o dziwo w innych krajach z tym da się poradzić, i wilk syty a owca cała..

polecam raczej patrzeć na świat trzeźwo, i wcale nie dziwię się STG że ma taki dystans..
tak nawiasem.. wróćmy do sedna tematu.
pozdrawiam!

8total4 kolega Lefa nie zagląda w życiorysy.Kolega Lefa w 83 miał wjazd i sprawę i 5 tysięcy na Dar młodzierzy wpłacił(a to wtedy dla 17 letniego kolesia to było trochę) a tego co wyjęli nigdy nie odzyskałem.Nie było tam nic co podchodzi pod ustawę.Były hełmy bagnety mundury oporządzenie.I naprawdę na dzisiejsze ceny to kilka zł by kosztowało.Ale potem nie miałem wjazdu bo nie było nawet łuski.A jeżeli ktoś przez 24 lata regularnie robi sobie koło pióra to ja przepraszam.Ja sie zapytowywowuję jakie jest IQ tego kogoś że nie wyciąga wniosków?

lefa stg1971 prawdopodobnie ma pecha bo trzyma się swojego hobby" i zapewne figuruje w kartotece formalnej lub nie naszej kochanej policji. Cokolwiek się zdarzy zawsze przyjdą do niego.
Znam podobne przypadki: Kiedyś mojemu koledze MO odebrało zdezelowaną parabelkę". Przez wiele, wiele lat cokolwiek zdarzało w mieście i miało wspólnego z bronią palną miał problemy z policją.
W końcu po tym jak wyprowadził się w inne rejony kraju wszystko się uspokoiło.

po głupiej liscie od gadu potrafią ciągać znajomych za paserkę", więc wcale się nie dziwię dystansowi jaki trzyma..
czasem czlowiek moglby sie modlic zamknijcie mnie, ale dajcie mi w koncu spokoj"..
ale przeciez starym sowieckim zwyczajem, mozna jeszcze wykonczyc rodzinę i krewnych..

o to tu chodzi.
ze za głupotę która nikomu niczym nie grozi, mozna uświadczyć niezbyt miłych incydentów w zyciu.

pozdro!

panowie jesteśmy z jednego środowiska,nie chcę aby nasze posty kończyły się najazdem jeden na drugiego,walczmy na argumenty,w jedności siła to prawda,okradli mnie 2 razy 1983 i 2007 co do ostatniego najazdu sprawa się toczy następna 19 czerwca,po wyroku zgłoszę nieścisłości i pewne argumenty do prokuratury materiał dowodowy w domu,chcę przeprosić solidnych i porządnych policjantów w służbie co z narażenie życia i bohaterstwem bronią obywateli naszego państwa.POLICJANT-praworządny obywatel,człowiek godny zaufania,nieskazitelny,przyjaciel,taki powinien być i powinno się takiemu pracownikowi państwowemu okazywać wielki szacunek,ale w środowisku są czarne owce.pozdrawiam.

jeżeli ktos działa zgodnie z prawem i nikogo nie okrada, to nie wazne czy jest politykiem, policjantem, lekarzem, czy kosmonautą.. a należy mu się szacunek.

Niestety są i tacy, którzy lubią nadużyć, a to bolesne..
teoretycznie nie musisz byc winnym, a i tak Ci coś udowodnią..
nie masz stada świadkow, nagran, zdjęć i DNA, to mozesz liczyc się z wyrokiem..

po to rosna nowe pokolenia, aby z tym walczyć..

pozdro!

Gdybyż jeszcze ten porządny policjant nie miał nad sobą miecza Damoklesa w postaci statystyki wykrywalności " i innych takich kwiatków w postaci paranoidalnej ustawy o broni i amunicji ! Albo przynajmniej mieli za sobą wsparcie przełożonego , znającego realia policyjnej roboty...i na tyle twardego by powiedzieć centrali" a walcie się o kant" w przypadkach uzasadnionych...
Myślę że ten dyskutowany tu przypadek policyjnych pirotechników" ;) którzy we 2 po cywilnemu zneutralizowali " groźny niewypał" w postaci naboju do zdaje się Mannlichera tak mieli...
Osobiście spotkałem 2 takie przypadki , niestety obaj Komendanci są już na emeryturze..

wszystkie parodie naszej policji znamy w newsów.więc komentował nie będę,kiedyś chciałem coś zrobić dla dobra sprawy ,ale wątki zostały usunięte i 2 żółte kartki z jednego działania,mogę zostać usunięty jako szkodzący więc pozdrawiam i życzę powodzenia,ja nadal zbieram i będę zbierał.historia i pasja jak choroba nowotworowa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie