Skocz do zawartości

Jaki był wasz najlepszy dzień w poszukiwaniach?

kamol4

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jaki był wasz najlepszy dzień w karierze poszukiwacza np.Znalezienie najlepszego fantu, lub największej ilości fantów naraz? Ja jednego dnia znalazłem w szmateksie ciekawy mundur w komplecie ze spodniami, a u babci w szafie kilka zdjęć przedwojennych. A wy?
Napisano
Niekoniecznie liczą się fanty, ja jeden taki dzień wspominam, mało wtedy w sumie trafiliśmy ale klimat był wyjątkowy. Nie chce mi się tłumaczyć...
Napisano
Ja b.miło wspominam trafienie ukrytego depozytu,zapewne po wysiedlonych.Jednak o zawartości nie będę się wypowiadał,każdy z Nas ma swoje tajemnice...pzdr
Napisano

Najważniejszy jest las, cisza i spokój. Szanuj każde drzewo, zasypuj po sobie dołki, nie śmieć, a wtedy każdy dzień na wykopkach będzie tym najwspanialszym. Tym czasem...

Napisano
e tam, zawsze jest fajna zabawa
dobra ekipa i plecak z niespodzianką to wystarczy by pogodzić wszystko razem. Najfajniejsze jest grzebanie, ręce brudne i pachnące ziemią, nawet jak tylko złomik podchodzi to mały łyczek w towarzystwie i już po sprawie, hehe. Kiedyś z kumplem kopaliśmy taki wielki dół i okazało się, że pod nami biegnie linia energetyczna, przewód gruby na 10cm, hehe. Ale był ubaw, żeby wykopać tak z 1km i sprzedać. Ciekawe ile by ważyło, ha
Napisano
Wakacje, 5 rano, rosa cisza i spokój, ten zapach lasu, poranny chlód,
aj jak tak sobie to przypominam teraz, wkuwając anatomie to lezka w oku mi sie kręci to byla najwspanialsza chwila
Napisano

...po wyjęciu na światło dzienne moim oczom ukazała się kaseta,ZAMKNIĘTA I CIEŻKA!.Zapewne domyśacie się co wtedy czułem,oczyma wyobrażni już widzałem te kosztowności w niej ukryte...

Napisano

po długiej i bezowocnej walce z zamkiem,skapitulowałem i postanowiłem dobrać się do SKARBU od spodu.Jakiesz było Moje zdziwienie i rozpacz gdy wysypała się z niej zawartość...

Napisano

suma sumarum,dla kogoś kto to ukrył był to jednak skarb,a Ja tą historyjkę zawsze wspominam z uśmiechem na ustach,wszak o to własnie w tym hobby chodzi.LICZY SIE PRZYGODA!!! pzdr

Napisano

milo wspominam pewien wolny od pracy Poniedziałek..
bylo cieplo i swiecilo slonce, rodzice Jechali do Dziadków na wieś, w sumie miałem zostać w domu..
Założenie było takie - idziemy na grzyby.. wiec dluzej nie zastanawiając się - zacząłem pakować do plecaka piszczałke.. ;)
na miejscu odechciało mi się iść na grzyby, spakowałem w plecak kilka browarków, i postanowiłem wyskoczyć do lasu w adidaskach, na luzie sprawdzić kilka ziemianek z I Wojny..

po godzinie chodzenia nie trafiłem nic oprocz jakiegos zatrzasku od szelek i kilku zawleczek od szrapneli..

Spotkałem w owym miejscu pewnego starszego pana - grzybiarza..
rozmawiając z nim, idac wzdłuż zarysu starej drogi, nagle za drzewem dostałem przyjemny sygnał..
Grzybiarza pożegnałem, bo spieszył się na pociąg..
Sprawdzam jeszcze raz sygnał - wyje dość poważnie..
myślę sobie - przeciez chodziłem to miejsce juz kilkanascie razy, zapewne zaraz trafię jakiś śmieć albo kawałek rynny..
Kopiąc, natrafiłem na korzeń - myślę sobie - to musi być coś z epoki.. nie ma szans!
okopałem dłonią korzeń dookoła, ujrzałem zarys brzegu w ładnej oksydce..
Podwazylem przedmiot palcami, po chwili wysunęły się spod korzenia trzy cudeńka..

Najpierw odrzuciło mnie prawie na plecy, później zacząłem krzyczec i skakac ze szczęscia jak głupek smiejąć się..
Sprawdziłem jeszcze dokładnie okolicę, nie wyszło juz nic..
Jaki plan na dziś? Idę się na***lić :D!
po 2h w lesie wrocilem do Dziadków, i uslyszalem od Brata: ak to jest jak Farciarz pojdzie do lasu, założy adidasy, bejsbolówkę i myśli własciwie o wypiciu piwa na świeżym powietrzu" :)

pozdro!

Napisano
pomsee.. jeden dostał moj przyjaciel, dwa mi zostały, przedwczoraj dałem do kwasu szczawiowego, jest pod bacznym okiem kol. Diago, jak tylko wyjdzie z kąpieli - dostaniecie fotki..

Yahny czyscil ten ktory mu dalem elektrolizą, i tez wyszedl fajnie, oksyda bardzo dobrze sie trzyma, śliska i czarniutka :)

dzięki i pozdro!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie