Skocz do zawartości

Nieśmiertelniki Jenieckie IIcz.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ja nie chce sprzedać tego nieśmiertelnika, tylko kupić i zostać kolekcjonerem", więc chyba zapytać, żebym nie przepłacił to nic złego? Facet zawołał 45zł.
  • Odpowiedzi 129
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
rany, koledzy - czy wam trzeba tłumaczyć (sorry za określenie) jak krowie na rowie ? :))

trza było od razu napisać : mam możliwość kupienia, ile może być wart ?

i by nie było nieporozumień :)

-pozdro-
Napisano
Masz rację, nieśmiertelnik tej pochodzi od wuja tego sprzedawcy. Cena zeszła do 40zł. Ten żołnierz przebywał tam ponoć 5 lat po kampanii wrzesniowej aż do wyzwolenia. Mam nazwisko posiadacza. Teraz to chyba tylko brać?
Napisano

jedna z blaszek M GF LC XII D NR 9212
druga z napisem Stalag XII C NR 9212

to stalagi pod granica z Francja portfelik zawierał blaszki fenole i parę francuskich monet zdrów

• 3 weeks later...
Napisano

myślę że nie popsułem wątku jakby nie było część wyposażenia wojskowego ,a potem jeńca.posiadam jeszcze brytyjskie maszynki czy przedstawić na forum???pozdrawiam,robert.

Napisano
kindał, ciekawe fanty? ze stalagu???,po co zakładać nowy wątek jak można wszystko wrzucić w jeden,blaszki jedno osobiste pamiątki można zmieścić w jednym temacie,nie prawda??
  • 3 weeks later...
Napisano

To moj ze stalagu IIB trafiony wczoraj.Wyszedl 80 km od Czarnego najprawdopodobniej zgubil go jeniec podczas ewakuacji obozu.Pozdraiwam vorax

Napisano
Niekoniecznie podczas ewakuacji ,to był duży obóz miał sporo kommand roboczych w terenie,także wielu pojedynczych jeńców pracowało w gospodarstwach u bauerów ,taką pracę zwykle bardziej cenili niż pobyt w obozie ze względu na trochę większą swobodę i lepsze wyżywienie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie