borsuk leśno-polny Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 No właśnie, receptury Franziskanera, Trappist, Leffe i innych wspanialych piw powstały na chwałę boską i ku pokrzepieniu ludzkich dusz na tym ziemskim padole własnie w klasztorach. Ale to było w zamierzchłych czasach, gdy braciszkowie czasami potrafili się jeszcze na coś przydać. Nic dziwnego, że i powołań wśród gminu było wtedy wiecej i wiara silniejsza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Padre: u mnie z parafii ksiedza zwolnili" po tym jak wracal porankami z roznych imprezek, nie zawsze w męskim gronie :)zarozumiały był taki, ze niejeden raz z lekcji wylecialem w gimnazjum za poglądy (choć nigdy nie kłóciłem się, a czasem jedynie powiedziałem ze boli mnie to i owo)ja sie nie chce czepiac, ale jak sie ktos godzi na zycie w celibacie to niech wiedzie prym,bo albo sie jest ksiedzem, albo nie..pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
longwood Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 tysiąc lat nie było celibatu i było okPomysł z gatunku : Chcialem dobrze, wyszło jak zwykle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 dobra long, ale albo sie go przestrzega, albo nie..wybór jest prosty.jak sie nie ma powołania to sie idzie do cywila..łatwo byc rano ksiedzem a w nocy cywilem (choć sam nie próbowałem ;)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
longwood Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 tak czy owak, jakbym się urodził z 10 lat wcześniej to opracowałbym technologię przemysłowej przeróbki pomników wdzięczności dla Armii Radzieckiej na Jana Pawła II i zbiłbym fortunę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 w Rzeszowie mialbys pole do popisu, na pomniku zwany wielką pi*** :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.