beero Napisano 6 Marzec 2009 Autor Share Napisano 6 Marzec 2009 http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6351657,Karabin_maszynowy_w_nielegalnym_arsenale.htmlZDROW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 taa ,taki to widac był i karabin maszynowy" ze wstydzili sie foty zamiescic ,jakby mg znalezli sprawne to by trabili w calej polsce ! Pisza o pustych skorupach granatow a je zabieraja ,po co ? Zeby biegli mieli co robic ? Zeby stwierdzili oczywsista oczywistosc ze zawieraly mw i zostaly oproznione ,pajace... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beero Napisano 7 Marzec 2009 Autor Share Napisano 7 Marzec 2009 nawet na filmie nie ma tego ckmhttp://www.policja.pl/portal/pol/1/37503/Zlikwidowano_kolejny_arsenal.htmlZDROW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal16 Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 ale mi to arsenał , policja lubi sobie ubarwiać :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelek Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 jak mają za takie skorupy ludzi zamykać to niech od razu polowe mieszkanców naszego kraju zawiną w ramach prewencji.u każdego by się cos znalazło.ludzie szuakają sensacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelek Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 dodaję link do strony.jasno wynika ze w tych czasach nawet za tłuczek do ziemniaków można mieć problemy http://zambrow.org/aktualnosci/strona.php?strona=artykuly_pokaz&id=4705 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 nasza policja to jak ci wędkarze z dowcipow ktorym płotka urasta do rozmiarów szczupaka metrowego co najmniej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelek Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 widziałem u kilku gospodarzy takie stare wagi z szyszką zamiast ciężarka.do nich pewnie też powinni zawitać antyterroryści, może od razu niech z GROMEM przyjadą bo nie wiadomo z czym taki gospodarz jeszcze wyskoczy.........pozdrowienia dla wszystkich funkcjonariuszy;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 to nie policja wydaje nakazy przeszukań, a sama na te tropy nie wpada..rozumiem karać kogoś za syf typu pełne miny, pociski, broń a chodzie" - ok.ale ja na fotkach w sumie nie widze nic, co musiało sprawiac zagrozenie..nie ewakuowano nikogo z miejsca zatrzymania kiedy wynoszono te graty, wiec dla mnie to rownoznaczne z tym, iz organy scigania śmią drwić z obywateli.pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 co się dziwic wyrokiem za tłuczek , jak na manifestacji http://www.stalowemiasto.pl/artykuly/artykuly.php?mode=pokaz&id=13858#k już zatrzymują rury kanalizacyjne z których odpalano petardy - pełna i bezkresna paranoja . Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerard_w Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 wie ktoś może co to jest za urządzenie" z pierwszego linka leżąca w czerwonej skrzyni mające kształt rakietki? (tuż nad POMZem i pudełkiem z nabojami. kiedyś wujek miał cos takiego ale nie zdążyłe sie dowiedzieć do/od czego to było :)pozdroofa Gerard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamusek2009 Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 Oj widze ze policja w naszym kraju nie ma co robic Naboga smiech na sali co nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Speedy Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 Hejgerard_w: to urządzenie w kształcie rakietki" o które pytasz to jest ćwiczebny granat nasadkowy CGN. Wystrzeliwuje się go z karabinka-granatnika wz.1960 (zmodyfikowany AK). Zdaje mi się też że producent (Dezamet) oferuje obecnie także wersję w standardzie NATO (do nasadki o średnicy 22 mm), wtedy oznaczałoby to możliwość wystrzeliwania z większości europejskich karabinów i karabinków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 akietka" to ćwiczebny granat nasadkowy CGN. Wielokrotnego użytku - głowicę się odkręca i wkłada do środka mały ładunek dymny (trochę podobny do naboju ze strzelby) wskazujący miejsce upadku granatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek98k Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 KIeDy to wreszcie się skończy, to nachodzenie. Tylko patrzec. Trzeba lepiej chowac bron, jest dużo sposobów, np. zostawic to w lesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EMPAI Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 Panowie a nikt nie zwrócił uwagi na informację o odczynnikach chemicznych do produkcji mat.wybuchowych!!Jeśli się okaże,że jest to rzeczywiscie ta chemia to mnie tu trochę śmierdziOdczynniki,proch,granaty nasadkowe,rakietnica!!Może tym razem to nie jest koleś z naszej bajki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAGIL Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 boze co za kraj ta Polska nawet karabinu maszynowego nie wolno posiadac ani granatow to jak tu zyc hi,hi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EMPAI Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 A jak już jesteśmy w temacie nie wiecie czasem jak się skończyła ta sprawa sprzed kilku miesięcy?http://www.tvn24.pl/2148047,12690,0,0,1,wideo.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viking Napisano 15 Marzec 2009 Share Napisano 15 Marzec 2009 http://www.tvn24.pl/2148047,12690,0,0,1,wideo.htmlA ja tak sobie myślę , po obejrzeniu filmiku , zastanawiam się czy nie napisać donosu do naszej kompletnie nudzącej się policji o składowisku ielegalnej" broni mieszczącym się np. w Muzeum Narodowym , wyobraźmy sobie jakie by były z tego tytułu jaja" , nareszcie chłopcy" mieli by dopiero pole do popisu.A ile broni by znaleźli.No i jak by to się skończyło....nikt nie chciałby być dyrektorem takowego muzeum bo groziło by mu to konsekwencjami.To jest tylko żart , ale wcale mi nie do śmiechu jak czytam czy oglądam podobne wiadomości.Pan Waldemar Nowakowski zasługuje na coś więcej , bo nie pozwala aby tamten okres jego życia poszedł w zapomnienie,w niebyt historyczny , bo komuś zależy aby nic nie pozostało z tamtego okresu zmagań w rękach prywatnych , a już najbardziej jak udostępnia swoje zbiory dla publiki , chyba że araził" się jakiemuś muzealnikowi bo stwarza zagrożenie dla muzeum np regionalnego ,narodowego itp.Parę rzeczy w naszym prawie jest do ani".A czy moje zdanie jest takie czy inne to i tak to nic nie zmieni.A tak na koniec to jestem ciekaw ile skonfiskowanych artefaktów powróci do pana Nowakowskiego, bo nawet gdyby cała sprawa zakończyła się szczęśliwie dla niego , to ja nie wierzę aby powruciły wszystkie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.