Skocz do zawartości

Odkrycia naszej ekipy 2009r

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 246
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
sygnaturki niestety brak, ale widać że to przedwojenna robota, no i historia pasa jest znana, to nie jest przypadkowe znalezisko..
zrobie lepsze fotki jak naladuje baterie i dostaniesz mailem :)
pozdro!
Napisano
Dokładnie jak kolega 8total4 napisał, krajcar taki wyszedł, jak go wyjąłem z ziemi był w bryłce wielkości pięści, którą rozłupywałem ręką i uszkodzenie nie mogło powstać teraz i jest na 100% z epoki!

pozdro!
Napisano

Minął kolejny tydzień i nadszedł długo oczekiwany weekend:)
Na początek mój pierwszy guzik z orzełkiem niestety stan kiepski, oczko odpadło podczas mycia pod wodą, ale i tak cieszy:)

Napisano

Oraz takie troszkę większe drobiazgi, kawałek ładnej ozdoby, oraz kółko chyba coś od uprzęży końskiej w środku były jeszcze kawałki bardzo grubej skóry

Napisano

Oraz główna zagadka weekendu jest już na id.
Fotka drugiej strony tutaj:
http://www.odkrywca.pl/moneta-moze-medalion-,649061.html#649061
proszę o wszelkie info.

pozdrawiam!

Napisano
Chciałbym jeszcze napisać, że boratynka, 2 grosze, 2 pfenigi, 1 pfeniga z gapą(szrota)oraz guziczek z orzełkiem znalazła moja dziewczyna Ania, która deptała ze mną przez cały weekend:D

pozdro!
Napisano
Dzięki Darek za pozdro ,też przez chwilę myślałem że powstańcze te 10 groszy ale było blisko może następnym razem
stany moniaków z niedzieli takie sobie mi też podobne wyszły a na polach dalej wcześniej takie ładne wychodziły
Miło było was poznać
pozdro>

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie