Horseman Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 Jakośc kiepska,ale wyglada mi to na sąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horseman Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 cd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horseman Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 cd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horseman Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 Rozpoznajecie kogoś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horseman Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 Pierwszy od lewej Zapałka,drugi Huzar,drugi od prawej to Lis.Dwuch pozostałych nie znam,ale prawdopodobnie ze któryś z nich to syn rabina.Zdjęcie z czasów gimnazjalnych pod mostem w Wysokiem Mazowieckiem na rzece Brok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horseman Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 Krzyz Żmudzki w Holonkach Link to comment Share on other sites More sharing options...
e g z e k u t o r Posted February 12, 2010 Share Posted February 12, 2010 witam Panowienie byłem na forum może już ze dwa lata.zbieram informacje o czasach wojny, w tym o partyzantce do roku 1944. Przesłuchałem już 354 świadków tamtych zdarzeń ze 150 wiosek wokół Wysokiego Maz. w tym partyzantów z oddziałów Karasia, Huzara, Oliwy. Posiadam informacje, które dla Was byłyby conajmniej niesłychane, i odpowiedzą chyba na wszystkie Wasze powyższe pytania (np Karaś, jego małżonka i rodzina, obława, zabójstwo, miejsce i szczegóły pochówku, nawet czyje furmanki wiozły ciało zabitej zony, dlaczego nie odbił żony, czy w ogóle był z nią ożeniony, jego kochanki, dlaczego zabił teściową i mnustwo innych.Relacje są sprawdzone i wielokrotnie się powtórzyły w opowieściach świadków.Mogę pomóc w zamian za udostępnienie zdjęć (np tych z powyzszych postów, jeśli sa Waszej własności)sądzę, że współpraca byłaby conajmniej odkrywcza, gdyż czytając wcześniejsze posty wiele informacji i nazwisk jest dalekie od prawdy.proponuje kontakt tylko osobisty, jest to sprawa zbyt poważna ażeby pisać publicznie na forumadres eMail ign88@interia.pl jestem z Wysokiego Maz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horseman Posted February 14, 2010 Share Posted February 14, 2010 Egzekutor,jak mniemam jesteś z regionu wys-maz?Ja niedawno rozmawiałem ze stryjeczniakiem Marianny Brzósko żony(?) Karasia",nic nie mówili ze tesciowa zamordował?Niemcy aresztowali bratową i brata Marianny,nota bene bratowa tez była w zaawansowanej ciąży. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.