Skocz do zawartości

policja

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio mnie zgarneli na szukaniu,zawiezli na komisariat i kazali napisac oswiadczenie ze nie rozkopywalem przewodow,ktore ponoc tam gdzies przebiegaly.napisalem,wypuscili,wykrywke oddali ale na miejscowke juz mnie nie odwiezli

znajomy dostał 100złotowy mandat za chodzenie z wykrywaczem po polu bez zgody właściciela posesji.Rolnik zadzwonił na policję dlatego lepiej spytać zanim zaczniemy szukać

e tam jak masz wykrywke w samochodzie to ci nic nie zrobią
ostatnio wracam sobie z wyprawy wyjeżdzam za zakrętu i halt suszarka 2 panów w niebieskim ubraniu
dzień dobry kontrola drogowa nie ma pan włączonych swiateł
hmm mysle panie kochany bo ja dopiero od proboszcza wyjechałem i nie zdażyłem właczyć - dokumenty poprosze
papiery w plecaku w bagażniku otwieram bagaźnik chłopina mi prawie głowe wsadził do bagażnika a tam standardowo wykrywka saperka itp chyba bardziej interesowała go zółta skrzyka i butla z gazem niż wykrywka hehe
i skończyło się na pouczeniu i mocnej wierze poprawy na przyszłość

bylem ostatnio z kolega i wykrywka w samochodzie nam uratowala cztery litery. Zjechalismy w pewna boczną drogę, okazało się że z tego zjazdu korzystaja masowo Panowie kierowcy którzy gustują w Paniach lekkich obyczajów, tzw tirówek.

Pech chciał że akurat byla łapanka , tzn policja zatrzymywała wszystkich ktorzy zjezdzali na to pobocze, sprawdzanie, legitymowanie, trzepanie aut itp .

Jak nas zatrzymali, oczywiscie powiedzielismy ze to tylko zbieg okolicznosci, ze chcielismy zawrócic. Oczywiscie nie wierzyli, do momentu jak pokazalismy wykrywki i wyjaśnilismy ze cel mamy inny. Zyczyli nam poowdzenia i puscili nas :)

podobny przypadek miałem ze strażą miejską w pod Warszawskiej miejscowość nawet podobały im się carskie guziki i parę starych monet potem ruszyli dalej łapać Rumunki. Myślę że bez zgłoszenia o popełnieniu wykroczenia mają gdzieś nasze wykrywacze.

kiedyś chodze sobie po polu zboku pola biegną dwie drogi polne słonko czapka na głowie kika drobiazgów w kieszeni i se chode a tu nagle na kogucie jedzie polonezik policyjny (ale nie na sygnale) jak ich spostrzegłem to byłem na środku pola i stałem zdziwiony z saperka w jednej dłoni a z wykrywka w drógiej a panowie tylko poodwracali gówy w moja strone(tak jakby jednocześnie) i pojechali dalej ta polna droga w strone lasu.Ja postałem minute jak wryty na środku tego pola niewiedząc oco chodzi rozejżałem sie jeszcze wzruszyłem ramionami i cheja dalej po polu.

Oni tez są ludźmi, jak im nie przeszkadzasz, nie podskakujesz, to póki nie mają zgłoszenia na Ciebie to ich mało obchodzi ten wykrywacz w samochodzie... Znam paru mundurowych którzy też szukają...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie