Skocz do zawartości

Wiercone łuski :(

Rekomendowane odpowiedzi

Parę dni temu na WO-cie pokazali zatrzymanego mieszkańca z okolic Wołomina,u którego znaleziono łuski i wierconą amunicję(pozbawioną prochu)śledczy będą ustalać do czego posłużył mu uzyskany w ten sposób proch ???????
Normalnie upadają obyczaje policja d....(ciała)daje.....brak słów.

O zbitych spłonkach nic nie mówili,pokazali rozsypaną garść łusek użytych w epoce i wierconych.Oraz gościa(sprawcę) siedzącego tyłem do kamery.

Mnie osobiście dziwi brak profesjonalizmu i logicznego myślenia funkcjonariuszy .Gdyby chciał pozyskać proch do niecnych celów po prostu by rozdzielił pocisk kombinerkami i go wysypał,a nie narażał się na zapłon prochu podczas wiercenia(rozgrzewającym się wiertłem).

Teraz nasuwa się pytanie czy kolekcjonować łuski?Jeśli tak to jakie? Użyte tylko w epoce?

Najlepiej to chyba zbierać znaczki bo prawo jakie jest każdy widzi:)a pozatym a co z różnego rodzaju peterdami, fajerwerkami itp. przecież tam też jest proch i co i można kupic każdą ilość tego a za jedną nie zbitą spłonke afera że ho ho

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie