Vorax Napisano 17 Maj 2009 Autor Napisano 17 Maj 2009 Dzieki za ID-myslalem ze to cos starszego a to w sumie syf:(. Pozdrawiam!Vorax
Vorax Napisano 17 Maj 2009 Autor Napisano 17 Maj 2009 Sorki przesadzilem obiektywnie populares,Dziekuje i Pozdrawiam ! Vorax
albertus32 Napisano 17 Maj 2009 Napisano 17 Maj 2009 moze popularne u Ciebie kolego na pomorzu zachodnim jak na lekarstwo.
8total4 Napisano 17 Maj 2009 Napisano 17 Maj 2009 albertus32: zapytaj kogoś, czy pod Krakowem trafia Szerfy, to wiele wyjaśni ;)pozdro!
Bobi Napisano 17 Maj 2009 Napisano 17 Maj 2009 Syf... czy populares ??? śmiała teoria :))) Ja w okolicach Opola jestem zmuszony się zadowolić pfennigami przedwojennymi lub ewentualnie pruskimi groszami:)) Tak więc bardzo bym sobie życzył takich popularesów" :)
Midas Napisano 18 Maj 2009 Napisano 18 Maj 2009 zgadzam się z Bobim ja również jestem z okolic Opola i oprócz pfennigów groszaków i Thaler-ów ciężko coś innego znalezc tutaj sreberko Voraxa byłoby rarytasem
adek_ Napisano 18 Maj 2009 Napisano 18 Maj 2009 vorax ja pisze powaznie, jak sporo latam z piszczalka to w zyciu (na mazowszu) nie trafilem tej monety :(
Vorax Napisano 18 Maj 2009 Autor Napisano 18 Maj 2009 Ok w porzadku,ja kopie w Wielkopolsce i tutaj wazony sie trafiaja a liczylem na cos starszego.Pozdrawiam Vorax
pni Napisano 18 Maj 2009 Napisano 18 Maj 2009 Generalnie na mazowszu jest to też dość często spotykana moneta. Ja jak chodziłem z poprzednim moim wykrywaczem średnioczęstotliwościowym tez nie mogłem znaleźć żadnego cienkiego sreberka dopiero ładnie łapał szustaki ;). Odkad zmieniłem wykrywke na wieloczęstotliwościowa i kopie równiez słabe sygnały w identyfikowazne jako słabo przewodzące to okazało się że takich monetek nie jest wcale tak mało. Takze adek wieloczęstotliwościowy wykrywacz lub wysokoczęstotliwościowy i będzeisz ich trafiał więcej lub też zacznij kopać słabe sygnały przeskakujące bo to mogą być również nie tylko śmieci ale taki właśnie dają sygnał cienkie sreberka. Pozdrawiam
adek_ Napisano 18 Maj 2009 Napisano 18 Maj 2009 mysle pni ze to nie kwestia wykryki, arek chodzi z terka 70 i tez nie trafil. Pewnie kwestia miejscówek, ale juz nie robimy off topapozdro
8total4 Napisano 18 Maj 2009 Napisano 18 Maj 2009 spójrzcie na mapę Rzeczpospolitej, za Zygmunta III i będziecie wiedzieć, gdzie te monety występować mogą a gdzie nie :)pewnie krążyły po całej Europie, jak wiekszosc sreber..pozdro!
Arseon Napisano 18 Maj 2009 Napisano 18 Maj 2009 Adrian chyba chodziło ci o Explorera jako wieloczęstotliwościowca bo w terce mam cewkę średnioczęstotliwościową która może omijać cienkie sreberkapozdro >
pni Napisano 18 Maj 2009 Napisano 18 Maj 2009 Arson dalej nawiazuje do mojego postu więc tak jak pisałem cienkie sreberka dają b. nieciekwae sygnały i wykrywacze wieloczęstotliościowe oraz o wysokiej częstotliwości lepiej dają sobie rade z nimi. Zresztą Arek znalazł ciekawe cienkie sreberko chyba wykrywka o wysokiej częstotliwości? moim zdaniem na wykrywaczu pracującym na średniej częstotliości sreberka są sybnalizowne słabiej.
8total4 Napisano 18 Maj 2009 Napisano 18 Maj 2009 do pelnej ID to jest to półtoraczek z roku 1625, a mennica to chyba Kraków (zabijcie mnie, ale ja tam widzę herb Sas) pozdrawiam!
Vorax Napisano 18 Maj 2009 Autor Napisano 18 Maj 2009 Dziekuje 8total4 na Ciebie zawsze mozna liczyc:).Maaarcin jestem z okolic Piły(Wielkopolska)Pozdrawiam Vorax
Pablo.wpl Napisano 18 Maj 2009 Napisano 18 Maj 2009 jak ja bym takiego znalazł to bym się cieszył, a nie te kopiejki ciągle i 1/2 kopiejki, ile tego można mieć... worek? dwa? ale nie 3:D he he
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.