wino39 Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 bateria AAhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/85eb3a8e39578fc3.htmlzbliżenie na kolorhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5e19d315ac597385.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 W niedziele jeździłem rowerem po lesie i stwierdzam że wszelkie robactwo nadal mnie kocha,znalazłem na ubraniu koło pięciu sztuk,więc lato zapowiada się kleszczowo.wino39 twój kleszcz został ewidentnie zabity na śmierć:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 Rowerem? I aż pięć sztuk? :) Zasobne lasy macie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 To nie o lasy chodzi. Poprostu wydzielasz taki zapach,który kleszczą przypadł do gustu. Może warto zacząć palić szlugi? One tego nie lubią. Na jednym z moich znajmomych,który pali wprost usychają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 bjar_1 mamy lasy,ja też że świętokrzyskiego,a od Starachowic do ciebie już daleko gadziny nie mają:DThomson. o fajkach nawet mi nie wspominaj,rzuciłem badziew półtora roku temu i wole już kleszcze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 Eno u nas jeszcze nie jest źle ;) Widocznie przez Skarland nie mogą przejść, ja narazie 1 w tym sezonie, ale i po lesie się dużo nie chodzi... Papierosy to może są dobre do odstraszania komarów, ale na krótką metę tylko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 Pewnie w Skarlandzie boją się przez tory przechodzić...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 Kleszcze-fakt-niemiłe spotkanie-ale hordy komarów które dziś przeżyłem pozwoliły mi zapomnieć o kleszczach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 U mnie komary w tym roku na razie niewidoczne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 Dziś spotkałem młodą zygzakowatą, nie wiem czy tylko mi się wydawało ale to bydlę parskało na mnie :) autentycznie.Popatrzał się, parsknął dwa razy i czmychnął w trawę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
escewu Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 Klaszcze juz atakuja:/ ja w tym roku takze mialem i tez byl malutki:/ trzeba uwazac, mysle nad sczepionka:P moze wie ktos ile kosztuje taka szczepionka?pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yankess(Deutch Krone) Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 dwa lata temu wrocilem z lasu i naliczylem 9 sztuk, pojechalem do szpitala i co sie okazalo, po przegladzie mojego ciala wyszlo 12 sztuk, trzy mialem w pępku lekarz pol godziny skalpelem wycinal, teraz mam malutka pamiateczkę po tych robaczkach, ale na szczescie od tamtego czasu nie trafilem ani jednej sztuki :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viking191 Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 panowie jest zabawa jest i ryzyko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dani Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 Kolega mi dziś powiedział , że kiedyś jak pracował w lesie odsysał kleszcze za pomocą strzykawki , tylko odcinał końcówkę aby zwiększyć trochę otwór , ok. 2 min. to trwało.POzdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 podobno posmarowane octem same wyłarzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 30 Kwiecień 2009 Share Napisano 30 Kwiecień 2009 Nigdy niczym nie wolno kleszcza smarowac!!!!!Ani masłem ani octem!!!!Kleszcz wtedy owszem wyłazi ale wczesniej wymiotuje co skutkuje możliwością zarazenia np.boreliozą!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 30 Kwiecień 2009 Share Napisano 30 Kwiecień 2009 A odnosnie kleszcza w jajcach" :)Chyba nie ma nic bardziej stresującego.Miałem kiedys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Kwiecień 2009 Share Napisano 30 Kwiecień 2009 Jedynego tegorocznego (narazie) miałem koło jajec ;)(Zwierzu odezwij się na GG). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 30 Kwiecień 2009 Share Napisano 30 Kwiecień 2009 Jak mawiaja za wielka wodą :no pain ,no game.A co do klesczy mam taki zwyczaj. Co jakis czas dokladnie sie przegaldam w lesie . Hehe raz w lesie ,przegladalem wkurat jajca czy nie mam klesczy przypadkiem ,i wpadl na mnie doslownie lesniczy . Pomimo zakazu wstepu do lasu ,nie zaczynal tematu nawet hehe ,nawet sie nie ogladal :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 30 Kwiecień 2009 Share Napisano 30 Kwiecień 2009 Niestety jest coś bardziej stresującego niż kleszcz na jajcach... domyślcie się gdzie... ja miałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Kwiecień 2009 Share Napisano 30 Kwiecień 2009 Respect! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 30 Kwiecień 2009 Share Napisano 30 Kwiecień 2009 Swiety82 w moim opisanym przypadku trzech z jajec jeden był właśnie am" tylko nie chciałem się wdawać w szczegóły:DNależy nadmienić że dopadły mnie w tym samym dniu i chociaż łatwo było się ich pozbyć to gdyby nie maść na swędzenie" to chyba bym se udrapał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 30 Kwiecień 2009 Share Napisano 30 Kwiecień 2009 am" ? czyli gdzie ? am" gdzie koncza sie plecy ? smialo ,smiało prosze pisać, dzieci o tej porze w szkołach siedza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 30 Kwiecień 2009 Share Napisano 30 Kwiecień 2009 Tam" gdzie kleszcze mówią dobranoc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 30 Kwiecień 2009 Share Napisano 30 Kwiecień 2009 W naszym języku" nazwałbym to cewką :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.