Pro Fortalicium Napisano 5 Luty 2009 Autor Share Napisano 5 Luty 2009 Szanowni Państwo,Stowarzyszenie na Rzecz Zabytków Fortyfikacji „Pro Fortalicium” oraz Gmina Wyry organizują 23 MAJA 2009 r. (sobota) V edycję widowiska historycznego pod nazwą „Bitwa Wyrska”.W ramach imprezy planujemy inscenizację Wojna Obronna Polski 1939 rok (Wojsko Polskie kontra Wehrmacht).Ponadto planowana jest statyczna prezentacja GRH z wszystkich okresów II wojny światowej oraz pojazdów.Wszystkie Grupy Rekonstrukcji Historycznej zainteresowane udziałem zarówno w inscenizacji jak i prezentacji statycznej prosimy o kontakt z:Piotr Skupień e-mail: goslask@profort.org.plnr gadu-gadu: 7799589Uwaga! Zgłoszenia przyjmujemy tylko od Grup Rekonstrukcji Historycznej, Z poważaniem,Piotr AdamczykStowarzyszenie „Pro Fortalicium” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 5 Luty 2009 Share Napisano 5 Luty 2009 Czy dobrze rozumiem, że inaczej niż w zeszłym roku, będzie tylko jedna inscenizacja ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pro Fortalicium Napisano 5 Luty 2009 Autor Share Napisano 5 Luty 2009 Tak właśnie będzie. Całość sił i środków w tym roku chcemy skupić na jednej inscenizacji.Z poważaniemPiotr Adamczyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 6 Luty 2009 Share Napisano 6 Luty 2009 http://www.dobroni.pl/rekonstrukcje,1939-v-rekonstrukcja-historyczna-wyry,1183 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARTUT Napisano 6 Luty 2009 Share Napisano 6 Luty 2009 Trochę szkoda, że będzie tylko jedna inscenizacja. Ale ponieważ w zeszłym roku impreza bardzo się udała to myślę, że i tym razem organizatorzy staną na wysokości zadania i przygotują coś naprawdę niesamowitego.Kto jeszcze w Gostyniu nie był, lepiej niech rezerwuje sobie termin, bo warto.Dla zainteresowanych polecam galerie zdjęć z zeszłego roku opublikowane na stronie Kampfgruppe Edelweiss:http://diegams.nazwa.pl/main.php?target=wyry2008_newhttp://diegams.nazwa.pl/main.php?target=wyry2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
20ZK Napisano 22 Luty 2009 Share Napisano 22 Luty 2009 Mam ogromna prośbę do organizatorów samej rekonstrukcji, a mianowicie:osoba narratora-sprawozdawcy musi sprawniej komentować wydarzenia, bo niedopuszczalne są kilkuminutowe przerwy podczas których widownia sie nudzi.Potrzeba tam chłopa z jajami". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 Zaproscie np pana Sikorskiego z Było nie mineło.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 byle nie gościa który prowadzi mistrzostwa w zakopcu w skokach - wtedy będzie dopiero disco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cieszyniak Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 SMM CIESZYN 4 PUŁK STRZELCÓW PODHALAŃSKICH Jak co roku będziemy, w naszym stałym obozie u szanownego Pana gospodarza ;-) Oprócz tego planujemy zrobienie dwóch dużych dioram. Pozdrawiamy wszystkich-do zobaczenia w Gostyni!!!!!!!! Biedka wz.33 na bitwę wyjedzie prawdopodobnie wraz z zaprzęgiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kus13 Napisano 2 Maj 2009 Share Napisano 2 Maj 2009 a o ktorej zaczyna sie ta imprezka" bo dużo o niej słyszałem ale jakos nigdy nie miałem okazji sie tam wybrac i mam nadzieje ze w tym roku sie uda.ps. 3 letne dziecko mozna tam wziąśc?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 2 Maj 2009 Share Napisano 2 Maj 2009 jak sie huku nie boi...Pewnie ze mozna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 4 Maj 2009 Share Napisano 4 Maj 2009 oj będzie się działo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAK36 Napisano 6 Maj 2009 Share Napisano 6 Maj 2009 Moje pytanie - czy jest już ustalony charmonogram tego rocznej imprezy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadkus Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 http://www.bitwawyrska.profort.org.pl/index.php?page=harmonogram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pro Fortalicium Napisano 9 Maj 2009 Autor Share Napisano 9 Maj 2009 Szanowni Państwo,Poniżej zamieszczamy harmonogram tegorocznej Bitwy WyrskiejData: 23 maja 2009 r. (sobota)13.30 Otwarcie terenu inscenizacji dla publiczności14.00 Pokaz sprzętu i wyszkolenia współczesnego Wojska Polskiego15.00 Oficjalne rozpoczęcie imprezy15.15 Inscenizacja historyczna: „Bitwa Wyrska 1-3 wrzesień 1939 roku”16.15 Pokaz sprzętu i wyszkolenia współczesnego Wojska Polskiego17.00 Piknik Forteczny - występ Reprezentacyjnego Zespołu Artystycznego Wojska PolskiegoW trakcie imprezy można zwiedzać: * odrestaurowany schron bojowy „Sowiniec” z 1939 r., * stanowiska Grup Rekonstrukcji Historycznej, * wystawę sprzętu Wojska Polskiego.Poza tym: * punkty gastronomiczne, * stoiska handlowo-militarne, * punkt informacyjno-rekrutacyjny WKU w Tychach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi72 Napisano 10 Maj 2009 Share Napisano 10 Maj 2009 I wszystko jasne :) Do zobaczenia w Wyrach.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
17jack17 Napisano 10 Maj 2009 Share Napisano 10 Maj 2009 ooo, mam niedaleko, odczywiście wpadne ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 11 Maj 2009 Share Napisano 11 Maj 2009 woytas tyz sie pojawi oczywiscie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
17jack17 Napisano 12 Maj 2009 Share Napisano 12 Maj 2009 http://i41.tinypic.com/2148uvt.jpg :)to będzie moja pierwsza taka impreza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 12 Maj 2009 Share Napisano 12 Maj 2009 prosze nie podkradac plakatow :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
17jack17 Napisano 12 Maj 2009 Share Napisano 12 Maj 2009 ej no :F dostałem go :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 14 Maj 2009 Share Napisano 14 Maj 2009 no wiesz też się pochwalę plakatem który dostałem :Di tak wszyscy spotkamy się na Wyrach :Dpozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 14 Maj 2009 Share Napisano 14 Maj 2009 no wiesz też się pochwalę plakatem który dostałem :Di tak wszyscy spotkamy się na Wyrach :Dpozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 14 Maj 2009 Share Napisano 14 Maj 2009 i ja zajrzę turystycznie, może jakaś Yntegracja ? ;>pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 21 Maj 2009 Share Napisano 21 Maj 2009 total bede cie wypatrywal - jak dam rade :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.