Hansdekawka Napisano 2 Kwiecień 2009 Autor Napisano 2 Kwiecień 2009 Może ktoś chce nabyć taką wieżę, jako gadżet np. do ogródka?Koleżanka małżonka może z tego zrobić fajny kwietnik,a za 50 lat wnuczki op......ą za ciężkie pieniądze jakiemuś zbieraczowi zardzewialstwa :)A ja tymczasem się też pyfka napiję.Leżą se takie dwie na złomie.
esterendensen Napisano 2 Kwiecień 2009 Napisano 2 Kwiecień 2009 No tak-Ty Hans nijak do tej wieży się nie zmieścisz,nawet w tym przypadku(zdemontowana podstawa włazu).Wnuków też jeszcze nie masz,więc warto dać namiar kumplom.Czyżby wieże leżały w Żarskim Centrostalu ?!
Hansdekawka Napisano 2 Kwiecień 2009 Autor Napisano 2 Kwiecień 2009 No nie mieszczę się w takie małe wieże,zmieściłbym sie chyba w wieżę od KW lub Tigr II,ale nie mam ogródka.Wieże nie leżą na Żarskim Centrostalu.Są do kupienia po cenie wagi na innym złomowisku.
radek98k Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Wierze do czołgów są ciężkie, do tygrysa tymbardziej. Tak to jest, złomiarze robią wszystko, aby zarobic na jabola.
Swiety82 Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Nie wiem w co wierzysz", ale wieża pisze sie przez samo żet", a nikt nie sprzedaje 'wierzy' od tygrysa na złom. Ot ku gwoli ścisłości...
esterendensen Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Dodam od siebie,że tymbardziej piszemy osobno.Powinno być tym bardziej.Przepraszam za kłopot i dziękuję za uwagę...
Lukas P Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Akurat prezentowana wierza" do unikatowych się nie zalicza. Nie jest to wieża od tygrysa", już prędzej pochodzi ona z pojazdu radzieckiej produkcji. Znając życie to pokłosie układów rozbrojeniowych, które łaskawymi dla naszych T-55 nie były :). Koledze adek98k" zalecam jakiś kurs języka polskiego, choćby korespondencyjnie. Swoją drogą to żal, że na tym forum nikt nie kwapi się żeby zadbać o czystość naszej mowy. Na wielu forach za permanenetne sadzenie" ortograficznych byków jest ban.
Hansdekawka Napisano 3 Kwiecień 2009 Autor Napisano 3 Kwiecień 2009 Jeśli już bawimy się w poprawność językową,to nie Ot ku gwoli ścisłości..."tylko: Ot,gwoli scisłości...". Bez ku", ale z przecinkiem. (ale jazda, chyba będzie dym)
Hansdekawka Napisano 3 Kwiecień 2009 Autor Napisano 3 Kwiecień 2009 A wieże leżą i nie wierzą, a łyżka na to :NIEMOŻLIWE.
Lukas P Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 I poleżą sobie do momentu, aż pojadą radośnie do huty :)
Hansdekawka Napisano 3 Kwiecień 2009 Autor Napisano 3 Kwiecień 2009 Wiąc może jednak ktoś zechce się nad nimi zlitować, i zrobi z nich kwietnik lub inną radosną rabatkę.
Swiety82 Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 OT-znajomy skrót pewnej firmy-ku gwoli ścisłości...
Hansdekawka Napisano 3 Kwiecień 2009 Autor Napisano 3 Kwiecień 2009 Dałem Ci możliwość przyczepienia sie do NIEMOŻLIWE",A Ty jakimiś firmami mnie tu atakujesz ;)
Tradytor Napisano 4 Kwiecień 2009 Napisano 4 Kwiecień 2009 Kolejny wątek nadający się do kosza ale to tylko moje zdanie
Swiety82 Napisano 4 Kwiecień 2009 Napisano 4 Kwiecień 2009 Do NIEMOŻLIWE" się nie przyczepię, ale po dwukropku stosujemy odstęp :D
zbyniek Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Zawsze na końcu zdania stosujemy kropki:) jeszcze ktoś ma jakieś uwagi xD pozdr
balans Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Tak wracając do tematu, to nie tak dawno, bo kilka lat temu do mojego" skupu złomu trafiło kilkanaście T-55 i ZSU-23-4 i jeszcze jakieś inne - wszystko funkiel nówki" [kamo w plamy].Gdybym miał tylko wtedy te kilkadziesiąt tysięcy na zbyciu i jeszcze trochę arów do dyspozycji, to bym im nie dał ginąć pod palnikami. A że nie miałem, a żal było na to patrzeć, to ten skup zacząłem omijać z daleka...
wojtekA Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 dzieki bohaterskim zbieraczom złomu i wspaniałym pracownikom skupów takowego, nasza ojczyzna wolna jest od rdzy a militarysci nie maja pożywki ;-))
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.