kopijnik2 Napisano 5 Marzec 2009 Autor Share Napisano 5 Marzec 2009 co pewien czas trenuję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 5 Marzec 2009 Autor Share Napisano 5 Marzec 2009 oto efekty treningu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 5 Marzec 2009 Autor Share Napisano 5 Marzec 2009 aromatu na forum - oddać nie potrafię... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy84 Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 Boczek, jabłka, cebula...Wygląda smacznie:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 5 Marzec 2009 Autor Share Napisano 5 Marzec 2009 + szynka+żeberka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 Gotować lubimy:)Przepis na najlepszą golone, naprawde!!:Składniki do gotowania 6 golonek peklowanych 2-3 liście laurowe 10 ziarenek ziela angielskiego 8 ziaren pieprzu 2-3 łyżki jarzynki 2 łyżeczki czosnku granulowanego ½ łyżki ostrej przyprawy (np. chili)Bejca (do pieczenia) szklanka piwa łyżka miodu łyżka octu winnego 6% łyżka musztardy francuskiej z całymi ziarnami gorczycy 6 ząbków czosnku 2 łyżeczki jarzynki łyżeczka kminku kilka roztartych w palcach igiełek rozmarynu łyżeczka czarnego pieprzuOczyszczone i umyte golonki gotować trzy godziny w posolonej wodzie z dodatkiem jarzynki, liści laurowach, ziela angielskiego i pieprzu, obranego czosnku oraz chili.Obgotowane golonki ułożyć w brytfannie. Skórkę naciąć w kratkę i posmarować bejcą. Obłożyć przekrojonymi wzdłuż połówkami ziemniaków też posmarowanych bejcą. Resztą bejcy polać całość. Golonki piec 45 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni.Masakra smakowa:)Ziemniaczki pieczone w tej bejcy przepyszne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 Ps. Nie wylewać wywaru!!!Grochówka na tym marzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 W przelocie na gierkówce, między Piotrkowem, a Wolborzem. Warto się zatrzymać....To tak a pro po szkoły przetrwania Nasze grogi to chyba najwieksza ze szkół;);( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 Kopi co to dzien kobiet robisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dani Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 tam na foto w lewym dolnym rogu jakby głowa orła , dobrze widzę ??;)smacznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 Kopi czy to zaproszenie? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 Kopi byl zainteresowany MRU - wiec wiesz...prowokator jeden :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beero Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 ja jutro potrenuję z goląbkami ZDROW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 Życzcie mi smacznego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 19 Marzec 2009 Autor Share Napisano 19 Marzec 2009 gdy ci pizzę stawiał, rzekł - Prego mangiare... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 NAJLEPSZE NA ŚWIECIE CIASTO OWOCOWESkładniki:- 1 kostka masła- 2 szklanki cukru- 1 szklanka mąki- 1 łyżeczka soli- 4 jajka- 1 szklanka suszonych owoców- 1 szklanka orzechów- sok cytrynowy- proszek do pieczenia- butelka whisky (może być 0,75 l)Sposób przygotowania:Przed rozpoczęciem mieszania składników sprawdź czy whisky jest dobrej jakości. Dobra ? Napewno ? Sprawdź !Przygotuj teraz dużą miskę, szklankę, mikser i tym podobne utensylia kuchenne.Sprawdź czy na pewno whisky jest taka jak trzeba - by być tego pewnym nalej całą szklankę i wypij tak szybko, jak to tylko możliwe.Przy użyciu miksera elektrycznego ubij kostkę masła na puszystą masę, dodaj łyżeszke sukru i ubjaj dalej.W miedzyszasie zprawdź czy wisky jest na pewno taka jak czeba, bo może zwieczała. Najlepiej sklaneczką. Otfórz druga butelkie jeźli czeba.Wszuś do mniski dwa jajki, obje szlanki z owosami i upijaj je mikserem.Sprawś jakoź wiski żepy pootem gośie nie mufili sze jest trojonoca.Wszuś do miszki szyską sul jaka masz w domu czy so tam masz szysko jedno so f sumje fsale nie nie ma snaszenia so fszuśisz! Fypij skok sytrynnmowy.Fymjeszaj fszysko z oszehami i sukrem fszystko jedno i frzudź monki ile tam masz fdomu, osmaruj piesyk masem i wyklej siasto na plache piesyka, usaw ko na 350 stofni, saaaamknij źwiszki.Sprawś jakoś fiski sostanej ot pieszenia siasta i iś spaaaśźźź... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 ja znam inny przepis - woda drozdze cukier... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 Z wiśni i ze śliwek lepszy;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 dzika róża... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.