Skocz do zawartości

dobr sprzet na militaria

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Podczepię się pod wątek...

Brzęczyszczykiewicz-co możesz powiedzieć o nowym Nowaku? Przeprowadzałeś jakieś testy? Producent chwali się że to najgłębsza wykrywka na żelastwo i kolor, zastanawia mnie ta diodowa dyskryminacja jak i faktyczne zasięgi i praca w terenie... ?
  • Odpowiedzi 120
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Jeśli chodzi o Pulse Max 2, to nie zauważyłem aby na stronie było napisane że jest ajczulszy". I dobrze :)
Za to jest napisane, że z 13 calową sondą wykrywa 5zł z 30cm. Żadna to rewelacja. Tym bardziej że to jest impulsiak, czyli z natury potencjalnie bardzo czuły.
Dla porównania VLF: mój XLT jest w stanie wykryć 2 grosze z 25cm w gruncie. Ba, nawet Proxima jakiś ślad sygnału jeszcze wtedy widzi. I to na cewce 9,5 cala. Oczywiście obydwa w kanale statycznym.
Ile razy większe i cięższe jest 5zł od 2 groszy? ;)
Napisano
Dlaczego twierdzisz że to złe wyjscie kupować smetka w maju 2009,a co ma piernik do wiatraka,jest jakas zalezność?
Jest to naprawdę dobry detektor pod warunkiem opanowania jego obsługi.
Napisano
Mówisz że masz 1200 zł tak ? Szkoda że się póżno obudziłeś zimą cena na proximę wynosiła 1300 zł troche byś dołożył i bys nie żałował. Zgadzam się z kolegami,że nie ma co inwestować w archaizmy trzeba kupować sprzęt nowszy, który idzie z duchem czasu,daje nowe możliwośći i pozwala lepiej wykorzystać daną miejscówkę. Rutus Draco coś koło 1200 zł stoi ale nie jest to sprzęt popularny z uwagi na to ze każdy woli dołożyć i kupić lepszą proxime. Musisz się zastanowić tylko naprawdę era smetka sie powoli kończy wielu od niego zaczynało a teraz przesiada sie na nowszy technicznie sprzęt, gdyby smętek był taki cudowny nadal i był lepszy od nowych sprzętów to wciąż wszyscy by tylko jego uzywali. Jednakkązdy wyboru dokonuje w końcu sam...
Napisano
jesli zdecydowal bym sie na zakum proXimy to sprzedałbym fiszera f2 bo proxima jest i tak lepsza od f2, takze moglbym sie na rutusa szarpnac, ale z tego cz wyczytalem na forum itd, to proxima ma mniejszy zasieg na militarkę od Hs-3 a chcialbym cos zblizonego lub mocniejszego w zasiegach od hs-3,
chodzi mi mianowicie o to, ze jak przejde przez jakis okop, czy ziemianke, ktorych kilku lokalizacje znam, to zebym nie zalowal i nie zastaawial sie czy niczego nie zostawilem pod sada z braku zasiegu
Napisano
Prawdę mówiąc to żadnym z tych wymienionych konkurencyjnych wykrywaczy nie pociągniesz głębiej niż Smętkiem lub Salamandrą z założoną cewka 37 cm.

jak masz jakiegoś znajomego z salamandrą, która ma cewke 37 to zobacz jak bije wszystkie zachodnie konstrukcje.

Pozdro
Napisano
Witam
Yankess z mojej strony mogę ci polecić salamandre z sondą 37cm . Wcześniej przez 2 lata miałem smętka . O różnicach dzielących te dwa wykrywacze już troche pisałem więc nie będe się powtarzał.Na dzień dzisiejszy uważam że jest to jedna z lepszych propozycji jeśli chodzi o wykrywacz statyczny o naprawde dużym zasięgu jak i niewygórowaną cenę ps.jeśli chodzi ci głównie o zasięg to polecam wersje z tego roku ponieważ z tego co wiem im młodsza tym ma lepszą czułość moja ostatnio przechodziła chiptuning i widzę różnice.
pozdro.
Napisano
takich konkretnych odpowiedzi oczekiwalem...
wiec na dzien dzisiejszy zastanwiam sie nad:
jeszcze raz dla scislosci podam ze nastawiam sie na militaria, typu menazki przyborniki itp itd ect ect

hs-3 (jaka cewka? bo ponoc 37 ma taki sam zasieg co 40)
salamandra
rutus proxima
Napisano
W twoim discovererze armand wtyki też jakimś wodotryskiem nie strzelały jak na nim pracowałem. Dobrze, że krótko bo to strata czasu była
Napisano
Armand, aby pokopać na twoich sprzętach to ludzie muszą pogode oglądać i wypatrywać się zbliżających chmur.

Po deszczu sie nie naszukasz na twoim sprzęcie ;)
Napisano
Tzn armand mówiłem o kolorze koncówki,bo na zdjęciach zauważyłem różne,gałeczki pokręteł też się różnią w różnych rocznikach,jedyne co mi siadało to ten wlącznik zasilania-taki przesuwany,piachu nie miał a po 2 latach zaczął ciężko pracować.

Sami wiecie że na prace wykrywacza składa się dużo rzeczy,trudno się tu o szczegóły kłócić,tymbardziej o produkt danego producenta.
Wiele osób tak naprawde naczyta sie tekstów jakie to cuda,kupuja sprzet a potem pytania na forum jak ustawić wykrywacz.
Właściwa obsługa i zrozumienie kilkunastu pojęć z zakresu metal detector" dopiero można coś sie wypowiadać.
I oczywiście praktyka,praktyka.
Napisano
Co do przełącznika w HSie to pracuje w nim plastik, który trze się zapewne z metalową obejmą. Polecałbym zakroplić w ten przełącznik jedną kroplę jakiejś oliwy technicznej.
Co do wykrywaczy, to przy zakupie każdy powinien się zastanowić, czy będzie my pasowała obsługa kilku gałek lub kilku funkcji. Ale przecież po to są fora, żeby słuchać się kilku guru, a potem, to już można w zaciszu domowym popłakać, nie rozumiejąc ani słowa z instrukcji obsługi.
Napisano
Opinie użytkowników" bywają często złudne, gdyż oni często:

1. znają tylko ten jeden opiniowany wykrywacz
2. sprzedają go właśnie na A...
3. bywają kretami", czyli cichymi sprzedawcami
4. opiniują wykrywacz, a od producenta otrzymali go gratis
5. są sprzedawcami wykrywaczy, nick mają inny, nierozpoznawalny niż oficjalny sprzedawca
6. ulegli opinii forum i nie chcą przed sobą się przyznać, że popełnili błąd - wykrywacz np. jest dla nich za trudny w obsłudze
7. kolekcjonują posty na forach tzw wysiadacze for czyli powyżej ok. 1000 postów
8. ulegają grupowej opinii forum tzw. sfora
9. identyfikują się z każdą opinią modną na forum tzw chorągiewka

Aby dobrać sprzęt należy zdefiniować potrzebę czyli militarka, określić potrzebne funkcje realizujące tę potrzebę np. praca statyczna, ma dobry zasięg na militaria. Potem określić zakres cenowy. Czy wykrywacz ma być polski czy zagraniczny [pomyśl o serwisie]. zastanowić się czy tzw bajery w wykrywaczu uzasadniają cenę i potrzebę. Potem należy znaleźć rzeczywistego użytkownika, na forum są głównie tzw słuchy czyli coś kiedyś słyszeli, coś widzieli, nigdy sami nie użytkowali.
Napisano
Ad1 Znam z terenu kilka wykrywczy w tym twój badziew .Ad 2 Nic nie sprzedaje nic poza prawdą komuś kto nie chce na byle co wydać ciężko zarobionych pieniędzy. Ad 3 Jak wyżej. Chociaż myślę, że oczernainie innych bo samemu się nic porządnego zrobić nie umie jest beee
Ad4 nic nie dostałem gratis a teren i praktyka mają wływ na moje opinie Ad 5 jestem asertywny nikomu nie ulegam. Dobrze,że większośc ludzi w przeciwieństwie do tego co mówisz ma swój rozum i twoich nieudanych sprzętów nie kupuje. Poza tym nie żałuję tego jaki mam wykrywacz bo po dobrej analizie opinii na forum potrafiłem oddzielić ziarno od plew i kupiłem najlepszypolski sprzęt. Ad 6 Nie jestem kolekcjonerem postów na forach wole siedzieć w terenie zobacz ile ich mam. Ty też nie masz ich dużo ale na każdym forum coś piszesz więc już też masz ich w sumie od groma więć nie mów o zbieraniu... Ad 8 Nie należe do żadnej sforze ( powtarzasz się już patrz punkt 6)ale widzę że ktoś tu jest jak pies ogrodnika sam nie zje a drugiemu nie dam- zrób w końcu porządny wykrywacz w mądrej cenie a nie się wszystkim żalisz, najlepiej coś na miarę rutusa Ad 9 Lepiej identyfikowac się z modną opinią, która stwierdza jakąs mądrą prawdę ( np że Rutus produkuje najlepsze wykrywacze w Polsce) niż ze skostniałą opinią sprzedawców wykrywaczy którzy maja kompleksy bo nic nie sprzedają
Napisano
Lwie 1988, jeszcze dodam, że od ok. 8-10. lat we wszystkich wykrywaczach stosuję identyczne wtyki jak w Twoim ukochanym wykrywaczu. A w Dominatorze stosuję wtyk jeszcze lepszy:)
I jeszcze na dodatek obecnie stosuję dodatkową koszulkę termokurczliwą na wtyki [nie ma jej na fotkach wykrywaczy Armanda], tak jak w F75. Twój wykrywacz jej jeszcze nie ma. Także wcześniej dokładnie przygotuj się do miarodajnej" i opiniotwórczej" wypowiedzi użytkownika.
I nie wściekaj się na mnie, do Ciebie nie adresowałem wymienionych punktów. Chciałem tylko zauważyć, że do wypowiedzi użytkowników" należy podejść z pewną rezerwą. Nie rozumiem, skąd w Tobie tyle agresji? Są siłownie, boiska zapowiedziane kiedyś przez premiera :)
Napisano
No i co z tego, stosuj sobie nawet złote wtyki i tak nie ma to przełozenia na to co twój sprzęt potrafi... Lepszy wtyk nie świadczy,że cały twój sprzęt jest lepszy bo nie jest . Agresja się bierze stąd że przez twój sprzęt mase czasu w lesie straciłem i do tego trzeba było jeszcze na dobrą pogodę czekać... Wiesz co pisząc pod moim postem w punktach od 1 do 9 rzeczywiście wcale nie masz nic do mnie pisząc o uzytkownikach prawda jest taka ze masz sprzet do kitu i mozemy sie w kazdym terenie spotkac i ci to pokaze. Naprawde wiem ze Cie boli ale zrób coś porządnego co bedzie dobrze działac... Sprzedaz widać na allegro twoje wykrywki schodza po 1-2 szt na miesiać a na rutusa proxime trzeba czekać nieraz długo bo jest takie zapotrzebowanie. Jak pojawił sie na allegro to schodził bardzo dobrze. A dlaczego ano dlatego ze jest to już uznana i sprawdzona marka co cięzko do kogoś odnieść do twoich wykrywaczy. Nie jestem tu złośliwy stwierdzam fakty, które dzieci by dostrzegły w piaskownicy...
Napisano
Aha i pisząc o opiniach użytkowników" forów obrażasz tym samym każdgo kto chociaż jedno zdanie o jakimś wykrywaczu napisał nawet niekoniecznie w celach o jakich mówisz... Przykre to jest bo wielu uzytkowników mogłoby być twoimi klientami i swiadczy to gdzie ich masz... Bez odbioru
Napisano
Zapłaciłeś za obecny sprzęt co najmniej dwa razy drożej, to masz dwa razy lepszy sprzęt, to chyba normalne. Już dzieci znają tę prawdę, może Twoja pełnoletność jeszcze tego nie rozumie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie