Skocz do zawartości

Problem z forum

anton1984

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Zauważyłem że jest jakiś problem z serwerem. Mianowicie po wejściu w dany wątek nie są zaznaczone nowe wątki, oraz nie wyświetlają się zdjęcia. Mam nadzieję że problem szybko zostanie rozwiązany.
Pozdrawiam
Napisano
Mi sie zdjęcia nie otwierają. Wyskakuje takie coś:

DNS error - cannot find server

Oops! This link appears broken.Suggestions:
Go to www.­odkrywca.­pl
Search on Google:

Google Toolbar Help - Why am I seeing this page?

©2009 Google - Google Home

Pozdrawiam!
Napisano
Mi to samo się robi co u Sapera93.
Ostatnio prawie wszyskie wmoje wątki są usuwane, najczęściej pod koniec marca.
U mnie ok 10cm śniegu i -2,2oC na termometrze.
Napisano
Jest problem Panowie.

Dzisiaj sypnęły się DNSy, padł dysk w serwerze, sypnęła się baza, ogólnie masakra. Redakcja wiesza na mnie psy bo okres gorący przed wydaniem nowego numeru. Ogólnie niefajnie się porobiło.

Co mogę napisać, cierpliwości. Jest nowy admin od tygodnia i awaryjnie przenosimy całego Odkrywcę w końcu na nową maszynę. Bałagan i cuda potrwają do końca tygodnia. Będą się kaszaniły Odkrywca, GazetaRycerska, Ksiegarnia Odkrywcy, Archeologia Zywa i pare innych.
Napisano
Przez krotki moment przepinania domen faktycznie rozne adresy wskazywaly na rozne maszyny. Dzisiaj o 7.30 postawilismy nowy system na nowej maszynie i mam nadzieje ze najpozniej wieczorem lub jutro rano odkrywca wyladuje na docelowej wypasionej maszynie.

Nic z serwisu nie zginie, sa backupy, a problem z fotkami byl poprzez domeny. Jeden z serwerow DNS rootnode wczoraj mial problemy co tez nam nie pomagalo. W zwiazku z tym rowniez zmienilismy lokalizacje wpisow DNS.

Czyli... pelna kaszana ale do opanowania :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie