Skocz do zawartości

Remont Stug IV -Grzegorzew vol2

woytas

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 297
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Możemy go odpalać co tydzień i jeździć po placu. Niby kto nam zabroni ? Podskocz do Yonny do Herussa uzbierajcie parę złotych na paliwo. Dać Wam mój numer konta ?

Jacek Czypicki
Muzeum Broni Pancernej
Napisano
Muzeum" BP jest częścią czynnej polskiej jednostki wojskowej. Całością dowodzi zawsze jakiś Dowódca. Starszy oficer z perspektywą awansu na stopień generalski. Muzeum jest też integralną częścią sali tradycji. Od lat mamy do czynienia z debilami dla których dokopanie nam albo komuś z CSWL to idea i myśl przewodnia ich egzystencji.
Do póki sytuacja sie nie zmieni ( tzn.Muzeum nie uzyska innego statusu) sytuacja sie raczej nie zmieni.

Jacek
  • 2 weeks later...
Napisano
jc1234 co to koncert życzeń? Kasa na konto? Nie rozumiem o co Ci chodzi? Jakiś odcisk naciśnięty? Przeze mnie? Po co ta kurtuazja" ? Nie rozumiem ... ?!?!
  • 3 weeks later...
Napisano
Już chciałem Ci coś głupiego odpisać no ale w sumie macie rację. Przepraszam poprawimy się. Zatankujemy i będziemy jeździć.

Jacek
Napisano
A tak w ogóle, to czy jest planowany jakikolwiek wyjazd Stuga w teren w 2015 roku? Gdyby zależało to od zbiórki na paliwo, to byłbym w stanie dołożyć cegiełkę, o ile nie spowoduje to lawiny anonimowych donosów zę zbiórka nielegalna itp.

Cezi
Napisano
Ja myślę, że każdy z zainteresowanych Stugiem, ma jeszcze z tyłu głowy echo awantury sprzed kilku lat i dlatego nawet banalne pytania potrafią wzbudzić negatywne emocje.
Faktem jest, że w naszych realiach, komuś może przeszkadzać, że 'dba się' o zabytki proweniencji hitlerowskiej, podczas gdy 'nasze' rdzewieją pod chmurą.
W tym kontekście permanentne umieszczenie czarnych krzyży na Stugu, byłoby proszeniem się kolejną zadymę.
W temacie tego zabytku warto zacytować słowa Napoleona po Tylży:
'Grałem w 21.Doszedłem do dwudziestu i powiedziałem 'pass'.
  • 4 months later...
Napisano
Żeby nie było za miło i żeby Wszyscy w tym Kraju pamiętali że sztug został wydobyty i wyremontowany.
http://www.facebook.com/muzeum.donosu/photos/pcb.678506725614503/678506308947878/?type=1&theater
Thanatos pewnie nic o tym nie wie
Pozdrawiam
  • 1 year later...
Napisano
Jutro, ze StuG'iem IV będziemy tam

http://www.pwpw.pl/m/Aktualnosci/2016/08/Zapraszamy_na_widowisko_r.html

Ponad 150 członków z grup rekonstrukcyjnych z Polski i zagranicy, historyczne czołgi, motocykle, ciężarówki i armaty, narracja Antoniego Pawlickiego – wszystko to już w najbliższą sobotę 27 sierpnia br. połączy się w barwne widowisko rekonstrukcyjne, przypominające walki w obronie Reduty PWPW podczas Powstania Warszawskiego.

Ta niezwykła uliczna inscenizacja rozpocznie się o godzinie 17.00 tuż przy głównej bramie Polskiej Wytwórni Papierów Wartościowych S.A. u zbiegu ulic Sanguszki i Zakroczymskiej. W role żołnierzy oddziałów powstańczych i niemieckich wcielą się członkowie grup rekonstrukcyjnych, którym przewodzić będzie Stowarzyszenie Grupa Historyczna „Zgrupowanie Radosław”. W widowisku wezmą udział sprowadzone z całej Polski specjalnie na tę okazję historyczne eksponaty, a wśród nich m.in.: Borgward*, StuG IV**, Hetzer, PzKw V Panther, ciężarówka Opel Blitz, motocykle BMW, armata PAK 40, wyrzutnie Wurfgerat, Kubelwagen, Goliath, Sdkfz 251.
Napisano

Ta niezwykła uliczna inscenizacja rozpocznie się o godzinie 17.00 tuż przy głównej bramie Polskiej Wytwórni Papierów Wartościowych S.A. u zbiegu ulic Sanguszki i Zakroczymskiej. W role żołnierzy oddziałów powstańczych i niemieckich wcielą się członkowie grup rekonstrukcyjnych, którym przewodzić będzie Stowarzyszenie Grupa Historyczna „Zgrupowanie Radosław”. W widowisku wezmą udział sprowadzone z całej Polski specjalnie na tę okazję historyczne eksponaty, a wśród nich m.in.: Borgward*, StuG IV**, Hetzer, PzKw V Panther, ciężarówka Opel Blitz, motocykle BMW, armata PAK 40, wyrzutnie Wurfgerat, Kubelwagen, Goliath, Sdkfz 251.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie