kopijnik2 Napisano 5 Marzec 2009 Autor Napisano 5 Marzec 2009 aromatu na forum - oddać nie potrafię...
karpik Napisano 5 Marzec 2009 Napisano 5 Marzec 2009 Gotować lubimy:)Przepis na najlepszą golone, naprawde!!:Składniki do gotowania 6 golonek peklowanych 2-3 liście laurowe 10 ziarenek ziela angielskiego 8 ziaren pieprzu 2-3 łyżki jarzynki 2 łyżeczki czosnku granulowanego ½ łyżki ostrej przyprawy (np. chili)Bejca (do pieczenia) szklanka piwa łyżka miodu łyżka octu winnego 6% łyżka musztardy francuskiej z całymi ziarnami gorczycy 6 ząbków czosnku 2 łyżeczki jarzynki łyżeczka kminku kilka roztartych w palcach igiełek rozmarynu łyżeczka czarnego pieprzuOczyszczone i umyte golonki gotować trzy godziny w posolonej wodzie z dodatkiem jarzynki, liści laurowach, ziela angielskiego i pieprzu, obranego czosnku oraz chili.Obgotowane golonki ułożyć w brytfannie. Skórkę naciąć w kratkę i posmarować bejcą. Obłożyć przekrojonymi wzdłuż połówkami ziemniaków też posmarowanych bejcą. Resztą bejcy polać całość. Golonki piec 45 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni.Masakra smakowa:)Ziemniaczki pieczone w tej bejcy przepyszne.
karpik Napisano 5 Marzec 2009 Napisano 5 Marzec 2009 Ps. Nie wylewać wywaru!!!Grochówka na tym marzenie.
martian. Napisano 5 Marzec 2009 Napisano 5 Marzec 2009 W przelocie na gierkówce, między Piotrkowem, a Wolborzem. Warto się zatrzymać....To tak a pro po szkoły przetrwania Nasze grogi to chyba najwieksza ze szkół;);(
Dani Napisano 5 Marzec 2009 Napisano 5 Marzec 2009 tam na foto w lewym dolnym rogu jakby głowa orła , dobrze widzę ??;)smacznego
woytas Napisano 5 Marzec 2009 Napisano 5 Marzec 2009 Kopi byl zainteresowany MRU - wiec wiesz...prowokator jeden :P
kopijnik2 Napisano 19 Marzec 2009 Autor Napisano 19 Marzec 2009 gdy ci pizzę stawiał, rzekł - Prego mangiare...
Hitboy64 Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 NAJLEPSZE NA ŚWIECIE CIASTO OWOCOWESkładniki:- 1 kostka masła- 2 szklanki cukru- 1 szklanka mąki- 1 łyżeczka soli- 4 jajka- 1 szklanka suszonych owoców- 1 szklanka orzechów- sok cytrynowy- proszek do pieczenia- butelka whisky (może być 0,75 l)Sposób przygotowania:Przed rozpoczęciem mieszania składników sprawdź czy whisky jest dobrej jakości. Dobra ? Napewno ? Sprawdź !Przygotuj teraz dużą miskę, szklankę, mikser i tym podobne utensylia kuchenne.Sprawdź czy na pewno whisky jest taka jak trzeba - by być tego pewnym nalej całą szklankę i wypij tak szybko, jak to tylko możliwe.Przy użyciu miksera elektrycznego ubij kostkę masła na puszystą masę, dodaj łyżeszke sukru i ubjaj dalej.W miedzyszasie zprawdź czy wisky jest na pewno taka jak czeba, bo może zwieczała. Najlepiej sklaneczką. Otfórz druga butelkie jeźli czeba.Wszuś do mniski dwa jajki, obje szlanki z owosami i upijaj je mikserem.Sprawś jakoź wiski żepy pootem gośie nie mufili sze jest trojonoca.Wszuś do miszki szyską sul jaka masz w domu czy so tam masz szysko jedno so f sumje fsale nie nie ma snaszenia so fszuśisz! Fypij skok sytrynnmowy.Fymjeszaj fszysko z oszehami i sukrem fszystko jedno i frzudź monki ile tam masz fdomu, osmaruj piesyk masem i wyklej siasto na plache piesyka, usaw ko na 350 stofni, saaaamknij źwiszki.Sprawś jakoś fiski sostanej ot pieszenia siasta i iś spaaaśźźź...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.