vis1939 Napisano 26 Kwiecień 2013 Share Napisano 26 Kwiecień 2013 Tak wypasionej gadziny jeszcze nie spotkałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AoT_Hunter_PL Napisano 27 Kwiecień 2013 Share Napisano 27 Kwiecień 2013 Fany zaskroniec ;] ja kiedyś złapałem takiego młodego-małego, że się mieścił w pudełku po zapałkach ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 27 Kwiecień 2013 Share Napisano 27 Kwiecień 2013 Ten nie zmieścił by się w pudełko po butach,aż mi łopatka wyleciała z ręki jak na niego wlazłem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 27 Kwiecień 2013 Share Napisano 27 Kwiecień 2013 Niezły!Kiedyś wlazłem na takiego na Ruskim Brodzie,ponad metr miał.Nie powiem,wystraszył mnie nieźle w pierwszej chwili. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 27 Kwiecień 2013 Share Napisano 27 Kwiecień 2013 Potrafią wystraszyć:)Cewka 37cm,okaz miał przynajmniej 60cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 27 Kwiecień 2013 Share Napisano 27 Kwiecień 2013 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 28 Kwiecień 2013 Share Napisano 28 Kwiecień 2013 Z 15 lat temu byłem w terenie mocno nasiąkniętym militarką.Idę prze las i przechodzę przez sporą powierzchnię krzewów jagód. Złapałem duży mocny i płytki sygnał... giwera ?Włożyłem rękę w jagodziny żeby zerwać mech i coś mnie ukuło w nadgarstek. Ki diabeł myślę. W tym miejscu latały owady wyglądające jak małe pszczoły, pomyślałem że jedna z tych łajz mnie dziabnęła. Ponawiam próbę i znowu ukłucie... Rozchyliłem jagodziny i zobaczyłem francę jak sssssspierniczała. Kolor siwawy i w ciemno brązowe zygzaki.Maleństwo, takie z 12 - 15 cm (rosówki większe widziałem). Nie przejąłem się tym, bo co taki obal" mi zrobi. Sprawdziłem sygnał, były 2 metalowe kliny do rozłupania drzew, poszlajałem się jeszcze kilka godzin po lesie i wróciłem do domu zapominając o całym zajściu.Obudziłem się ok. 1 w nocy, bo jakoś niewygodnie mi się spało, coś z ręką było nie tak. Zapaliłem światło i się przeraziłem. Moja ręka od nadgarstka po łokieć zwiększyła swoją objętość o 100%, tak mi spuchła. Pomyślałem - żarty się skończyły. Zapakowałem dupsko w auto i w środku nocy wio do szpitala we Wrocławiu na dział toksykologi.Zaaplikowali mi w dupala jakąś szprycę i pani doktor pocieszyła mnie że w Polsce nie ma gatunku żmij po których ukąszeniu człowiek umiera, no chyba że ktoś miał zwierzątko" z importu, znudziło mu się i wypuścił na wolność....Opuchlizna mi zeszła po 3-ech dniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Kwiecień 2013 Share Napisano 29 Kwiecień 2013 No ja już pierwsza żmiję w tym roku widziałem. Również pierwszy w tym roku kleszcz (między palcami dłoni)... Zima zaszkodziła pszczołom - kleszczom ni huhu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 29 Kwiecień 2013 Share Napisano 29 Kwiecień 2013 Z tydzień temu już dwa kleszcze przytuliły się do mnie czule,zapowiada się dobrobyt w te łajzy tego roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spetsnaz Napisano 29 Kwiecień 2013 Share Napisano 29 Kwiecień 2013 Ja dziś też jednego znalazłem. Może ktoś może polecić jakiś środek zapobiegawczy temu cholerstwu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Kwiecień 2013 Share Napisano 29 Kwiecień 2013 Nie łazić po lasach i powinno być o.k. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 29 Kwiecień 2013 Share Napisano 29 Kwiecień 2013 Kleszcza można wyłapać nawet w przydomowym ogródku czy parku - pomaga tylko smarowanie towotem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Kwiecień 2013 Share Napisano 29 Kwiecień 2013 Smalec i przypalanie papierosem też dobre :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 29 Kwiecień 2013 Share Napisano 29 Kwiecień 2013 Smalec się nie sprawdza.Kiedyś się przesmarowałem przed wyjściem to mnie moment psy wylizały i dupa z ochrony:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AoT_Hunter_PL Napisano 29 Kwiecień 2013 Share Napisano 29 Kwiecień 2013 Nom potwierdzam kleszcze już się pojawiły mój kot ma chyba z 5, się szlaja gdzieś po krzakach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sniper_bob Napisano 29 Kwiecień 2013 Share Napisano 29 Kwiecień 2013 to bierz kota w teren puść go przodem niech przetrze szlak i wyłapie wszystkie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 30 Kwiecień 2013 Share Napisano 30 Kwiecień 2013 Żarty się skończyły.Białoruskie bobry atakują.http://fakty.interia.pl/swiat/news-media-bobry-terroryzuja-mieszkancow-polesia-jedna-osoba-nie-,nId,962266Swoją drogą,faktycznie u nas też ich coraz więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 1 Maj 2013 Share Napisano 1 Maj 2013 Tylko czekać na pierwszą ofiarę śmiertelną w Polsce ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.m.m.s Napisano 3 Maj 2013 Share Napisano 3 Maj 2013 A takie toto ostatni zaczęło się trafiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 3 Maj 2013 Share Napisano 3 Maj 2013 z lewej czy z prawej? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 3 Maj 2013 Share Napisano 3 Maj 2013 Ktoś wie co to za robal? często mi się trafia,a może smaczny i szkoda wypuszczać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uve1985 Napisano 3 Maj 2013 Share Napisano 3 Maj 2013 To chyba larwa chrabąszcza majowego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1234321 Napisano 3 Maj 2013 Share Napisano 3 Maj 2013 http://www.google.pl/search?q=p%C4%99drak+chrab%C4%85szcza+majowego&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=S5uDUfunEoO04ATExoGIBw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1024&bih=603 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 3 Maj 2013 Share Napisano 3 Maj 2013 Eeeee...myślałem,że co ładniejszego z tego wyrośnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1234321 Napisano 3 Maj 2013 Share Napisano 3 Maj 2013 Ale na gulasz może by się nadawał, albo do chińszczyzny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.