mirmon Napisano 28 Kwiecień 2009 Autor Napisano 28 Kwiecień 2009 Piękne trafienie- nikt w kraju nie potrafi zidentyfikować tego guzika-wiem tylko że pochodzi z czasów pruskich-wielu mędrców i znawców załamało ręce.
mirmon Napisano 28 Kwiecień 2009 Autor Napisano 28 Kwiecień 2009 na pewno nie współczesny to mogę stwierdzić na 100 %
Barnaba Napisano 28 Kwiecień 2009 Napisano 28 Kwiecień 2009 kolego! stawiam na guzik litewski/łotewski. okres między wojenny. przynależność: związek pilotów cywilnych LAK" - idź tym tropempzdrBarNaba
stock84 Napisano 28 Kwiecień 2009 Napisano 28 Kwiecień 2009 ikt w kraju nie potrafi zidentyfikować tego guzika":D:D...Z pewnością dotarłeś do każdego:D
K.O.P. Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 Wygląda to na jakiś symbol z pagonu wojskowegoTakie trzy gwiazdki ma na pagonie generał dywizji w armii Francuskiej
K.O.P. Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 W wojsku mieliśmy taką tablicę z pagonami z różnych państw i gdzieś jakbym twójj symbol widział ale nie pamiętam jakie to państwo
karpik Napisano 28 Kwiecień 2009 Napisano 28 Kwiecień 2009 Rewers plis. Srednica? Z czego jest guzik? Jest srebrzony, pomalowany? Od godziny 18 dnia dzisiejszego nikt nie zidentyfikował więc prawdziwy rarytas.Jak szukasz od dłuższego czasu i na żadnym forum nikt nic nie znalazł cyt. Nikt nie umiał powiedzieć co to ktoś tam powiedział ze może to współczesny ale nic więcej. Po mojemu nie warto sie ekscytować bo może się okazać ze to jest straszne g.. "Pozdrawiam.
8total4 Napisano 28 Kwiecień 2009 Napisano 28 Kwiecień 2009 mnie ten orzeł wygląda bardziej na włoskiego niz na pruskiego.czy czasem włoskie wojsko nie nosiło takich gwiazdek na patkach kołnierzowych, jak są przedstawione pod orłem?powiem tak - moze to byc rarytas, a moze byc tylko egzotykiem, ktory wpadl tutaj przypadkiem..w innych stronach moze byc popularesem.pozdro!
mirmon Napisano 28 Kwiecień 2009 Autor Napisano 28 Kwiecień 2009 Piękne trafienie- nikt w kraju nie potrafi zidentyfikować tego guzika-wiem tylko że pochodzi z czasów pruskich-wielu mędrców i znawców załamało ręce.
feld Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 A moze to zwyczajny guzik od jakis yeansów?albo z jakies szerokiej gamy kurtek powojennych?
Pytanie
mirmon
Piękne trafienie- nikt w kraju nie potrafi zidentyfikować tego guzika-wiem tylko że pochodzi z czasów pruskich-wielu mędrców i znawców załamało ręce.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.