bruner0 Napisano 28 Marzec 2009 Autor Napisano 28 Marzec 2009 Parę dni temu na WO-cie pokazali zatrzymanego mieszkańca z okolic Wołomina,u którego znaleziono łuski i wierconą amunicję(pozbawioną prochu)śledczy będą ustalać do czego posłużył mu uzyskany w ten sposób proch ???????Normalnie upadają obyczaje policja d....(ciała)daje.....brak słów.
Tradytor Napisano 28 Marzec 2009 Napisano 28 Marzec 2009 A ja mam pytanie czy ta wiercona amunicja miała zbite spłonki? Bo jeśli tak to kto udowodni że on pozyskał proch z tych pocisków?
bruner0 Napisano 29 Marzec 2009 Autor Napisano 29 Marzec 2009 O zbitych spłonkach nic nie mówili,pokazali rozsypaną garść łusek użytych w epoce i wierconych.Oraz gościa(sprawcę) siedzącego tyłem do kamery.Mnie osobiście dziwi brak profesjonalizmu i logicznego myślenia funkcjonariuszy .Gdyby chciał pozyskać proch do niecnych celów po prostu by rozdzielił pocisk kombinerkami i go wysypał,a nie narażał się na zapłon prochu podczas wiercenia(rozgrzewającym się wiertłem).Teraz nasuwa się pytanie czy kolekcjonować łuski?Jeśli tak to jakie? Użyte tylko w epoce?
Tradytor Napisano 29 Marzec 2009 Napisano 29 Marzec 2009 Najlepiej to chyba zbierać znaczki bo prawo jakie jest każdy widzi:)a pozatym a co z różnego rodzaju peterdami, fajerwerkami itp. przecież tam też jest proch i co i można kupic każdą ilość tego a za jedną nie zbitą spłonke afera że ho ho
8total4 Napisano 29 Marzec 2009 Napisano 29 Marzec 2009 no przeciez zyjemy w takich czasach ze nikt nie jest w stanie pozyskać prochu, tak skomplikowanych reakcji chemicznych wcale nie uczą w podstawówce, a 7 letnie dzieci nie wiedzą co jest w petardach..
radek98k Napisano 29 Marzec 2009 Napisano 29 Marzec 2009 no głupota, po co komuś proch z łusek, nie da się z tego zrobic bomby tylko spalic.
DJ MHz Napisano 29 Marzec 2009 Napisano 29 Marzec 2009 Czemu nie pozamykają rolników za posiadanie nawozów. Przecież z niego dopiero można zrobić ładne BUM !
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.