michal1514 Napisano 25 Maj 2009 Autor Napisano 25 Maj 2009 Witam ! zakupiłem kiedyś najtańszego MDeka, ale dzisiaj sobie tak pomyślałem czy dało by się zrobić taki swap elektroniki ;> że samą płytke z wykrywacza ACE 150 lub 250 do wykrywacza MD najtańszego ?? oczywiście cewke bym zmienił, pomyślałem, że tak wyjdzie taniej bo nie mam narazie kasy na całego ACE, jeśli już by była taka możliwość to gdzie by można było dostać taką elektryke ? za odpowiedzi dziękuje i POZDRAWIAM !
Swiety82 Napisano 25 Maj 2009 Napisano 25 Maj 2009 Porównaj puchy na elektronikę, wygląda ACE-jego interfejs etc.... to dość skomplikowane zadanie i pozbawione sensu. Załóż taki temat na elektrodzie-tam jest kilka osób którzy składają wykrywacze.
michal1514 Napisano 25 Maj 2009 Autor Napisano 25 Maj 2009 no napisze na tym forum, ale chciałem tak zrobić żeby się wybrać na monetki :<<< a z tego co wiem ACE się dobrze nadaje na te sprawy...
michal1514 Napisano 26 Maj 2009 Autor Napisano 26 Maj 2009 Może ktoś się jeszcze wypowie ? na innym forum napisali mi że to możliwe ale trudno znaleźć eletryke od ACE może ktoś ma jakąś na zbyciu czy cuś ?:D
Nemitz Napisano 27 Maj 2009 Napisano 27 Maj 2009 Po rosyjsku, ale może Cię to zainteresuje...http://metadec.narod.ru/sch_md.htmPozdrawiam
Brzęczyszczykiewicz Napisano 27 Maj 2009 Napisano 27 Maj 2009 W cewce jest tylko potencjometr montażowy do strojenia cewki.
michal1514 Napisano 28 Maj 2009 Autor Napisano 28 Maj 2009 A wiecie może czy można gdzieś kupić taką płytke z ACE bądź innego wykrywacza dobrego na monety ?
Brzęczyszczykiewicz Napisano 28 Maj 2009 Napisano 28 Maj 2009 Raczej zapomnij. Chyba że kros przez pomyłkę przejechał autem po wykrywaczu i wszystko zniszczył ale elektronika cudem ocalała.
michal1514 Napisano 28 Maj 2009 Autor Napisano 28 Maj 2009 czyli elektroniki nie kupie ? :< a może ktoś się zajmuje robieniem takich płytek ?
Raned Napisano 28 Maj 2009 Napisano 28 Maj 2009 Chińczycy, ale pewnie trzeba zamówić jakieś 10 tysięcy.
panadam12 Napisano 28 Maj 2009 Napisano 28 Maj 2009 ale jak zamowisz 10 tysiecy to i tak wyjdzie taniej niz nowy Ace,taki żart:)pozdrawiam
michal1514 Napisano 28 Maj 2009 Autor Napisano 28 Maj 2009 Nie pytam o chińczyków , na nnej stronce znalazłem email do jakiegoś pana który robił takie płytki,ponoć na tej elektryce wykrywacz dobrze wykrywał monety, napisałem do niego maila ale nie odpowiada dlatego pytam czy jest tu ktoś kto robi coś podobnego
Arseon Napisano 28 Maj 2009 Napisano 28 Maj 2009 a nie lepiej kupić mocno używanego ACE 150 pare groszy dozbierać i nie bawić się w Adama Słodowegopozdro>
michal1514 Napisano 28 Maj 2009 Autor Napisano 28 Maj 2009 Raned jak masz gadać głupoty to umilcz tyle Ci powiem,ale widze, że są tu bardziej dojrzali ludzie a nie dzieci, no więc Arseon chyba tak zrobie dozbieram kase i kupie gdzieś ACE bo może i udało by mi się z tą elektryką ale za dużo zabawy i pierniczenia się z tym :D:D mam nadzieje ze niedlugo jakas kasa wpadnie potem wykrywacz i jakies dobre fajnty :D Dzięki za pomoc i pozdrawiam !!
banderas Napisano 28 Maj 2009 Napisano 28 Maj 2009 Raned-mam namiar na tanią skórę,bo coś gadałeś,że se buty bedziesz szył.pzdr.
michal1514 Napisano 28 Maj 2009 Autor Napisano 28 Maj 2009 arseon a wiesz może gdzie można kupić używany ACE prócz alle... ? patrzyłem na e-bay ceny są dość tanie ale zza granicy, a nie wiem dokładnie jak wygląda kupno przedmiotu zza granicy
Arseon Napisano 28 Maj 2009 Napisano 28 Maj 2009 poza alle no nie wiem ogłoszenia w prasie,necie lub popytaj się na kole tam co drugi ma piszczałe i kreci się sporo kopaczypozdro>
michal1514 Napisano 28 Maj 2009 Autor Napisano 28 Maj 2009 uuu do wawy to ja mam kilka set KM :D:D a wiesz może jak wygląda kupno poprzez ebay ? czy jest to troche problemowe ? znalazłem tam ostatnio ACE za 300 zł z Austrii, i chętnie bym stamtąd kupił ale mówie nie jestem obeznany w ebay
Arseon Napisano 28 Maj 2009 Napisano 28 Maj 2009 moze napisz maila do polskiego e-bay to ci napiszą, ja nie kupowałem za granicą pozdro>
danieloff Napisano 28 Maj 2009 Napisano 28 Maj 2009 Podstawowa sprawa - czy masz mozliwość zlecenia ze swojego konta przelewu na konto zagraniczne? Podstawowy problem to płatność. Pozostaje jescze np. Western Union, ale biorą sporą prowizję. Co do ryzyka, to podobnie jak na Allegro, zależy na kogo trafisz. Ja kupowałem od sprzedających z Rosji, Łotwy i Izraela i wszystko było w porządku, paczki szybko doszły.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 28 Maj 2009 Napisano 28 Maj 2009 Taki przelew nie jest konieczny, poza tym jest dość kosztowny (kilkadziesiąt złotych) i długo idzie, wymaga pobrania numeru konta od sprzedawcy z czym czesto jest problem. A Western Union wręcz nie wskazany żeby nie powiedzieć że skrajnie niebezpieczny, równie dobrze można wysłać kasę w kopercie... Tylko dla finansowych kamikadze.Każdy użytkownik eBay (i nie tylko) może używać serwisu płatniczego PayPal (którego właścicielem jest eBay). W serwisie trzeba się zarejestrować i podłączyć w nim jakąś kartę płatniczą, z której będą ściągane środki na zakupy. Nie musi to być karta wypukła"! Ja używam płaskiej Visy Electron z mBanku. Jeśli w aukcji jest oznaczone, że płatność możliwa przez PayPal, wtedy płaci się szybko, sprawnie i przyjemnie oraz bezpiecznie. Bezpieczeństwo jest podwójne, bo dopóki nie wystawisz komentarza, sprzedawca nie może pobrać pieniędzy z PayPal za transakcję, mimo że są na jego koncie.Jedyny problem z eBay jest taki, że niezbędne są podstawy języka angielskiego, żeby rozumieć komunikaty i móc się dogadać z kontrahentami. Poza tym Allegro się chowa.Należy wybierać aukcje z płatnościami PayPal a innych unikać.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.