stolnik Napisano 11 Luty 2009 Autor Napisano 11 Luty 2009 Witam , wyszło mi takie coś na pierwszowojennych carskich pozycjach , wykonana z cienkiej blachy mosieznej o średnicy 7,5cm. proszę o id.
stolnik Napisano 12 Luty 2009 Autor Napisano 12 Luty 2009 na klamrę od pasa wydaje mi się za delikatna , pozatym miedzy zaczepami zachowało się resztki materiału
magius28 Napisano 12 Luty 2009 Napisano 12 Luty 2009 również skłaniam się do opinii Svenssona bardziej prędzej bym tu dostrzegł orient niż secesję :))
Raned Napisano 12 Luty 2009 Napisano 12 Luty 2009 Zachowało się dużo materiału w zaczepach i widać nawet kolor, co by wskazywało na późniejszy okres, coś przed II wojną światową.
kokesh Napisano 12 Luty 2009 Napisano 12 Luty 2009 Klamerka wycinana na prasie ,miedziana (pewnie kiedyś cynowana lub chromowana), lutowane zaczepy ,zachowany materiał wygląda na przędzę syntetyczną ,zatem wyrób wytwarzany w ilościach hurtowych ,nie wiem jak by na nią nie patrzeć to XXw i nie chce być inaczej .Pozdro...
Svensson Napisano 11 Luty 2009 Napisano 11 Luty 2009 Witam,moim zdaniem jest to cywilna klamra do pasa,stawiam na koniec XIX w może lata dwudzieste XX w.Pozdrawiam
Swiety82 Napisano 11 Luty 2009 Napisano 11 Luty 2009 Czy secesyjna to bym polemizował. Nie ma jako-takiego motywu roślinnego a już na pewno nie kwiatowego, także bardziej stawiałbym na okres podany przez Svenssona, koniec XIXw. Może podchodzić pod secesję, ale to raczej nie to...
8total4 Napisano 11 Luty 2009 Napisano 11 Luty 2009 popatrz na nią z daleka, jak nie widzisz kwiatka, to odstaw na bok Lecha, zacznij pić Tatrę ;o)pozdro!
Pytanie
stolnik
Witam , wyszło mi takie coś na pierwszowojennych carskich pozycjach , wykonana z cienkiej blachy mosieznej o średnicy 7,5cm. proszę o id.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.