41pp Napisano 30 Styczeń 2009 Autor Napisano 30 Styczeń 2009 Dziś /30.01.2009/ o godzinie 13:05 w programie I PR odbędzie się dyskusja o broni i jej dostępności dla obywateli RP", prowadził będzie redaktor P. Wojewódka.GW
KonVonWin Napisano 30 Styczeń 2009 Napisano 30 Styczeń 2009 oglądałem i muszę powiedzieć że zawiodłem się... i po części odwiodłem od myśli ogólnego dostępu do broni...Pan JKM zupełnie nie nadaję się na orędownika tej sprawy, zresztą sami widzieliście...osobiście nie dotyczny mnie ten problem (MON o to zadbał :) ale chciałbym żeby prawo stało się prawdziwie nowoczesne i ze smutkiem stwierdzam że Polacy chyba naprawdę nie dojrzeli do posiadania broni...
KonVonWin Napisano 30 Styczeń 2009 Napisano 30 Styczeń 2009 aaa sorry nie doczytałem Twojej wypowiedzi, moja opinia jest na temat innego talk-show który był wczoraj na 1 lub 2 i też był poświęcony dostępowi do broni1
076 Napisano 30 Styczeń 2009 Napisano 30 Styczeń 2009 argumenty przeciwko broni:)inteligentni ludzie powinni popierać zakaz posiadania broni ponieważ zdają sobie sprawę że są zbyt głupi by można im bylo zaufać i dac broń. włamywacz zabije cię w pół sekundy od wyciągnięcia broni z kabury - ale nie skrzywdzi cię kiedy będziesz wykręcał 997, rozmawiał z dyspozytorem i czekał pół godziny na policje.w domu w ktorym jest broń jest trzy razy większa szansa że ktoś w nim zostanie zabity - tak jak w domu w którym jest insulina jest trzy razy wieksza szansa że ktoś w nim zostanie diabetykiem właściwą odpowiedzią na atak jest wezwanie policji - ale tylko nieuzbrojonej policji, bo Przemoc do niczego nie prowadzi". zdy polityk może bez problemu otrzymać od Policji zgodę na posiadanie broni, i jest to uzasadnione, tak samo jak prawo zabraniające obywatelowi posiadania broni, nawet gdy ktoś dostal 50 listów z pogróżkami i ma sklep jubilerski. I nie jest to oznaka państwa policyjnego.
076 Napisano 30 Styczeń 2009 Napisano 30 Styczeń 2009 cd. odpowiedzi na najczęstsze zarzuty przeciwników broniludzie którzy posiadają broń ze strachu przed przestępcami sa paranoikami - ale ludzie którzy nie chcą by inni mieli broń ze strachu że popełnią oni przestępstwo sa racjonalniposiadanie broni do obrony osobistej wskazuje na chęć zabijania - tak jak posiadanie apteczki w samochodzie wskazuje na chęć powodowania wypadkowwypadki z bronią są wystarcząjacym powodem by jej zakazać - dlatego nikt nie chce zakazać basenów, samochodów, czy nawet przedmiotów służących do ratowania życiajedyną metoda by skonczyć z przestępstwami z użyciem broni jest zakazać jej - tak jak jedyną metodą na skończenie z błędami lekarskimi jest zakazać lekarzy. nie potrzebujesz broni, tak jak nikt nie potrzebuje, i masz prawo by wymusić tą wiarę na innych
41pp Napisano 30 Styczeń 2009 Autor Napisano 30 Styczeń 2009 No, wtym wypadku zgadzam się z naszymi ELYTAMY że, broń w ręku uczciwego Obywatela i kraty w oknach, prowokują bandziora do napadu!!!!Ale wątek jest czysto informacyjny, o mającej nastąpić audycji !!!!!
Tradytor Napisano 30 Styczeń 2009 Napisano 30 Styczeń 2009 Już nawet nie mowiąc o samoobronie ale np. ja chciałbym wyskoczyć sobie w sobote na strzelnice wywalić kilkadziesiąt pestek do tarczy dla relaksu potem schować klamke i czekać na kolejną sobote no ale coż...
Parowóz Napisano 30 Styczeń 2009 Napisano 30 Styczeń 2009 ad 076ad Ludzie ktorzy.............. przestępcy wtedy będa posiadac lepsza broń a nie brakuje wśród nich paranoików psychopatów itp , powszechny dotep do broni spowoduje że dostanie się ona także do rąk przestepców bardziej prymitywnych i bezwzględnych którzy potraktują to jako awans społeczny i zamiast wyrywać torebki kobietom na ulicy wpierw będą strzelać a pózniej pytać ad posiadanie........... broń niestety słuzy do zabijania , nie wszyscy z młodych ludzi zdają sobie z tego sprawę że wystrzelony pocisk nie zatrzyma sie tam gdzie chcemy jak na amerykańskim filmie a zapomniane juz dzisiaj określenie zabłąkana kula" znów stanie sie rzeczywistościa ad wypadki..... czytaj powyżej
stg1971 Napisano 30 Styczeń 2009 Napisano 30 Styczeń 2009 PROGRAM przygotowano w nastawieniu aby zwolennicy posiadania broni przegrali.stąd te autorytety Polko ,Dziewulski,psycholog,szkoda że do programu nie zaproszono kilku pięknie mówiących kolekcjonerów.myślę ze ta debata była by inna.
41pp Napisano 30 Styczeń 2009 Autor Napisano 30 Styczeń 2009 ALEŻ PROGRAM MA BYĆ WYEMITOWANY DZIŚ O 13:05, czyżby była już ajna" wersja!!!!
41pp Napisano 30 Styczeń 2009 Autor Napisano 30 Styczeń 2009 Hitboy64 To była tylko informacja o programie!!! zostało 15 min.Pozdrawiam i życzę niezakłóconego odbioru!!!!!GW
41pp Napisano 30 Styczeń 2009 Autor Napisano 30 Styczeń 2009 stg1971 nie widzę Polko i Dziewulskiego,Hitboy64 dlaczego mnie GWPost został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 13:08 30-01-2009
41pp Napisano 30 Styczeń 2009 Autor Napisano 30 Styczeń 2009 Ale przypiprzyli" Dziewulskiemu!!!! / były czołowy komandos/
a.korbaczewski Napisano 30 Styczeń 2009 Napisano 30 Styczeń 2009 a jak ta pani psycholodźka powiedziała że w USA jest inna kultura i tradycja i że jesli pradziadek miał broń i dziadek miał broń to wiadomo jak się tą bronią posługiwać i jak ją w domu trzymać.a na to Korwin: ale pradziadek przyjechał do USA z Polski gdzie nie było takiej kultury z dziada pradziada. nobo raczej za moich pradziadków to parę osób do USA się zjechało.w zasadzie to taka kultura była tylko zaborcy ją zlikwidowali dla własnego bezpieczeństwa no i te dwie wojny naniosły z milion egzemplarzy porzuconych i zakopanych, stąd CBŚ ma pracą w łapaniu kolekcjonerów zapewnioną.
herrmateuss Napisano 30 Styczeń 2009 Napisano 30 Styczeń 2009 Tak pan Dziewulski mówi dużo o bezpieczeństwie i umiejętnym posługiwaniu się bronią a w latach 80 tych przystawiał robotnikom odbezpieczonego RAKa do głowy.
41pp Napisano 30 Styczeń 2009 Autor Napisano 30 Styczeń 2009 No i teraz zapraszam do dyskusji, ALE TYLKO NA TEMAT TEJ AUDYCJI!!!Dięki pomsee za wylanie mi na łeb" kubła zimnej wody.GW
zancus Napisano 30 Styczeń 2009 Napisano 30 Styczeń 2009 Tak..., nic konkretnego się nie usłyszało. Z mojego podwórka ujmę to tak: założyłem muzeum i mam trochę broni - sprawnej i niesprawnej. Mam troje dzieci. Nastoletnie córki nie są zainteresowane bronią. 11-letni syn obcuje z bronią w dowolnym czasie przebywając w muzeum. Nie ma niezdrowego podejścia do broni. Jego koledzy również często odwiedzają muzeum. Nie zauważyłem jakiejś anomalii. Ja w dzieciństwie też miałem częsty kontakt z bronią. Nie przez restrykcje ale przez edukację i prewencję należy do tej sprawy podchodzić.
slapek Napisano 30 Styczeń 2009 Napisano 30 Styczeń 2009 Panowie zobaczcie co na temat posiadania broni,piszą na tym forum.http://prawda2.info/viewtopic.php?t=5648
a.korbaczewski Napisano 30 Styczeń 2009 Napisano 30 Styczeń 2009 a sa kraje gdzie...POPRAWKA IIDobrze zorganizowana milicja jest niezbędna dla bezpieczeństwa wolnego państwa; prawo ludzi do posiadania i noszenia broni nie może być naruszone. 1791zalety dostępności i obcowania z bronią na codzień widać było na początku wojny secesyjnej gdzy armia jankesów składała się z ludzi mieszkających w miescie którzy nigdy nie widzieli strzelby na oczy o trafianiu w cokolwiek z niej nie mówiąc.sama nazwa roń" sugeruje jej akceptowane przez społeczeństwo przeznaczenie
MrSmith Napisano 30 Styczeń 2009 Napisano 30 Styczeń 2009 I w pięknym kraju USA rocznie ginie ok. 10 tys. ludzi w wyniku postrzału.A raz na jakiś czas debil urządzą masakrę w szkole.Obejrzycie sobie film: abawy z bronią"(ang. Bowling for Columbine).
41pp Napisano 30 Styczeń 2009 Autor Napisano 30 Styczeń 2009 MrSmith Dobre i mocne!! A ilu ginie w wypadkach samochodowych?Jeśli masz prawo jazdy, to je oddaj, bo możesz wjechać w przystanek i zabić całą pielgrzymkę do Częstochowy!!! czyli zapełnić parę szpitali. A pamiętaj że ptasia grypa + wściekłe krowy", też się dokładają do statystyki.Jak masz piwnice, a sądzę, że masz to wleź tam i przysyp się koksem.PozdrawiamGW
woytas Napisano 30 Styczeń 2009 Napisano 30 Styczeń 2009 a jak sprawa wyglada u naszych sasiadow - Niemcow i Czechow? Znacznie liberalniejsze prawo i jakos nie slychac o weekendowych ostrzalach szkol, zlobkow i sierocincow - niektorzy nie potrafia zrozumiec o co chodzi...
Hitboy64 Napisano 30 Styczeń 2009 Napisano 30 Styczeń 2009 Ja w sumie nie jestem za łatwym dostępem do broni, ale jestem za uznaniem wykopka mauzera za coś co było bronią ale teraz jest eksponatem na ścianę :D
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.