Skocz do zawartości

Przepraszam, jeżeli zepsuję klimat forum

GeneralRemek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No właśnie, receptury Franziskanera, Trappist, Leffe i innych wspanialych piw powstały na chwałę boską i ku pokrzepieniu ludzkich dusz na tym ziemskim padole własnie w klasztorach. Ale to było w zamierzchłych czasach, gdy braciszkowie czasami potrafili się jeszcze na coś przydać. Nic dziwnego, że i powołań wśród gminu było wtedy wiecej i wiara silniejsza...
  • Odpowiedzi 155
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Padre: u mnie z parafii ksiedza zwolnili" po tym jak wracal porankami z roznych imprezek, nie zawsze w męskim gronie :)
zarozumiały był taki, ze niejeden raz z lekcji wylecialem w gimnazjum za poglądy (choć nigdy nie kłóciłem się, a czasem jedynie powiedziałem ze boli mnie to i owo)

ja sie nie chce czepiac, ale jak sie ktos godzi na zycie w celibacie to niech wiedzie prym,bo albo sie jest ksiedzem, albo nie..

pozdro!
Napisano
dobra long, ale albo sie go przestrzega, albo nie..
wybór jest prosty.
jak sie nie ma powołania to sie idzie do cywila..

łatwo byc rano ksiedzem a w nocy cywilem (choć sam nie próbowałem ;)
pozdro!
Napisano
tak czy owak, jakbym się urodził z 10 lat wcześniej to opracowałbym technologię przemysłowej przeróbki pomników wdzięczności dla Armii Radzieckiej na Jana Pawła II i zbiłbym fortunę

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie