bruner0 Napisano 28 Marzec 2009 Autor Share Napisano 28 Marzec 2009 Parę dni temu na WO-cie pokazali zatrzymanego mieszkańca z okolic Wołomina,u którego znaleziono łuski i wierconą amunicję(pozbawioną prochu)śledczy będą ustalać do czego posłużył mu uzyskany w ten sposób proch ???????Normalnie upadają obyczaje policja d....(ciała)daje.....brak słów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 28 Marzec 2009 Share Napisano 28 Marzec 2009 Mówimy o Wołominie... dziwisz się? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 28 Marzec 2009 Share Napisano 28 Marzec 2009 ustala i wypusza albo nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 28 Marzec 2009 Share Napisano 28 Marzec 2009 To jest Polska i polska właśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 28 Marzec 2009 Share Napisano 28 Marzec 2009 A ja mam pytanie czy ta wiercona amunicja miała zbite spłonki? Bo jeśli tak to kto udowodni że on pozyskał proch z tych pocisków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruner0 Napisano 29 Marzec 2009 Autor Share Napisano 29 Marzec 2009 O zbitych spłonkach nic nie mówili,pokazali rozsypaną garść łusek użytych w epoce i wierconych.Oraz gościa(sprawcę) siedzącego tyłem do kamery.Mnie osobiście dziwi brak profesjonalizmu i logicznego myślenia funkcjonariuszy .Gdyby chciał pozyskać proch do niecnych celów po prostu by rozdzielił pocisk kombinerkami i go wysypał,a nie narażał się na zapłon prochu podczas wiercenia(rozgrzewającym się wiertłem).Teraz nasuwa się pytanie czy kolekcjonować łuski?Jeśli tak to jakie? Użyte tylko w epoce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 Najlepiej to chyba zbierać znaczki bo prawo jakie jest każdy widzi:)a pozatym a co z różnego rodzaju peterdami, fajerwerkami itp. przecież tam też jest proch i co i można kupic każdą ilość tego a za jedną nie zbitą spłonke afera że ho ho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 no przeciez zyjemy w takich czasach ze nikt nie jest w stanie pozyskać prochu, tak skomplikowanych reakcji chemicznych wcale nie uczą w podstawówce, a 7 letnie dzieci nie wiedzą co jest w petardach.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 Czego to jeszcze Władza nie wymyśli:) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek98k Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 no głupota, po co komuś proch z łusek, nie da się z tego zrobic bomby tylko spalic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJ MHz Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 Czemu nie pozamykają rolników za posiadanie nawozów. Przecież z niego dopiero można zrobić ładne BUM ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.