Skocz do zawartości

Sreberko do ID

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Syf... czy populares ??? śmiała teoria :))) Ja w okolicach Opola jestem zmuszony się zadowolić pfennigami przedwojennymi lub ewentualnie pruskimi groszami:)) Tak więc bardzo bym sobie życzył takich popularesów" :)
Napisano
zgadzam się z Bobim ja również jestem z okolic Opola i oprócz pfennigów groszaków i Thaler-ów ciężko coś innego znalezc tutaj sreberko Voraxa byłoby rarytasem
Napisano
Ok w porzadku,ja kopie w Wielkopolsce i tutaj wazony sie trafiaja a liczylem na cos starszego.Pozdrawiam Vorax
Napisano
Generalnie na mazowszu jest to też dość często spotykana moneta. Ja jak chodziłem z poprzednim moim wykrywaczem średnioczęstotliwościowym tez nie mogłem znaleźć żadnego cienkiego sreberka dopiero ładnie łapał szustaki ;). Odkad zmieniłem wykrywke na wieloczęstotliwościowa i kopie równiez słabe sygnały w identyfikowazne jako słabo przewodzące to okazało się że takich monetek nie jest wcale tak mało. Takze adek wieloczęstotliwościowy wykrywacz lub wysokoczęstotliwościowy i będzeisz ich trafiał więcej lub też zacznij kopać słabe sygnały przeskakujące bo to mogą być również nie tylko śmieci ale taki właśnie dają sygnał cienkie sreberka. Pozdrawiam
Napisano
mysle pni ze to nie kwestia wykryki, arek chodzi z terka 70 i tez nie trafil. Pewnie kwestia miejscówek, ale juz nie robimy off topa

pozdro
Napisano
spójrzcie na mapę Rzeczpospolitej, za Zygmunta III i będziecie wiedzieć, gdzie te monety występować mogą a gdzie nie :)

pewnie krążyły po całej Europie, jak wiekszosc sreber..
pozdro!
Napisano
Adrian chyba chodziło ci o Explorera jako wieloczęstotliwościowca bo w terce mam cewkę średnioczęstotliwościową która może omijać cienkie sreberka
pozdro >
Napisano
Arson dalej nawiazuje do mojego postu więc tak jak pisałem cienkie sreberka dają b. nieciekwae sygnały i wykrywacze wieloczęstotliościowe oraz o wysokiej częstotliwości lepiej dają sobie rade z nimi. Zresztą Arek znalazł ciekawe cienkie sreberko chyba wykrywka o wysokiej częstotliwości? moim zdaniem na wykrywaczu pracującym na średniej częstotliości sreberka są sybnalizowne słabiej.
Napisano
do pelnej ID to jest to półtoraczek z roku 1625, a mennica to chyba Kraków (zabijcie mnie, ale ja tam widzę herb Sas) pozdrawiam!
Napisano
Dziekuje 8total4 na Ciebie zawsze mozna liczyc:).Maaarcin jestem z okolic Piły(Wielkopolska)Pozdrawiam Vorax
Napisano
jak ja bym takiego znalazł to bym się cieszył, a nie te kopiejki ciągle i 1/2 kopiejki, ile tego można mieć... worek? dwa? ale nie 3:D he he

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie