Skocz do zawartości
  • 0

Piękne trafienie

mirmon

Pytanie

Napisano

Piękne trafienie- nikt w kraju nie potrafi zidentyfikować tego guzika-wiem tylko że pochodzi z czasów pruskich-wielu mędrców i znawców załamało ręce.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
kolego! stawiam na guzik litewski/łotewski. okres między wojenny. przynależność: związek pilotów cywilnych LAK" - idź tym tropem
pzdr
BarNaba
Napisano
W wojsku mieliśmy taką tablicę z pagonami z różnych państw i gdzieś jakbym twójj symbol widział ale nie pamiętam jakie to państwo
Napisano
Rewers plis.
Srednica? Z czego jest guzik? Jest srebrzony, pomalowany?

Od godziny 18 dnia dzisiejszego nikt nie zidentyfikował więc prawdziwy rarytas.

Jak szukasz od dłuższego czasu i na żadnym forum nikt nic nie znalazł cyt. Nikt nie umiał powiedzieć co to ktoś tam powiedział ze może to współczesny ale nic więcej. Po mojemu nie warto sie ekscytować bo może się okazać ze to jest straszne g.. "

Pozdrawiam.
Napisano
mnie ten orzeł wygląda bardziej na włoskiego niz na pruskiego.
czy czasem włoskie wojsko nie nosiło takich gwiazdek na patkach kołnierzowych, jak są przedstawione pod orłem?

powiem tak - moze to byc rarytas, a moze byc tylko egzotykiem, ktory wpadl tutaj przypadkiem..

w innych stronach moze byc popularesem.

pozdro!
Napisano

Piękne trafienie- nikt w kraju nie potrafi zidentyfikować tego guzika-wiem tylko że pochodzi z czasów pruskich-wielu mędrców i znawców załamało ręce.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie