Gniewkos Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 hehe tutaj akurat nie oliwa z oliwek, ale mój cudowny środek:)a do oliwki to już po zabiegach w celu konserwacji:)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 21 Luty 2009 Autor Share Napisano 21 Luty 2009 A mój znajomy na jesień w swoim ogródku znalazł taka kopertę po zegarku kieszonkowym :)http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=648283#792970 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 28 Luty 2009 Autor Share Napisano 28 Luty 2009 Dziś krótki wypadzik po okolicy :)Stowarzyszenie Opieki Nad kobietami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 28 Luty 2009 Autor Share Napisano 28 Luty 2009 50 halerzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 28 Luty 2009 Autor Share Napisano 28 Luty 2009 Slovenska Republika 1993r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 28 Luty 2009 Autor Share Napisano 28 Luty 2009 I na koniec...Dzięki total za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 28 Luty 2009 Share Napisano 28 Luty 2009 no no chyba te 2 godziny dzisiaj nie były na darmo ,gratki, to te poletko co mówiłeś ? ja taki sam guzior szpitali domowych jakieś 2 tyg. temu kopnąłem tylko pozłacanyDzisiaj u mnie też nie źle klamerka wehrmahtu zdenazyfikowana wpadła.Nie mogę określić rozmiarów tej blaszki z bozią jakiej to wielkości chyba duże ?pozdro > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 28 Luty 2009 Autor Share Napisano 28 Luty 2009 Arseon jak dla mnie to było bardzo udane wyjście :)To poletko okazało się wielkim bagnem i dałem radę pochodzić tylko pół godziny bo zapadałem się w błocie po kostki,potem przeniosłem się do niewielkiego lasku z małą polanką i to był strzał w 10 :)Co do bozi to jest ona rozmiarów dokładnie paczki papierosów i myślę że nie jest jakaś super wiekowa lub jakaś bardzo cenna-wygląda na masówkę,którą na pewno można i dziś kupić na pierwszym lepszym straganie w Częstochowie :) ale jak ją wykopałem to banan sam pojawił mi się na twarzy :DGratuluje klamerki!- marzy mi się jakaś,ale jak do tej pory nie trafiłem żadnej :(Pozdrawiam!Darz dół! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 Słuchajcie, każdego cieszy co innego.Chłopaków cieszą te fanty dlatego je wklejają, to jest indywidualna sprawa każdej osoby.PSPiszcie w temacie, bo duzo czasu później mi zajmuje kasowanie postów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grot27 Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 WitamPrzeglądając wątek widzę że kolega Gniewkos pokazał breneke Dokładam swoją plus inną trochę nowszą pamiątka po myśliwych . Pocisk półpłaszczowy , jak widać doszedł celu były jeszcze ślady sierści . Wczorajsze fanty . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 Witam!W weekend udało się pospacerować, efekty całkiem całkiem, spacerek tylko po leśnych drogach.Tutaj ja w akcji:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 Najfajniejsze znalezisko weekendu już po Id srebrne 3 Krajcary Ferdynand II Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 1 Pfennig 1886 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 5 Pfennigów 1936 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 10 Renntenpfennigów 1924Tutaj zaraz pytanie czym się różnią renntenpfennigi od pfennigów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 PRL + powojenne grosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 Taka łuska bić nie widać wysokość 25mm szerokość 5mm chętnie się dowiem od czego, oraz taki ołowiany przedmiot na dole jest dziurka i idzie w środku otwór który wychodzi z drugiej strony moja teoria to obciążnik do sieciOprócz tego kilka łusek myśliwskich, kawałek łańcuszka, dwie kule wkleję je później bo jestem ciekaw od czego, kawałek jakiejś ozdoby, koperta od zegarka kieszonkowego.Podczas tułania się po lasach towarzyszyła mi moja dziewczyna Ania:)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 Łuska 7,62 x 25 Tokariew (TT, PPSz itd.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 2 Marzec 2009 Share Napisano 2 Marzec 2009 gniewkos fajne te 3 krajcary ale jak wrzucasz jakiegoś ciekawego moniaka to dawaj coś do porównania np. 1grosz bo ja np. nie znam tej monety i nie wiem jaka wielkość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
db Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 a po co krajcara zdzieliłeś łopatą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 od razu widać że krajcar jest zgięty w epoce, nie wiem skąd te wnioski kol. db?? pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 Witam!8total4, wybacz, ale Twój pas za wiele z przedwojennym nie ma... To powojenna robota.Tak czy siak, fajny.Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 Łukasz, jest na 100% przedwojenny :)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 Witam ponownie!A dałbyś inne fotki? Może zaskoczysz mnie jakaś ładną sygnaturkę? :-)Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.