lew_1988 Napisano 27 Maj 2009 Napisano 27 Maj 2009 Twoje sprzęty wcale dużo tansze nie są, a za to co oferują są 4 razy za drogie -raz juz się przeliczyłem, wiec wolę innych ostrzec żeby to hobby było dla nich miłe a nie męczące - do szukania kapsli lesze jest dobre oko niż twój sprzęt...
armand Napisano 27 Maj 2009 Napisano 27 Maj 2009 Zapłaciłeś za obecny sprzęt co najmniej dwa razy drożej, to masz dwa razy lepszy sprzęt, to chyba normalne. Już dzieci znają tę prawdę, może Twoja pełnoletność jeszcze tego nie rozumie.
lew_1988 Napisano 27 Maj 2009 Napisano 27 Maj 2009 Dałem 1480 zł za mojego rutusa a twój prospector, który w twojej ofercie ma byc niby porównywalny( tryb statyczny i dynamiczny ) 999zł kosztuje i to dwa razy wiecej nie jest. Twoja matematyka jest kiepska, dobrze tylko naiwnych klientów potrafimy nabierać?
armand Napisano 27 Maj 2009 Napisano 27 Maj 2009 Szukałeś Discovererem za 599 zł, Prospectorem nie szukałeś, nie manipuluj więc informacjami. 1500 zł to jest 2,5 raza więcej niż 600 zł. Zapłaciłeś za obecny sprzęt co 2,5 raza ! razy drożej, to masz dwa i pół razy lepszy sprzęt, to chyba normalne. Już dzieci znają tę prawdę, może Twoja pełnoletność jeszcze tego nie rozumie.Krytykę wykrywacza Discoverer przyjmuję, nie przyjmuję natomiast Twoich określeń mojej osoby.Nie nazywaj mnie nabieraczem, bo to może skończyć się w sądzie i będzie przykre dla ciebie finansowo.
Swiety82 Napisano 27 Maj 2009 Napisano 27 Maj 2009 Przypominam o zasadach wzajemnego szacunku na forum nim wybuchnie kłótnia i posypią się epitety
lew_1988 Napisano 28 Maj 2009 Napisano 28 Maj 2009 Kolega chodził razem ze mną z prospectorem i wykazywał te same właściwości, wzbudzał się na mokrym, zsieg ponizej oczekiwań za te cenę, a przywołałem go bo ma dyskryminacje i rzeczywiście bardziej mozna go porównać do mojego sprzetu. cena w obydwu przypadkach była zdecydownaie nieadekwatna do mozliwości. Czy każdego w tym kraju kto pisze o pańskich wykrywaczach prawde bedzie pan do sądu ? Moja pełnoletnośc wszystko rozumie a pańska? Dziekuję moderatorowi za kartonik, pozdrawiam. Epitetów nie będzie bo właśnie kończę tę dyskusję z tym panem, jest niemiły i nie przyjmuje argumentów.
armand Napisano 28 Maj 2009 Napisano 28 Maj 2009 Przy pracy statycznej z regulowaną dyskryminacją, wykrywacz reaguje na zmianę wysokości nad gruntem lub na zmianę wilgotności gruntu, na zmianę struktury gruntu. Zresztą jak każdy klasyczny statyk gałkowy. Należy wyzerować wykrywacz. I to nie jest wzbudzenie. Wzbudzenie w elektronice określa się jako drgania - oscylacje trwające jakiś czas.Stosunek zasięgu do ceny jest kwestią Pana oceny, nie dyskutuję z tym, inni są zadowoleni z tej proporcji. W dalszym ciągu Prospector jest o jedną trzecią tańszy od Pana wykrywacza, także można uznać, że jest o jedną trzecią słabszy. Pana ocena moich wykrywaczy nie uprawnia do nazywania mnie nabieraczem.I każdego w tym kraju będę zapraszał do sądu, jeżeli będzie mnie obrażał, myśląc, że internet zapewnia mu anonimowość.
lew_1988 Napisano 28 Maj 2009 Napisano 28 Maj 2009 Z tym nabieraczem to moze przesadziłem, jednak kazdy w tym kraju ma prawo uznać, że pewne rzeczy są przereklamowane i ma prawo do uzasadnionej krytyki. Ma pan też jeszcze jeden Dominator -wykrywacz o 1/3 droższy i myślę że ten też nie jest o 1/3 lepszy możemy to nawet sprawdzić jak jest pan taki pewny siebie... Proszę niech pan zrobi coś nawet 2 razy droższego i lepszego i wtedy do mnie napisze na PW to możemy to sprawdzić w terenie jak to z nim jest. Jeden warunek niech to bedzie po duzym deszczu i w jakiś napradwę sensownym terenie... Pozdrawiam pana i życzę panu, jak najlepiej niech pan zrobi coś nawet 10 razy lepszego od mojego sprzętu, niech pan zarabia, nawet kupie wtedy jak bedzie lepszy i w mądrej cenie, a dopiero potem mnie straszy.
armand Napisano 28 Maj 2009 Napisano 28 Maj 2009 Dzisiejszy komentarz z A... godz. 18.56:DISCOVERER, WYKRYWACZ METALI KOMUNIA PREZENT!Komentarz wystawił: tytus157Rodzaj komentarza: PozytywnyTreść komentarza:wszystko OK. z zakupu jestem zadowolony, polecam przedającego !!!!!!!"
lew_1988 Napisano 28 Maj 2009 Napisano 28 Maj 2009 Pan nie chciał dostać negatywa, czasami też tak robię jak jestem średnio zadowolony, bo do tej pory nie mam żadnego negatywnego i nie chce sobie przez kogoś psuc opinii, ten pan mógł postąpić podobnie. Czemu miałbym nie podważyć tego komentarza jeżeli Pan podważa, treść postów użytkowników tego forum. Po głębszym zastanowieniu przepraszam pana za to że nazwałem pana nabieraczem, szkoda mi sobie psuć reputacje przez Pana, nie warto. Jeszcze raz pana proszę o kontakt na PW kiedy stworzy Pan coś nowego i wtedy możemy się sprawdzić Pozdrawiam. Bedę teraz do bólu miły -za to do sądu nikt mnie nie bedzie ciągał proszę szanownego pana.
armand Napisano 28 Maj 2009 Napisano 28 Maj 2009 Przyjmuję przeprosiny, o całej sprawie zapomniałem. Rozumiem, że jest Pan młodą osobą, z gorącą głową, jak się dyskusji przyjrzeć, to przecież można dyskutować o sprzęcie, a jednocześnie nie oceniać między sobą dyskutujących.
lew_1988 Napisano 28 Maj 2009 Napisano 28 Maj 2009 Zwyczajnie wole byc niekarany do tego jestem biednym studentem, który kształci się w takim kierunku, że lepiej, nie mieć wyroku ani w sprawie cywilnej ani tym bardziej karnej. Dyskutować trzeba. Myslę że polskie produkty są potrzebne, poniewąż wykrywacze wciaż dla przecietniego Polaka są droższe niż dla mieszkańca UK czy USA. Ale zeby były tańsze to przydałyby sie przynajmniej 2 albo 3 firmy tworzące produkty konkurujace i podobne jakościa niestety u nas tego nie ma. Sam bardzo długo ciułałem na wykrywacz stąd moje żale... Pierwszy mnie zawódł musiałem go zmienić kupiłem drugi jest lepszy, chciałbym mieć cos kalsy f-75 albo x705 ale mnie nie stac az na takie cudo zwyczajnie, a mieszkańćów bogatego zachodu juz tak, taka jest nasza rzeczywistość. Ludzie wciąż się za smetkami albo kanarkami rozgladaja w duzej części... Pozdrawiam
armand Napisano 29 Maj 2009 Napisano 29 Maj 2009 A to komentarz z godz. 11.49:Komentarz dotyczy transakcji: TANI BO POLSKI !, wykrywacz metali DISCOVERERKomentarz wystawił: -ilnik-Rodzaj komentarza: PozytywnyTreść komentarza:Wszystko w jak najlepszym porządku. Miły i profesjonalny kontakt, super szybka przesyłka. Sprzęt oceniam jak najbardziej pozytywnie. Polecam zarówno sprzęcik jak i sprzedającego. 100%-owy POZYTYW!!!"Wniosek jest taki: Wszystkim się nie dogodzi.
Yankess(Deutch Krone) Napisano 2 Czerwiec 2009 Autor Napisano 2 Czerwiec 2009 Panowie, spokojnie rozmowa dotyczy sprzetu na militaria, a nie spierania sie o to czy mamy zadowolonych urzytkownikow sprzetu, wydaje mi sie ze dobry sprzet a zadowoenie uzytkownika z kiepskiego sprzetu to nie jest to samo,ja stawiam na smętka, troche kasy uzbieram i zostane przy fiszerze f2 dokupujac tym samym smętka z najwieksza cewka, tylko prosilbym o ten obiecany test !
Brzęczyszczykiewicz Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 Prospectora już nie mam, więc z bezpośredniego porównania chwilowo nici. Ale za kilka dni powinienem wybebeszyć HS-a i zobaczyć co jest nie tak. Choć niedawno włączyłem i odniosłem wrażenie, że się naprawił". Muszę to jednak zweryfikować na polu. Kłopot z nim był taki, że dawał dźwięki od samego ruszania sonda w powietrzu. Chyba że sam jest tak czuły, że wykrywa własne telepiące się rurki ;)Niestety ostatnio albo nie mam czasu, albo pada :)
Yankess(Deutch Krone) Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Napisano 3 Czerwiec 2009 to widze ze sie nie doczekamy...
Brzęczyszczykiewicz Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 Doczekamy, tyle że to nie piekarnia :) Najpierw obowiązki, potem bzdety :]
dzieci3 Napisano 19 Czerwiec 2009 Napisano 19 Czerwiec 2009 W dalszym ciągu czekamy na dobry nastrój.Pzdr.
ALL Napisano 19 Czerwiec 2009 Napisano 19 Czerwiec 2009 Witam.Do głębokich poszukiwań militari najlepszym wykrywaczem jest wykrywacz statyczny.Mam tu namyśli prawdziwy statyk z funkcją reset [pamięć] i dobrą dyskryminacją.Dobry syatyk to taki ,który np. z sondą o średnicy 21 cm w testach powietrznych [dla przykładu] sygnalizuje hełm z odległości ponad 1 metr.A w ziemi jego wykrywalność jest również skuteczna a nawet taka sama.Duże sondy nie są praktyczne ,zwłaszcza kiedy szukamy w gęstwinie leśnej i starych zarośniętych okopach.Wykrywacz statyczny powinien mieć prostą i zrozumiałą obsługę.Powinien też być stabilny w trybie all-metal,co daje lepsze rezultaty w wykrywaniu fantów głęboko zalegających.Dużą sondą trudno jest namierzyć fanta.Duża sonda nie zawsze pozwoli nam dotrzeć do miejsc w których małe sondy świetnie sobie radzą np wewnątrz bunkra.Pozdrawiam ALL.
ALL Napisano 19 Czerwiec 2009 Napisano 19 Czerwiec 2009 Ta sonda o średnicy 15 cm ,wykryła pojemnik maski gazowej na głębokości ponad 80cm w ziemi.Dodam jeszcze ,że zaletą wykrywacza obojętne statyk ,czy dynamik powina być sztywna i nie wędkująca konstrukcja stelaża.ALL.
ALL Napisano 21 Czerwiec 2009 Napisano 21 Czerwiec 2009 Witam.http://www.youtube.com/watch?v=kYmtGGuzZMMCo by nie być gołosłownym ,pokaże krótki filmik z sondą 15 cm. Do testów użyłem puszke po farbie 1 litr.Czułość ustawiona na 60% ,ze względu na test zrobiony w mieszkaniu.Ten wykrywacz wykonany jest w standart i jest moją własnością.Pozdrawiam ALL.
Thomson. Napisano 21 Czerwiec 2009 Napisano 21 Czerwiec 2009 To ile kolego sobię cenisz za taki sprzęcik? Czy można byłoby go zobaczyć w terenie?Jakie osiągi byłyby gdyby zamontować cewke 37 cm?
ALL Napisano 22 Czerwiec 2009 Napisano 22 Czerwiec 2009 Witam.Wykrywacz zobiłem na zlecenie firmy Demet z Gorlic.Prototyp sprzedałem ,drugi mam dla siebie.Kasa oczywiście już poszła na materiały potrzebne mi do dokończenia sondy typu OI,nad której projektem pastwie się już dość długo.Sonda ta nie jest robiona prawdopodobnie przez żadną firmę , jeśli wogóle takowa już jest.Można użyć sondy 37 cm ,zasięgi to aż strach pomyśleć.Wiem tylko co potrafi ta wykrywka z sondą 30cm.Radzę sobie odpuścić ze względu chociaż na późniejsze odciski :)).Napisz do mnie.ALL4@wp.plPozdrawiam ALL.
grzech Napisano 22 Czerwiec 2009 Napisano 22 Czerwiec 2009 WitamWidzę że All stworzył nowe dziecko Bartek 5 . Mam pytanie do alla czy ten nowy wykrywacz to mniej lub bardziej zmodyfikowana wersja Bartka 3 ( czyli F 555 ) czy coś innego, i czy składa pan ten wykrywacz na zamówienie czy tylko można zakupić go w firmie Demet.Pytam ponieważ zadzwoniłem do tej firmy i cena mnie trochę przeraziła 1800zł.pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.