Woodhaven Napisano 20 Styczeń 2015 Napisano 20 Styczeń 2015 StuG IV i test naklejek magnetycznych cz.2
Jacek Dąbrowski Napisano 20 Styczeń 2015 Napisano 20 Styczeń 2015 Czemu miejsce na naklejki z d..y wzięte? Nie można tam gdzie były?Na kiego pajacować?Pozdrawiam
bjar_1 Napisano 20 Styczeń 2015 Napisano 20 Styczeń 2015 A ja się zapytam nie czepiając się - po co naklejki? Dlaczego nie malowane krojce?
Heruss Napisano 21 Styczeń 2015 Napisano 21 Styczeń 2015 Yoony ales Ty upierdliwy :) po co odpalać jak ładnie wyglada :D
skyluke Napisano 22 Styczeń 2015 Napisano 22 Styczeń 2015 A skąd wiecie czy nie jest odpalany co jakiś czas ? Siedzicie tam na miejscu ?
jc1234 Napisano 24 Styczeń 2015 Napisano 24 Styczeń 2015 Możemy go odpalać co tydzień i jeździć po placu. Niby kto nam zabroni ? Podskocz do Yonny do Herussa uzbierajcie parę złotych na paliwo. Dać Wam mój numer konta ? Jacek Czypicki Muzeum Broni Pancernej
macvsog Napisano 25 Styczeń 2015 Napisano 25 Styczeń 2015 Panie Jacku czy można wiedzieć z czego wynikała niechęć MBP do naniesienia oznaczeń przynależności państwowej czy innych na wóz?
jc1234 Napisano 25 Styczeń 2015 Napisano 25 Styczeń 2015 Muzeum" BP jest częścią czynnej polskiej jednostki wojskowej. Całością dowodzi zawsze jakiś Dowódca. Starszy oficer z perspektywą awansu na stopień generalski. Muzeum jest też integralną częścią sali tradycji. Od lat mamy do czynienia z debilami dla których dokopanie nam albo komuś z CSWL to idea i myśl przewodnia ich egzystencji. Do póki sytuacja sie nie zmieni ( tzn.Muzeum nie uzyska innego statusu) sytuacja sie raczej nie zmieni. Jacek
macvsog Napisano 25 Styczeń 2015 Napisano 25 Styczeń 2015 Rozumiem... Dziękuję za szczerość.Życzę wytrwałości całemu zespołowi.
Heruss Napisano 4 Luty 2015 Napisano 4 Luty 2015 jc1234 co to koncert życzeń? Kasa na konto? Nie rozumiem o co Ci chodzi? Jakiś odcisk naciśnięty? Przeze mnie? Po co ta kurtuazja" ? Nie rozumiem ... ?!?!
jc1234 Napisano 24 Luty 2015 Napisano 24 Luty 2015 Już chciałem Ci coś głupiego odpisać no ale w sumie macie rację. Przepraszam poprawimy się. Zatankujemy i będziemy jeździć. Jacek
cezi Napisano 25 Luty 2015 Napisano 25 Luty 2015 A tak w ogóle, to czy jest planowany jakikolwiek wyjazd Stuga w teren w 2015 roku? Gdyby zależało to od zbiórki na paliwo, to byłbym w stanie dołożyć cegiełkę, o ile nie spowoduje to lawiny anonimowych donosów zę zbiórka nielegalna itp.Cezi
sza.man Napisano 25 Luty 2015 Napisano 25 Luty 2015 Ja myślę, że każdy z zainteresowanych Stugiem, ma jeszcze z tyłu głowy echo awantury sprzed kilku lat i dlatego nawet banalne pytania potrafią wzbudzić negatywne emocje. Faktem jest, że w naszych realiach, komuś może przeszkadzać, że 'dba się' o zabytki proweniencji hitlerowskiej, podczas gdy 'nasze' rdzewieją pod chmurą.W tym kontekście permanentne umieszczenie czarnych krzyży na Stugu, byłoby proszeniem się kolejną zadymę. W temacie tego zabytku warto zacytować słowa Napoleona po Tylży:'Grałem w 21.Doszedłem do dwudziestu i powiedziałem 'pass'.
Jacek Dąbrowski Napisano 11 Lipiec 2015 Napisano 11 Lipiec 2015 Żeby nie było za miło i żeby Wszyscy w tym Kraju pamiętali że sztug został wydobyty i wyremontowany.http://www.facebook.com/muzeum.donosu/photos/pcb.678506725614503/678506308947878/?type=1&theaterThanatos pewnie nic o tym nie wie Pozdrawiam
Woodhaven Napisano 24 Sierpień 2016 Napisano 24 Sierpień 2016 Przygotowania StuGa IV na pokazy w Warszawie 27.08 br.
Woodhaven Napisano 26 Sierpień 2016 Napisano 26 Sierpień 2016 Jutro, ze StuG'iem IV będziemy tamhttp://www.pwpw.pl/m/Aktualnosci/2016/08/Zapraszamy_na_widowisko_r.htmlPonad 150 członków z grup rekonstrukcyjnych z Polski i zagranicy, historyczne czołgi, motocykle, ciężarówki i armaty, narracja Antoniego Pawlickiego – wszystko to już w najbliższą sobotę 27 sierpnia br. połączy się w barwne widowisko rekonstrukcyjne, przypominające walki w obronie Reduty PWPW podczas Powstania Warszawskiego. Ta niezwykła uliczna inscenizacja rozpocznie się o godzinie 17.00 tuż przy głównej bramie Polskiej Wytwórni Papierów Wartościowych S.A. u zbiegu ulic Sanguszki i Zakroczymskiej. W role żołnierzy oddziałów powstańczych i niemieckich wcielą się członkowie grup rekonstrukcyjnych, którym przewodzić będzie Stowarzyszenie Grupa Historyczna „Zgrupowanie Radosław”. W widowisku wezmą udział sprowadzone z całej Polski specjalnie na tę okazję historyczne eksponaty, a wśród nich m.in.: Borgward*, StuG IV**, Hetzer, PzKw V Panther, ciężarówka Opel Blitz, motocykle BMW, armata PAK 40, wyrzutnie Wurfgerat, Kubelwagen, Goliath, Sdkfz 251.
Woodhaven Napisano 26 Sierpień 2016 Napisano 26 Sierpień 2016 Ta niezwykła uliczna inscenizacja rozpocznie się o godzinie 17.00 tuż przy głównej bramie Polskiej Wytwórni Papierów Wartościowych S.A. u zbiegu ulic Sanguszki i Zakroczymskiej. W role żołnierzy oddziałów powstańczych i niemieckich wcielą się członkowie grup rekonstrukcyjnych, którym przewodzić będzie Stowarzyszenie Grupa Historyczna „Zgrupowanie Radosław”. W widowisku wezmą udział sprowadzone z całej Polski specjalnie na tę okazję historyczne eksponaty, a wśród nich m.in.: Borgward*, StuG IV**, Hetzer, PzKw V Panther, ciężarówka Opel Blitz, motocykle BMW, armata PAK 40, wyrzutnie Wurfgerat, Kubelwagen, Goliath, Sdkfz 251.
qguar Napisano 27 Sierpień 2016 Napisano 27 Sierpień 2016 Zaparkowaliście na miejscu dla inwalidów ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.