Skocz do zawartości

Mieli karabin maszynowy...

Rekomendowane odpowiedzi

taa ,taki to widac był i karabin maszynowy" ze wstydzili sie foty zamiescic ,jakby mg znalezli sprawne to by trabili w calej polsce ! Pisza o pustych skorupach granatow a je zabieraja ,po co ? Zeby biegli mieli co robic ? Zeby stwierdzili oczywsista oczywistosc ze zawieraly mw i zostaly oproznione ,pajace...

widziałem u kilku gospodarzy takie stare wagi z szyszką zamiast ciężarka.do nich pewnie też powinni zawitać antyterroryści, może od razu niech z GROMEM przyjadą bo nie wiadomo z czym taki gospodarz jeszcze wyskoczy.........pozdrowienia dla wszystkich funkcjonariuszy;)

to nie policja wydaje nakazy przeszukań, a sama na te tropy nie wpada..

rozumiem karać kogoś za syf typu pełne miny, pociski, broń a chodzie" - ok.

ale ja na fotkach w sumie nie widze nic, co musiało sprawiac zagrozenie..
nie ewakuowano nikogo z miejsca zatrzymania kiedy wynoszono te graty, wiec dla mnie to rownoznaczne z tym, iz organy scigania śmią drwić z obywateli.

pozdro!

co się dziwic wyrokiem za tłuczek , jak na manifestacji http://www.stalowemiasto.pl/artykuly/artykuly.php?mode=pokaz&id=13858#k już zatrzymują rury kanalizacyjne z których odpalano petardy - pełna i bezkresna paranoja . Pozdr.

wie ktoś może co to jest za urządzenie" z pierwszego linka leżąca w czerwonej skrzyni mające kształt rakietki? (tuż nad POMZem i pudełkiem z nabojami. kiedyś wujek miał cos takiego ale nie zdążyłe sie dowiedzieć do/od czego to było :)
pozdroofa
Gerard

Hej

gerard_w: to urządzenie w kształcie rakietki" o które pytasz to jest ćwiczebny granat nasadkowy CGN. Wystrzeliwuje się go z karabinka-granatnika wz.1960 (zmodyfikowany AK).
Zdaje mi się też że producent (Dezamet) oferuje obecnie także wersję w standardzie NATO (do nasadki o średnicy 22 mm), wtedy oznaczałoby to możliwość wystrzeliwania z większości europejskich karabinów i karabinków.

Panowie a nikt nie zwrócił uwagi na informację o odczynnikach chemicznych do produkcji mat.wybuchowych!!
Jeśli się okaże,że jest to rzeczywiscie ta chemia to mnie tu trochę śmierdzi
Odczynniki,proch,granaty nasadkowe,rakietnica!!
Może tym razem to nie jest koleś z naszej bajki?

http://www.tvn24.pl/2148047,12690,0,0,1,wideo.html
A ja tak sobie myślę , po obejrzeniu filmiku , zastanawiam się czy nie napisać donosu do naszej kompletnie nudzącej się policji o składowisku ielegalnej" broni mieszczącym się np. w Muzeum Narodowym , wyobraźmy sobie jakie by były z tego tytułu jaja" , nareszcie chłopcy" mieli by dopiero pole do popisu.A ile broni by znaleźli.
No i jak by to się skończyło....nikt nie chciałby być dyrektorem takowego muzeum bo groziło by mu to konsekwencjami.
To jest tylko żart , ale wcale mi nie do śmiechu jak czytam czy oglądam podobne wiadomości.
Pan Waldemar Nowakowski zasługuje na coś więcej , bo nie pozwala aby tamten okres jego życia poszedł w zapomnienie,w niebyt historyczny , bo komuś zależy aby nic nie pozostało z tamtego okresu zmagań w rękach prywatnych , a już najbardziej jak udostępnia swoje zbiory dla publiki , chyba że araził" się jakiemuś muzealnikowi bo stwarza zagrożenie dla muzeum np regionalnego ,narodowego itp.
Parę rzeczy w naszym prawie jest do ani".A czy moje zdanie jest takie czy inne to i tak to nic nie zmieni.A tak na koniec to jestem ciekaw ile skonfiskowanych artefaktów powróci do pana Nowakowskiego, bo nawet gdyby cała sprawa zakończyła się szczęśliwie dla niego , to ja nie wierzę aby powruciły wszystkie.Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie